Aquest cap de setmana hem celebrat l'aniversari del meu germà Lluís i he volgut fer un pastís NO tradicional del que seria per una celebració així. He buscat en els meus blogs preferits i he agafat la recepta del Red Velvet Layer Cake de El Rincón de Bea (un pastís que encara tinc pendent i que prometo fer algún dia) i l'he modificat una mica per adaptar-la als meus escassos motllos de fornejar, també he modificat els ingredients del frosting per que no fós tan excessivament dolç.
Els Layer Cakes són pastissos amb varis o molts pisos, és a dir són pastissos alts que es solen fer amb bases/motllos més petits, de 18 cm. però com que jo no en tinc, només l'he fet de 2 pisos amb base estandar. Si ho recordeu, el Devil's Food Cake que vaig fer al mes juliol també és un layer cake.
El pastís ha estat un èxit total, encara que, com veieu, l'escriptura no és el meu fort; hauré de practicar més... quin és el proper aniversari????
Ingredients:
125 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
2 ous
280 gr. de farina de rebosteria
15 gr. de cacau en pols
1 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 culleradeta de sal
240 ml. de buttermilk (es pot fer amb 240 ml de llet a la que afegim 1 culleradeta de suc de llimona, esperem 15 minuts i ja està; tinfrà l'aspecte de llet tallada)
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradera d'extracte de vainilla
Ingredients per al frosting de Crema de Formatge:
40 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
125 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
270 gr. de sucre glas (la recepta original en recomana 350 gr., però jo ja ho tenia prou dolç per al meu gust)
Elaboració:
Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reservar.
Mesclar el buttermilk, l'extracte de vainilla i el vinagre. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins que estigui esponjós.
Afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer s'hagi incorporat bé. Continuar batent 1 minut després de cada ou.
Afegir els ingredients secs que tenim reservats en 3 cops i els molls en 2 cops, anant-los alternant; començar i acabar amb els secs.
Dividir la massa en 2 motllos desmuntables que haurem preparat engrassant-los una mica amb oli o mantega i posant un paper de forn a la base.
(Si no teniu 2 motllos feu les bases d'una en una, però compte! haureu de fer la preparació de la massa 2 vegades divindint els ingredients a la meitat, ja que si la feu tota a l'hora i la reserveu no sortirà bé ja que el bicarbonat quan es mulla comença a actuar)
Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents surti sec.
Deixar refredar en el motllo uns 15 minuts i despres desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta durant 45 minuts com a mínim.
Quan els pans de pessic estiguin ben freds, s'envoliquen amb paper film i es deixen reposar dins la nevera durant tota la nit. A l'endemà els sabors i la textura estaran més assentats.
Preparació del frosting/cobertura:
Batre tots els ingredients amb les varilles a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau.
Podeu anar probant amb el sucre, si el voleu més dolç afegiu-ne fins els 350 gr.
Per fer el muntatge:
Es posa una base de pa de pessic i per sobre una bona capa de crema de formatge; es posa la segona base i es fa el mateix repartint també la crema pels costats del pastís. Es deixa dins la nevera uns 15 minuts per que agafi consistència i es torna a donar una capa de crema de formatge a tot el pastís procurant allisar-lo completament.
A veure si ho feu millor que jo! no aconsegueixo que quedi ben llis.
Després decoreu al gust, jo hi he posat unes boles de xocolata pels costats i ratlladura de xocolata negra pel damunt.
Espero que el practiqueu, és facilíssim encara que hi hagi molta explicació, i ho passareu molt bé.
Si teniu nens a casa us poden ajudar amb la decoració, us sorprendràn!
I aquí una foto del tall:
I una altra
Espero que us hagi agradat. Bones postres!
Montse.
Tiene un pinta estupenda.. seguro que le ha encantado!!! Felicidades!!!
ResponEliminaGustó a todos, fue una buena tarta de cumpleaños!
ResponEliminaGracias Maria por el comentario.
Un abrazo,
Montse