10 de febrer de 2013

Curs de Pastissos de Casament

Aquest cap de setmana he assistit al curs de Pastissos de Casament que la Robledo de Velvet Cakes ha impartit a la botiga For the Cakes de Barcelona.

Ha estat tot un dia de curs per a perfeccionar la tècnica del fondant i les flors de pasta de goma per aplicar-les als pastissos de casament o per fer pastissos de tres pisos o més


Hem començat ben puntuals i sense perdre temps, la part teòrica inicial indispensable per a què res no falli i no s'hagi d'improvitzar, ens porta de seguida a estar mans a la massa; primer toca tenyir i amassar la pasta de goma per fer les flors del pastís, un cop les hem deixat a assecar ens hem posat a cobrir una dummie de fondant; aquest serà el primer pis del pastís


Descans per dinar i tornem-hi!

Més fondant, els pans de pessic dels 2 pisos superiors, colorants en pols, cintes, perles, pinzells, xocolata....

Hem farcit els pisos superiors amb ganache de xocolata blanca amb aroma de pètals de rosa i melmelada de gerds. Els hem recobert i segellat amb xocolata negra,... uuummmm....

El pastís está muntat! Ara només queda donar-li els acabats finals que faran que el disseny escollit ressalti la nosta obra d'art.


Hem pintat les flors amb molta cura i amb una mica de glassa les hem distribuit per damunt dels pastissos dissenyant una casacada de flors espectacular que realment canvia l'aspecte final de tot el procés donant un acabat professional, elegant i en definitiva ... per satisfer els nuvis en un dels moments més esperats del seu casament: la presentació del pastís!


Aquests pastissos són totalment artesanals, fets amb ingredients naturals i personalitzats segons els gustos de qui els escolleix; es pot dir que són una petita obra d'art ja què cada pastís es realitza pensant en què el resultat final és únic, molt especial i sobretot de la millor qualitat possible.

Aquests són els pastissos que hem elaborat en el curs. Són tots espectaculars!

La Davinia Cupcakes i l'Alexia Bakecelona han optat per fer un disseny amb flors de cirerer sobre fons blanc, jo he triat les petúnies i les hortènsies amb un color tiffany sobre fons gris. 


I sabeu que és millor de fer un pastís així?


La satisfacció personal quan el tens acabat i sobretot quan els comensals comproven que és bonic per fora i bo per dins!

El disseny no té per què estar renyit amb el sabor! ...encara que molts cops ens hàgim trovat que sigui així.

Un cop tallat, no em direu que no segueix quedant bé ...el que queda del pastís!! 



Espero que hagueu disfrutat llegint aquest post tant com jo ho he fet en el curs!

Bones Postres!

Montse.

8 comentaris:

  1. Montse, sencillamente espectacular, te ha quedado precioso. Un beso.Mercè Alvarez

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mercè! He disfrutat molt i també es nota!
      Petons.
      Montse

      Elimina
  2. Montse, és increïble, impressionant... No tinc paraules per dir-ho. El pastís és preciós i té una pinta genial!! M'has de dir on has fet el curs, passar-me el contacte, el que sigui, que no descarto fer un curs així, ha de ser molt i molt interessant, a més deus haver après un munt de coses.
    Enhorabona per haver fet un pastís tant preciós. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra,
      El curs l'he fet a Barcelona a la botiga For the Cakes i l'ha impartit la Robledo de Velvet Cakes, tens els links al principi d'aquest post.
      Anima't a fer-ne algun, la Robledo és una professional com n'hi ha poques! T'encanrarà!
      Petons.
      Montse.

      Elimina
  3. Quin nivell, m'encantaria fer un pastís com aquests.
    Felicitats, estan molt bé.
    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar!
      Si vols pots, tothom pot fer coses així i millors, només cal molta pràctica i paciència! :)
      Montse.

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!