8 d’abril del 2012

Pa de Pessic (Base per Pastissos)

Aquesta torna a ser una entrada dels anomenats "bàsics" i és un Pa de Pessic que ens haurà de servir de base per qualsevol pastís i també per les mones de Pasqua.

És una recepta senzilla però en la que s'ha de seguir les instruccions al peu de la lletra per tal que ens quedi un pa de pessic ben esponjat i pujat, amb una molla tova i d'agradable sabor. L'èxit del nostre pastís passarà per tenir un pa de pessic perfecte, així que anem amb la recepta.




Ingredients per un motllo de 22 ó 23 cm (el típic motllo desmuntable):

5 ous sencers
150 gr. de farina tot ús
150 gr. de sucre
1/2 culleradeta de llevat químic Royal
1 pessic de sal
1 rajet d'extracte de vainilla

Elaboració:

Precalentar el forn a 160ºC.

Engreixar un motllo amb mantega i enfarinar-lo. Reservar.

Batre els ous i el sucre amb les varilles elèctriques fins que tripliquin el seu volum. Cap al final afegir-hi el rajet de vainilla al gust. Del volum d'aquesta mescla en dependrà el resultat final del vostre pa de pessic, així que no us precipiteu, aquest és el moment més important de la recepta.

Tamisar la farina, el llevat i la sal. Afegir-ho a la mescla anterior amb l'espàtula i fent moviment envolvents fins que quedi ben incorporada.

Abocar la mescla en el motllo i fornejar durant 30 minuts o fins que al comprovar amb un escuradents surti sec.

Deixar refredar en el motllo durant 10 minuts i deprés desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta. 

I ja teniu el pa de pessic, esponjat.... alt... i molt, molt bo.




* Un cop fred el podeu congelar dins una bossa de plàstic. El resultat després de descongelar és 100% satisfactori.

I ara ja el podeu utilitzar com a base de qualsevol pastís, és el pa de pessic perfecte!!!

Bones Postres!

Montse.

2 comentaris:

  1. Hola Montse!! Sóc la Cris de Gerri. Primer felicitar-te pel teu blog!! M'encanta!! Ara mateix estic intentant fer aquest bàsic ja et diré si m'ha pujat tan com a tu, jeje!! moltes salutacions i endavant!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina, espero que en facis moltes de receptes i que vagis fent comentaris aquí o al Facebook on també espero veure les teves fotos! :)
      Gràcies per seguir-me!!

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!