25 de març del 2012

Bundt Cake de Plàtan i Nous

No em puc resistir a fer un bundt en quant el veig i aquest em va semblar super atractiu perquè el plàtan és una de les meves fruites preferides, així que me'n vaig anar al "súper" a comprar el que no tenia a casa i, dit i fet, aquí teniu un bundt que és una meravella: esponjós, amb sabor a nous i el plàtan que li dona el gust final... uuummmm... en definitiva, un esmorzar per començar el dia amb energia!!
I com no, aquesta recepta l'he tret del blog de la Bea, El Rincón de Bea que al meu parer és qui millor toca el tema bundts.

Anem amb la recepta.


Ingredients:

75 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
2 ous grans a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
3 plàtans grans molt madurs i fets purè
260 gr. de farina
1 i 1/4 culleradetes de llevat químic
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
250 ml. de nata per muntar a temperatura ambient
90 gr. de nous a trocets

Elaboració:

Precalenteu el forn a 170º C

Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat sòdic i la sal. Reservar.

Batre amb la pala, la mantega i el sucre fins que blanquegi i quedi una mescla esponjosa.

Afegir els ous un a un a velocitat baixa, no afegir el segon fins que el primer estigui totalment integrat (ha de quedar una massa lligada i esponjosa). Afegir la vainilla.

Afegir el purè de plàtan a velocitat mínima fins que quedi ben batut.

Afegir la farina en tres cops i alternant-la amb la nata, començar i acabar amb la farina.

Afegir les nous i remenar bé.

Abocar la mescla al motllo que ja tindrem engreixat, donar uns copets amb el motllo sobre la taula per assegurar-nos que no queda aire dins la massa i allisar la superfície amb l'espàtula.

Fornejar durant uns 50 minuts o fins que al punxar amb un escuradents ens surti sec. Jo he deixat el bundt dins el forn 10 minuts més un cop apagat.

Treure del forn i deixar reposar uns 15 minuts. Desenmotllar i deixar refredar totalment sobre una reixeta.


Si el feu d'un dia per l'altre és més bo, els gustos estan més assentats i segueix sent molt esponjós. Tindreu un esmorzar de luxe!

Espero que us agradi i el disfruteu tant com nosaltres! Ha estat una debilitat.... jejeje... així no es pot fer dieta!!!!!



Bones Postres!

Montse.




3 comentaris:

  1. Quina pinta!!! Em pasa com a tu.... els bundts son la meva perdicio. Em guardo la recepta Petons

    ResponElimina
  2. Necesito un molde de esos para hacerlos, se ve que están buenísimos los bundts cakes!

    ResponElimina
  3. Que buena pinta, seguro que esta riquisimo,un besito.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!