Ara que ja comença a fer calor venen de gust unes postres refrescants, amb fruita fresca i de gustos cítrics. Les tartaletes són molt bona opció per aconseguir tots aquests requisits ja què les podeu farcir de la crema que més us agradi i posar-hi la fruita que us de gust; també són perfectes per portat-les a un d'aquests dinars amb amics que el bon temps convida a fer a l'aire lliure.
Com que a mi m'agrada molt la llimona i vaig trobar un bon assortit de fruits vermells a la botiga, m'he posat mans a l'obra per fer les tartaletes que avui us presento.
La massa cruixent de la tartaleta ja la coneixeu, la podeu trobar a la secció dels bàsics i també
aquí, encara que avui us poso aquesta altra recepta perquè la cocció l'he fet només abans de posar-hi el farcit.
Ingredients: (Amb aquestes quantitats us sortiran unes 10 tartaletes de 8 cm de diàmetre)
250 gr. de farina de rebosteria
65 gr. de sucre glas
125 gr. de mantega
1 ou M
Elaboració:
Preescalfar el forn a 180ºC
Posar en el bol de la batedora, la farina, la mantega a daus, l'ou i el sucre i barrejar-ho a velocitat alta fins que obtinguem una massa terrosa; la treiem del bol i l'acabem d'unir amb les mans sense amassar en excés.
Posar la massa entre 2 papers de forn lleugerament enfarinats i estirar-la amb el rodet, la tallem amb un tallador circular (o amb el que tingueu a casa: un bol, una tassa...) una mica més gran que les tartaletes (que tindrem engreixades) i les folrem, les punxem amb una forquilla i hi posem un paper de cuina a sobre de cadascuna i les emplenem de llegums secs per fer pes i així evitarem que ens pugi la massa dins el forn.
Fornegem durant uns 13 minuts, treiem els llegums i seguim fornejant uns 10-12 minuts més.
Treiem del forn i deixem refredar completament.
La crema de llimona és molt senzilla de fer, anem per la recepta:
Ingredients: ( amb aquestes quantitats en tindreu prou per les 10 tartaletes i en sobrarà una mica)
220 gr de sucre
3 ous sencers i un rovell d'ou
200 ml de suc de llimona recent espremut
100 de mantega
ratlladura de llimona al gust, jo hi he posat 1/2 llimona
Elaboració:
En un bol apte per microones posar el sucre, els ous, el suc i la ratlladura de llimona, remenar-ho una mica amb les varetes.
Escalfar-ho al microones per espais d'1 minut, anant removent fins que espessi i bulli; seran 3 ó 4 minuts en total.
Quan ja hagi bullit i estigui espès hi afegim la mantega i remenen fins s'hagi incorporat.
Deixem refredar del tot abans d'utilitzar.
*Un cop fredes les tartaletes i la crema de llimona, ja es poden farcir, però abans un petit truc per evitar que s'estobi la massa de la tartaleta un cop farcida, és pintar l'interior de la tartaleta amb xocolata blanca fosa. Només cal posar una petita quantitat de xocolata blanca en un bol i fondre-la en el microones a temperatura baixa i en tongades de pocs segons per no recremar-la.
Bé, ara si: ja podeu posar una bona capa de crema de llimona i per damunt el gerds, les móres, els nabius, maduixes... el que vulgueu!
*Reserveu les tartaletes a la nevera fins el moment de consumir, la crema de llimona ben freda és molt més bona i refrescant.
*Podeu pintar la fruita amb abrillantador de pastissos o amb una mica de melmelada d'albercoc calenta i tindreu un pastisset més brillant i vistós! (jo em vaig oblidar de fer-ho :(
També podeu optar per fer una sola tartaleta gran per anar més ràpid i també tindreu un gran resultat, aquest cap de setmana he fet les dues versions i la gran l'he fet de maduixes i els nabius que em m'han sobrat de les altres tartaletes.
Ha estat un cap de setmana molt profitós, ja ho veieu!!!
En aquesta tartaleta si que hi he posat la melmelada d'albercoc per abrillantar, a la fot no s'aprecia però hi ha un abans i un després de posar-la, jajaja...
Bones Postres!
Montse.