19 de novembre del 2012

Galetes de Mantega -Recepta base per les Galetes Decorades-

Avui us proposo un altre dels "bàsics". Ara que s'acosten les festes nadalenques no parareu de veure les galetes decorades en qualsevol aparador, i la veritat és que donen ganes de comprar-les, n'hi ha que són precioses!, però també n'hi ha que podrien millorar molt. Aquesta recepta d'avui és la que utilitzo sempre per les meves galetes decorades i és infalible; la vaig aprendre al curs de Galetes Decorades de The Sister's Cakes. Si teniu una bona galeta base i bon disseny al damunt els vostres comensals us felicitaràn i us demanaràn que els ens torneu a fer més!!


Ingredients per a unes 35 galetes petites:

450 gr. de farina
250 gr. de sucre
225 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes d'essència de vainilla
1 ou

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que ens quedi una massa esponjosa.

Afegir-hi l'ou i l'extracte de vainilla i seguir batent fins que quedin ben integrats.

Barrejar la farina amb la sal; baixar la velocitat de la batedora al mínim (jo en aquest punt canvio l'estri de varilles per la papallona) i afegir-la progressivament a la massa anterior. Batre fins que tingueu una massa, segurament haureu d'acabar d'amassar-la sobre el taullel per a què quedi tota la farina ben incorporada.
Compte! No s'ha d'amassar en excés, només fins que estiguin tots els ingredients incorporats, sinó un cop les galetes estiguin al forn us sortiran bombolles d'aire.
Si s'enganxa a les mans afegiu farina fins que no ho faci. (uns 50 gr. aprox.)

Dividir la massa en 2 parts, formar 2 boles i envolicar amb paper film. Deixar refredar a la nevera durant almenys 1 hora.

Treure la massa de la nevera i estirar-la entre 2 papers de forn, amb les guies fer un gruix d'uns 8 mm.

Tallar la massa amb els talladors escollits i posar les galetes sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat.

Deixa reposar les galetes ja tallades a la nevera durant uns 15 min. abans de posar-les al forn, d'aquesta manera no se'ns deformaràn durant la cocció.

Preescalfar el forn a 175ºC.

Fornejar durant uns 15 minuts o fins que les galetes es comencin a daurar per les puntes.
Compte! No les fornegeu en excés o un cop fredes estaran molt dures.

Treure del forn i deixar-les uns minuts a la safata on s'acabaran de coure.

Deixar refredar completament sobre una reixeta abans de decorar-les. Ara ja les teniu llestes per posar-hi la glassa i molta imaginació al damunt!




*Si les voleu fer de xocolata, només cal substituir 50 gr. de farina per la mateixa quantitat de cacau en pols.

*Podeu saboritzar-les amb essències, purès de fruites, etc.

*Aquestes galetes es guarden perfectament dins una llauna hermètica durant vàries setmanes.



Espero que us animeu a fer galetes, és molt senzill i amb uns resultats molt gratificants.

Bones Postres!

Montse.



6 comentaris:

  1. Se ven unas galletas muy buenas y facilitas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Jo les he de fer per Nadal... aviam com em surten. T'han quedat precioses. Són tan boniques per regalar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són perfectes per un regal de Nadal, jo també en regalaré!
      Montse

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!