Molt fàcil!!! Aquesta és la definició d'aquests pastissets de tardor. Són tan fàcils que només haureu de comprar un rotlle de pasta de full i utilitzar la fruita de temporada que tingueu a casa; jo tenia unes quantes figues i he aprofitat per fer aquestes delicatessen per les postres del dinar de diumenge.
La resta d'ingredients segur que els teniu sempre a casa.
A la vegada de fàcil també és molt ràpida de fer aquesta recepta o sigui que quan no sapigueu quines postres portar a taula, aquesta és una bona opció; o sigui que, sense fer-vos esperar més, anem amb la recepta.
Ingredients per a 7 pastissets de 10 cm. de diàmetre:
1 placa rodona de pasta de full
6 ó 7 figues
3 cullerades de farina d'ametlla
1 cullerada de flocs de civada (opcional)
2 ó 3 culleradetes de mel
1 ou
Elaboració:
Pre-escalfar el forn a 200º (seguir les instruccions del fabricant de la pasta de full)
Amb un tallador de pastes rodó de 10 cm de diàmetre fer 7 plaques rodones a la pasta de full i disposar-los sobre una safata de forn coberta amb paper de fornejar (amb els retalls que us quedin podeu fer-ne trocets quadrats petits per fer petits pastissets amb les figues que us sobrin).
Posar en un bol la farina d'ametlla, els flocs de civada i la mel i barrejar-ho tot; no us quedarà una massa compacta però no passa res, us quedarà una mena de barreja arenosa. Repartir aquesta barreja sobre els cercles de pasta de full deixant un marge d'un cm. aproximadament sense arribar a l'exterior.
Rentar i tallar les figues en quarts i posar 3 talls de figa sobre la massa anterior.
Batre l'ou i pintar el cercle exterior de pasta de full que heu deixat sense omplir.
Fornejar durant 20 minuts a 180ºC o fins que la pasta de full s'hagi daurat.
Deixar refredar abans de servir. Podeu acompanyar aquests pastissets amb una bola de gelat de vainilla, segur que us agradaran encara més!
Bones Postres!!!
Montse.