Després de veure les meravelles de galetes decorades que hi ha per tota la blogosfera m'han vingut moltes ganes de fer-les, i aquesta setmana l'he dedicat a mirar blogs, fornejar galetes i passar-me hores decorant per intentar que em sortissin unes galetes mínimament presentables. El resultat el veieu en aquestes fotos i com que és el meu primer intent, estic molt satisfeta; veig que és una qüestió de pràctica i que a mesura que s'hi van posant hores van sortint millor. O sigui que aquest és el primer cop que les faig, però no serà l'últim!
La recepta de la massa és la mateixa que la de les Galetes de Vidre però sense posar-hi la llimona, de totes maneres la torno a posar per que així tindrem la massa bàsica per treballar aquestes galetes d'ara endavant.
Aquest cop he utilitzat glassa preparada, ja fa uns dies la vaig comprar i amb aquestes galetes ha arribat l'hora d'utilitzar-la; és de la marca Wilton i m'ha donat bon resultat de sabor i de textura.
Ingredients:
250 gr. de farina de rebosteria
125 gr. de mantega molt freda tallada a daus
120 gr. de sucre
1 ou
1 pessic de sal
Jo no hi he posat cap aroma, axí tenen el gust de la mantega i res més, però podeu posar-hi una culleradeta d'extracte de vainilla o qualsevol altre aroma que vulgueu.
Elaboració:
Barregem a mà la farina amb la mantega fins obtindre una mescla terrosa.
Afegim el sucre i l'ou i amassem fins tenir una massa compacta.
Emboliquem la bola en paper film i la posem a la nevera almenys durant 1 hora.
Treiem de la nevera i estirem la massa entre dos papers de forn fins deixar-la amb un gruix d'aproximadament 1 cm.
Tallem amb la forma desitjada i les col·loquem sobre una safata de forn coverta amb paper de forn.
Afegim el sucre i l'ou i amassem fins tenir una massa compacta.
Emboliquem la bola en paper film i la posem a la nevera almenys durant 1 hora.
Treiem de la nevera i estirem la massa entre dos papers de forn fins deixar-la amb un gruix d'aproximadament 1 cm.
Tallem amb la forma desitjada i les col·loquem sobre una safata de forn coverta amb paper de forn.
Posem la safata a la nevera durant 15 min. així evitarem que es deformin un cop les introduïm dins el forn.
Posar al forn precalentat a 180ºC durant 10 minuts o fins que veieu que les puntes comencen a daurar-se. Compte: han de quedar toves ja que si us passeu, un cop seques quedaran dures.
Deixar refredar abans de decorar-les.
Bé aquí us deixat amb una mostra dels resultats.... vosaltres opineu i espero que les proveu, són molt bones i veureu que els vostres comensals les degusten amb la recança de menjar-se una petita obra d'art! (ole, queda dit!)
Bones Postres!
Montse.