15 de desembre del 2013

Decoracions Nadalenques amb Glassa

Avui he estat guarnint l'arbre de Nadal i he recordat que fa uns dies vaig veure aquestes figures en algun blog, no recordo quin era però vaig pensar era molt bona idea. Es tracta d'unes decoracions amb glassa molt senzilles de fer, així que avui el post no serà un postre sinó la manera de fer unes guarnicions diferents per donar color al vostre arbre de Nadal. Amb una mica d'imaginació es poden fer coses molt boniques sense haber d'anar sempre a comprar-ho tot.

Només necessitareu aquests estris:

-Glassa blanca, vermella, verda o del color que vulgueu fer les vostres decoracions
-Una plantilla amb els dibuixos de les decoracions que vulgue penjar a l'arbre
-Varis fulls d'acetat per dibuixar amb la glassa
-Mànigues pastiseres
-Fil per penjar les decoracions i unes tisores 


En primer lloc haureu de fer la glassa i tenyir-la amb tants colors com vulgueu fer les decoracions, en aquest cas jo únicament he utilitzat el vermell per la meitat de la glassa i l'altra meitat l'he deixat en blanc.

Poseu la glassa en una màniga pastissera amb una broquet (boquilla) rodó del 3 o del 4 o inclús podeu fer-ho sense broquet fent un petit tallet a la punta de la màniga.

Poseu la plantilla amb els dibuixos sota el full d'acetat i ja podeu dibuixar. La textura ha d'ésser espessa per poder fer les formes i els dibuixos dins de cada figura, si us queda una mica líquida (com m'ha passat a mi després d'afegir el color) també podeu fer rodones i omplir-les completament amb glassa per fer la forma de les boles de l'arbre.


Aquí teniu les boles, els estels i els flocs de neu amb la glassa més espessa; queda un resultat que un cop a l'arbre veureu que queda molt vistós!


En el cas de la glassa més líquida també he probat de fer boles sense omplir completament l'interior del cercle i el resultat, ja ho veieu, és prou satisfactori.

Deixeu assecar la glassa tota una nit i ja podreu treure, amb molt de compte, les figures procurant que no se us trenquin.


Talleu un bocí de fil i el poseu a cada figura i ja les teniu a punt d'anar a guarnir l'arbre.


Ja veieu que és molt senzill, només heu de dibuixar i deixar assecar completament la glassa abans de posar el fil... i recordeu que són unes figures bastant delicades, o sigui que un cop acabades les col·loqueu directament a l'arbre!!!

Espero que us animeu a fer-les, tindreu un arbre amb guarniments "home-made" que sempre dóna un punt diferent i original!!!

Bones Festes!

Montse. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!