4 de desembre de 2011

Galetes de Vidre a la Llimona

S'acosten les festes nadalenques i hi han un munt de propostes diferents per preparar els dolços de sempre amb regust a festes i sobretot amb aquesta decoració típica dels Nadals. M'encanta el Nadal! M'agraden els dies previs en els que estem posant l'arbre i el pessebre, els mercats de Nadal i les reunions familiars i amb els amics... qué bonic! Em surt l'esperit nadalenc!



Aquests dies he estat pensant en quins dolços prepararia pels àpats dels dies assenyalats i de moment tot són proves i idees. De moment, i tal com us havia avançat, aquest cap de setmana he estat dubtant entre galetes, cupcakes o pastís i finalment he fornejat unes Galetes de vidre amb aroma de llimona del blog Recetario Canecositas que han fet les delícies dels més petits. També he fet proves amb el fondant de núvols de sucre que he trobat en el blog de Hadas y Grumetes, amb un resultat força bo.

També he fet pastissos, he repetit el Brownie Vegà dues vegades. El primer ha anat a un sopar amb els amics on també hi havia les galetes de vidre, tant una cosa com l'altra han triunfat; no hi ha satisfacció millor que veure la cara d'un nen quan es menja una galeta i t'en demana una altra i una altra... El segon l'he fet especialment per celebrar el sant del meu germà Xavier, com que no tolera la lactosa no sempre pot menjar els dolços que preparo així que aquest brownie vegà l'ha fet content.
La decoració ja no ha estat tan bé, eren les proves del fondant de núvols i com que tinc pocs talladors, les lletres les he hagut de fer a ma, ja veieu el resultat...



Anem per la recepta de les Galetes de Vidre amb aroma de Llimona:

Ingredients:

250 gr. de farina de rebosteria
125 gr. de mantega molt freda tallada a daus
120 gr de sucre
1 ou
2 culleradetes d'essència de llimona (s'hi pot posar la ratlladura d'1 llimona)
1 pessic de sal
caramels de colors

Elaboració:

Barregem a mà la farina amb la mantega fins obtindre una mescla terrosa.

Afegim el sucre, l'ou i l'essència de llimona i amassem fins tenir una massa compacta.

Emboliquem la bola en paper film i la posem a la nevera almenys durant 1 hora (molt important no saltar-se aquest pas ja què sinó les formes de les galetes es desfarien un cop dins el forn)

Treiem de la nevera i estirem la massa entre dos papers de forn fins deixar-la amb un gruix d'aproximadament 1 cm.

Tallem amb la forma desitjada i les col·loquem sobre una safata de forn coverta amb paper de forn i amb un tallador més petit fem el forat del centre de la galeta i hi posem mig caramel.

Introduirem al forn precalentat a 180ºC durant 10 minuts.
Veureu que el caramel no es fon fins al final de cocció i llavors cobreix tot el forat.

Treiem del forn i deixem refredar abans de moure les galetes ja que sinó se'ns trecarà el caramel... i ja estàn apunt per menjar!!!




Podeu fer-les de tamanys diferents. Jo he aprofitat els centres d'algunes galetes per fer una petita galeta en forma de flor, van molt bé per donar vistositat en la presentació i per si vols repetir ... així sembla que no en menges tantes... jijiji...



Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!