22 de febrer del 2015

Mini Bundts de Carabassa, Espècies i Nous amb Swiss Buttercream de Caramel

Aquest motllo l'he utilitzat molt poc i feia uns dies que me l'anava mirant per fer algún pastisset especial, així que vaig anar a consultar el blog dels bundts per excel·lència, El Rincón de Bea i vaig trovar aquesta meravella que avui us poso. Té un gust que no us deixarà indiferents, té força, caràcter i alhora té una sutilesa que pocs pastissos aporten. La combinació tan explosiva d'espècies es torna suau quan la barregem amb la millor de les cremes segons el meu gust: la swiss buttercream, en aquesta ocasió de caramel!



Bé, anem amb la recepta; amb aquestes quantitats n'hi va haber per 6 mini bundts i un pastís alt en motllo de 15 cm.

Ingredients:

250 gr de farina normal
1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat sòdic
2 culleradetes de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada en pols (pel meu gust una mica massa!)
1/2 culleradeta de clau en pols 
3/4 culleradeta de sal
4 ous grans
200 gr de sucre
250 ml d'oli d'oliva suau
400 gr de purè de carabassa
100 gr de nous trocejades

Elaboració:

Prescalfar el forn a 175ºC, engreixar i enfarinar els motllos.

Tamisar la farina, el bicarbonat, les espècies i la sal. Reservar.

Si és possible, utilitzeu una batedora elèctrica tipus KA.

Batre els ous i el sucre a velocitat mitjana fins que blanquegin, reduir la velocitat al mínim anar afegint l'oli a poc a poc en forma de rajolí fins que estigui ben integrat; pujar la velocitat al màxim durant 1 minut per a què emulsioni.

Canviar les baretes per la pala i afegir el purè de carabassa fins que estigui integrat. Afegir la mescla de farina en tres cops batent fins que just estigui tot integrat.

Afegir les nous a mà amb una espàtula i repartir-les per tota la mescla.

Posar la massa als motllos i fornejar durant uns 25 minuts els mini bundts i durant uns 50 minuts el motllo gran.

Mentrestant podeu fer el caramel  i la swiss buttercream a la que afegireu la quantitat de caramel que més us agradi, jo n'hi he posat 4 cullerades ben plenes!!!

Un cop hàgiu comprovat que els pastissos estan ben fornejats, introduint una broxeta dins el pastís i mirar si surt seca, els treieu, els deixeu refredar una estona dins els motllos i després desmotlleu sobre la reixeta fins que estiguin completament freds.


Ara ja els podeu decorar al gust, jo hi he posat una mica de la crema i una mica de caramel...


 ... no us podeu imaginar quin plaer ha estat menjar aquests mini bundts!!!!


Espero que us animeu a fer aquesta meravella, ja veureu què fàcil i que bona és!!!

Bones Postres!

Montse.

4 comentaris:

  1. Fa una pinta ..... Es que tot el que fas, fa una pinta .....

    ResponElimina
  2. Li he dit a la meva dona que m'ensenyi a fornejar per poder fer una recepta teva, salutacions!
    Rafa Camacho i Encarna VG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina bona idea! A veure quan veig un pastís damunt del piano de cua mentre sona una de les teves melodies! Una abraçada als dos.
      Montse.

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!