16 de maig de 2016

Pastís de Llima i Festucs

Si heu tingut l'ocasió de llegir o fullejar el llibre de "Clandestine Cake Club" sabreu que aquest pastís és toooot un "senyor pastís"!!! Elegant, sofisticat i amb un refinat estil anglès.
La seva presència damunt la taula capta totes les mirades i el seu gust fa callar tots els qui tasten!

Es perfecte pels dies calorosos gràcies a la llima, que aporta molta frescor i sutilesa a un pastís destinat a compartir una tarda a la terrassa amb amics o família. 


La recepta és una mica entretinguda però us asseguro que val la pena passar-se unes quantes hores a la cuina per tenir aquesta meravella a taula! haurem de preparar vàries elaboracions: el pa de pessic, un xerop de llima, la crema de llima i la cobertura de formatge i llima. O sigui que anem per feina i comencem la recepta.

Ingredients per al pa de pessic (per a unes 12-15 raccions, motllos de 20 cm)

300 gr de mantega a temperatura ambient
300 gr de sucre
5 ous
300 gr de farina de rebosteria
2 culleradetes de llevat químic en pols
ratlladura de 3 llimes
el suc de 2 llimes
50 gr de pols de festuc o festucs triturats molt fins

Ingredients per al xerop de llima:  

el suc de 2 llimes
2 cullerades de sucre

Ingredients per la crema de llima:

60 gr de mantega tallada a daus
2 ous
170 gr de sucre
la ratlladura i el suc de 3 llimes

Ingredients per la cobertura i la decoració:

250 gr de mantega a temperatura ambient
200 gr de formatge cremós tipus Philadelphia, fred de la nevera
ratlladura d'1 llima
250 gr de sucre glas
unes preses de xocolata negra per fer encenalls
75 gr de festucs a trocets

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC sense aire. Engreixar i folrar la base del 3 motllos de 20 cm. amb paper de cuina.

Batre la mantega amb el sucre fins que la mescla blanquegi i estigui esponjosa. Afegir els ous un a un batent bé després de cada adició; si se us talla la mescla afegiu una cullerada de farina amb l'últim ou.

Afegir la resta de la farina i el llevat mentre batem, fins que s'hagi integrat tot. Afegir la ratlladura i el suc de llima i la pols de festucs i mesclar fins que s'integri tot.

Repartir la mescla en els tres motllos i fornejar durant 25-30 minuts o fins que al clavar un escuradents al mig del pa de pessic surti sec. Deixar refredar uns estona dins els motllos.

Mentrestant farem el xerop, posem el suc de llima i el sucre en un caçó a foc lent mentre remenem  fins que el sucre s'hagi dissolt i llavors el deixem fins que bulli. Retirar del foc i deixar que es refredi una mica.

Quan els pans de pessic encara estiguin una mica calents treure'ls dels motllos i posar-los sobre una reixeta, amb un pinzell de silicona els anem sucant amb el xerop i els deixem refredar completament.

Per fer la crema de llima, posem tots els ingredients en un caçó a foc lent i anem remenant la mescla amb una cullera de fusta constantment sense deixar que bulli ja què sinó els ous es courien. Quan la mescla espessi suficientment com per cobrir el dors de la cullera treure-la del foc i colar-la, posar-la en un bol i tapar-la amb paper film a pell (que el plàstic toqui la mescla) fins que refredi.

Per fer la cobertura, batre la mantega amb les varetes fins que estigui cremosa, afegir el formatge cremós i seguir batent fins que estigui ben incorporat. Afegir la ratlladura de llima i el sucre glas tamisat i batre fins que tingui una textura cremosa.

Per muntar el pastís posar un pa de pessic sobre una safata, cobrir-lo amb un terç de la crema de cobertura i pel damunt posar-hi una generosa capa de crema de llima, espolvorejar-hi festuc trocejats. Posar el segon pa de pessic i repetir l'opeació i finalment posar el tercer pa de pessic i cobrir-lo únicament amb crema de cobertura, espolvorejar-hi festucs trocejats i fer encenalls amb una o dues preses de xocolata.

Guardeu-lo a la nevera fins el moment de servir... i quan el dugueu a taula observeu la reacció dels convidats, després poseu-los-hi un tall de pastís al plat i quan el mosseguin torneu a observar la cara dels convidats.... en aquest precís moment us adonareu que tota aquesta feina ha valgut molt la pena!


Us convido a que proveu de sentir aquestes sensacions fent aquests pastís tant espectacular i que em poseu els vostres comentaris al blog!! A veure que passa!!!  


Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!