14 d’octubre del 2012

Pastís de Maduixa amb SMB de Xocolata

Aquesta recepta estava pendent des que vaig publicar el post del 1er "Baby Shower", me la vàreu demanar en vàries ocasions i aquí està. No té cap secret, és semblant a la resta de pans de pessic que utilitzo en els pastissos i de fet és una de les receptes dels meus "bàsics" amb la variació de la maduixa.

Aquest cop el pastís i unes galetes han servit per celebrar, amb un bon dinar, el 40è aniversari de la meva germana.



La recepta per un motllo d'uns 23-24 cm. la podeu trobar aquí, i l'únic que heu de fer és afegir una cullerada de pasta de maduixa a la mescla d'ous i sucre quan ja estiguin ben pujats i seguir batent fins que quedi ben incorporada.

Per farcir el pastís he utilitat una Ganaché de Xocolata Negra, per cobrir-lo he fet una swiss buttercream amb la ganache de xocolata que fet de sobres.



I per fer el muntatge del pastís, he partir la base en 2 meitats iguals, hi he posat la ganache de xocolata al mig i he donat aquest acabat "despentinat" a la cobertura ja que la textura de la SMB no m'ha acabat de convéncer (m'han quedat una mena de bombolles que feien impossible donar un acabat llis).

Al damunt hi he posat una galeta amb el 40, enlloc de les típiques espelmes.


Aquí podeu veure el tall, les fotos no són molt bones i no s'aprecia molt bé el color rosat de la maduixa, però us puc assegurar que era de color rosat pujat.


També he fet unes galetes de maduixa que he decorat amb glassa de manera molt senzilla, essencialment perquè no m'ha donat temps de res més! jeje, com sempre...


 

Bones Postres!

Montse.

7 d’octubre del 2012

Galetes de Xocolata farcides de Nocilla

Les vaig veure al fabulós blog de la Isabel d'Aliter Dulcia i vaig saber que eren perfectes per aquells moments en els que el cos et demana a crits xocolata. Bé, no han passat ni tres dies i ja les he fet, les he posat a taula i han volat en qüestió de minuts!; tothom ha demanat que en torni a fer tant aviat com sigui possible. Conclusió: el cos necessita grans dosis de xocolata!!! 

Aquestes galetes procedeixen d'Itàlia, les anomenen "baiocchi biscotti"  i són un clàssic en l'alimentació dels més petits. Les originals són rodones i farcides de Nutella, naturalment, però jo, seguint la recepta de la Isabel, hi he posat la nostra Nocilla; a més, les he fet més petites (3cm x 4cm) i axí són perfectes per acabar un àpat o mentre prenem un cafè.


Ingredients per a unes 30 galetes:

180 gr. de farina
2 cullerades de cacau pur en pols (Valor)
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat en pols
80 gr. de sucre
100 gr. de mantega en pomada
1 culleradeta de pasta de vainilla
Nocilla per farcir les galetes

Elaboració:

Tamisar la farina, el cacau i el llevat en un bol gran.

Afegir-hi el sucre i el rovell d'ou, remenar-ho una mica i afegir la mantega i la vainilla. Amassar-ho lleugerament.

La massa resultant és bastant seca i arenosa, apretar-la amb les mans i fer una bola. Posar-la a la nevera durant 30 minuts.

Estirar la massa entre dos papers de forn fins que quedi un gruix d'uns 4 mm i tallar-la a rectangles. Disposar la meitat de les galetes en la safata coberta de paper de forn; posar una culleradeta de Nocilla al damunt i cobrir amb l'altra meitat de les galetes, apretar una mica els costats per sellar-les però sense deformar-les.

Posar al forn que ja tindrem preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts o fins que al tocar els costats estiguin lleugerament durs.

Deixar refredar totalment sobre la safata de forn i espolvorejar-les amb una mica de sucre glas.

Les podeu guardar en un pot hermètic... si és que hi arriben!


Jo les he posat sota una campana fins l'hora de servir-les i quan l'hem obert ha sortit una olor de xocolata que convidava a devorar-les!



Animeu-vos, són un èxit assegurat i una delícia pel paladar!!!

Bones Postres!

Montse.

30 de setembre del 2012

Cake Pops

Definitivament s'han acabat les vacances i torno a animar el blog, que ja el tenia una mica oblidat!!! L'estiu i les vacances han fet que deixés de publicar durant unes quantes setmanes, però ara tot tornarà a la normalitat.
I avui començo amb una cosa senzilleta, bé... senzilla en quant a ingredients, no pel que respecta al procés i menys als resultats. Tot requereix el seu temps i aprenentatge i jo vaig pensar que això dels "cake pops" era bufar i fer ampolles, doncs no, i els resultats així ho demostren. La propera vegada m'informaré una mica millor i faré més pràctiques. De moment us deixo amb les 4 piruletes de pa de pessic que han quedat presentables i també amb la recepta.






Ingredients:

Pa de pessic que us hagi sobrat d'alguna altra recepta o en feu un de nou, en el meu cas és un pa de pessic de xocolata que vaig congelar fa uns dies.
Formatge cremós tipus Philadelphia
Xocolata per fondre (blanca en el meu cas)
Fideus de xocolata, xocolata negra desfeta o qualsevol altra decoració
Palets per les piruletes

Elaboració:

Esmicoleu el pa de pessic i poseu-lo en un bol.

Aneu afegint el formatge cremós a cullerades, d'una en una, fins aconseguir una massa compacta amb la que pugueu formar boles. No us puc dir la quantitat exacta, dependrà del tipus de pa de pessic que tingueu i de la quantitat.

Introduiu les boles a la nevera durant un mínim de 20 minuts, si no feu aquest pas se us trencaràn al clavar-hi el palet.

Feu desfer la xocolata i mulleu cada palet abans de clavar-lo a la bola. Claveu fins a la meitat de la bola. Deixeu reposar les boles fins que la xocolata es solidifiqui una mica, millor a la nevera.

Banyar les boles introduint-les completament dins la xocolata, treure-les i deixar que caigui l'excés; donar voltes a la piruleta i deixar solidificar una mica la xocolata si hi voleu posar fideus o sprinkles. Deixeu-la solidificar completament si el que voleu és fer línies o puntets amb la xocolata negra desfeta.

En aquest darrer pas haureu d'anar amb compte amb el punt de solidificació de la xocolata, ja què si està massa líquida i hi apliqueu els sprinkles, se us escorreràn per efecte de la gravetat. Quina ràbia!!! a mi m'ha passat en 2 d'ells!!

Bé, tot té el seus avantatges: els que us surtin lletjos us els mengeu abans de fer les fotos, són boníssims; no, no, són irrrrrresistiiiiiibles!!!!



Per a que s'aguantin drets els he clavat en un bocinet de "porexpan" que he intentat dissimular dins aquesta formatgera de fusta que el meu sogre, que és un artesà de la fusta, em va regalar. M'han quedat monos, no?

I una foto més del detall, com veieu em cal molta pràctica encara, però el que compta és que estaven boníssims, perque ja no en queda ni rastre!!! jajajaja


Ah!! i la foto de la mossegada, mireu l'interior...



Animeu-vos, és qüestió de d'anar-ho provant, però us asseguro que sorprendràn a grans i petits!

Bones Postres!

Montse.

9 de setembre del 2012

El primer Baby Shower

Aquest cap de setmana he fet les postres en un bateig, un Baby Shower com es diu en aquest món d'influències anglesa i americana; m'hi he posat amb totes les meves forces i imaginació i finalment tot ha anat bé. No penseu que no les tenia totes, era una celebració per a 100 persones i ha estat tot un repte que finalment he superat. Biennnn!!!!

He preparat pastissos, cupcakes i galetes decorades. Aquí us vaig posant unes fotos i anem repassant les receptes i gustos.


Tots els dolços van combinar 2 colors: el rosa i el marró clar corresponents a la xocolata, la maduixa i els gerds.
Dos dels pastissos eren de xocolata amb swiss buttercream de gerds i els altres dos de maduixa amb Swiss Buttercream de Nutella.




Hi havia mini-cupcakes de xocolata, fets amb la recepta de Dan Lepard, amb Swiss Buttercream de gerds i mini-cupcakes de maduixa amb SMB de Nutella.



I les galetes....., les galetes han estat l'estrella de la festa! Mentre les feia jo mateixa em quedava sorpresa dels resultats, (els cursos veig que tenen l'efecte desitjat, jajaja).  
En quant als gustos unos eren de vainilla i les altres de maduixa i la decoració la podeu veure en aquestes fotos


Ha estat una gran experiència i una gran satisfacció poder fer aquest encàrrec i s'ha aconseguit gràcies a l'ajuda de la Joana i el Marc que s'han posat a la meva disposició i sense ells això no hagués estat possible.
També he de donar les gràcies als pares de la nena per confiar en mi en un treball que fins ara no havia fet ni en somnis: Gràcies per donar-me aquesta oportunitat!

I per acabar aquí us deixo unes fotos més.





Bones Postres!

Montse.

2 de setembre del 2012

Mini-cupcakes de Caipirinya

Aquesta recepta la vaig decobrir en el blog de la Raquel Cakes y etc., no us el perdeu té unes receptes molt imaginatives!
En un d'aquests dies de tanta calor en quant en poses aquests cupcakes a la boca, tens la sensació d'estar "menjant una beguda refrescant". 

He fet algunes variacions en la recepta de la Raquel, bàsicament en el frosting, ja que en la seva recepta hi posa una merenga i a mi no m'acaba d'agradar, així que ha fet un mix entre una SMB i la crema de caipirinya.


Anem amb la recepta.

Ingredients per a unes 60 mini-cupcakes:

180 gr. de farina
150 gr. de sucre
100 gr. de mantega
2 ous
75 ml. de llet
1 culleradeta de llevat en pols
el suc d'1 llima
ratlladura de la pell d'1 llima

Elaboració:

Prescalfar el forn a 170º C. Preparar les càpsules de mini-cupcake dins el motllo rígid.

Barrejar la llet amb el suc de la llima per tal de fer una buttermilk.

Tamisar la farina i el llevat. Resevar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi, afegir els ous un a un i batre fins que quedin incorporats.

Afegir la ratlladura de llima i la buttermilk i batre fins que s'incorporin. 

Afegir a poc a poc la mescla de farina i llevat i batre fins que tenir una massa homogènia.

Omplir les càpsules fins 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn durant 10-12 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Deixar reposar 5 minuts en el motllo i deprés deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting, necessitarem:

150 gr de xocolata blanca
40 gr. de nata líquida
ratlladura d'1 llima
el suc de 1/2 llima
30 ml. (2 cullerades) de "catxaza" (aiguardent per fer la caipirinya)

Elaboració:

Primer farem una SMB (swissbuttercream) amb les següents quantitats:

140 gr. de sucre
70 gr. de clara d'ou pasteuritzada
140 gr. de mantega

La recepta de la swissbuttercream la podeu trovar aquí. Reservar.

Posar la nata líquida en un caçó i portar a ebullició, retirar del foc i afegir la xocolata blanca, remenar fins que es desfaci completament.

Afegir la ratlladura de llima, el suc de llima i la catxaza i remenar fins que quedi tot ben incorporat.

Un cop s'hagi refredat una mica aquesta crema, l'afegirem a la SMB mentre seguim remenant amb la pala. El resultat no tindrà la textura de la SMB (o almenys a mi no m'ha quedat així) però la crema serà prou consistent per poder posar-la a la màniga i utilitzar una boquilla per poder docorar com vulgueu. 

I ja teniu uns minis de caipirinya, que a nosaltres ens han semblant excepcionals!!! No n'ha sobrat ni un!!


Us animo a fer-los i sobretot a menjar-los, són...... no ho puc definir amb exactitud, els haureu de provar! jajajaja........

Bones Postres!

Montse.






26 d’agost del 2012

Plàtan amb Llima: Súper-Refrescant!!!

Aquests dies de tanta calor en els que no ve de gust encendre el forn i només tens ganes de beure coses fresques i passar la calor el millor possible, vaig descobir unes postres súper-refrescants rellegint el llibre que fa uns mesos uns bons amics em van regalar: La Comida de la Familia, d'en Ferran Adrià i l'equip d'El Bulli; si teniu ocasió de llegir-lo us el recomano ja que és molt entenedor, amb uns menús diaris molt fàcils i amb totes les receptes explicades pas a pas. Us asseguro que us donarà la sensació que posar-vos a la cuina és "cosa de nens". I és que en Ferran Adirà ÉS UN GENI!!!!
D'aquest llibre ja n'he fet unes quantes i la que avui us proposo és tant senzilla que sembla que no pugui ser que al Bulli facin coses tan fàcils, però això si, molt bones i amb productes de qualitat.

Endavant amb la recepta


Ingredients per a 6 persones:

6 plàtans
3 llimes
75 gr. de sucre
150 ml. d'aigua

Preparació:

Fer un almíbar amb l'aigua i el sucre: poseu l'aigua i el sucre a bullir, quan el sucre estigui dissolt retireu del foc i deixeu refredar.

Ratllar la pell de les llimes i posar-la en l'almíbar fred.

Exprémer el suc de les llimes i barrejar-lo amb l'almíbar.

Pelar i tallar el plàtans en rodanxes fines. Introduir-les a la mescla d'almíbar i deixar macerar a la nevera durant 1 hora.

Servir ben fresc!


A veure qui es resisteix a unes postres així! Us animo a que les porteu a taula avui mateix, us felicitaran!!! Jo les vaig fer en un sopar informal un d'aquests dies de calor i ... ja us ho podeu imaginar... èxit total!

Bones Postres!

Montse.




  

24 d’agost del 2012

Tallers de Decoració de Galetes-Estiu 2012

Aquest estiu m'he decidit a sortir de la cuina per ensenyar a decorar galetes amb glassa a grans i petits. L'experiència ha estat del tot gratificant, ha superat les meves expectatives; no cal tenir una tècnica molt acurada per a què els dissenys siguin expectaculars ... la imaginació és el més i mportant!!!! i us puc dir que els nens tenen la imaginació desbordada, són els millors, pensen amb llibertat, sense embuts ni restriccions... i d'aquesta manera els dissenys han resultat immillorables!!

El primer Taller va ser al Camping La Torre d'Espot i tots vam quedar sorpresos per la gran acollida que va tenir entre els nens campistes.
Havíem preparat galetes amb forma de "tipi" per a les decoracions i només van durar 20 minuts!!! vam acabar decorant galetes "maria", jajaja, més de 3 paquets d'aquestes galetes.... els nens no paraven, semblava que havien treballat amb la glassa durant tota la vida!

Vam disfrutar molt gran i petits!!! Aquestes són una mostra de les decoracions realitzades...






 
El segon Taller el vam fer a Aramunt, va formar part d'una de les activitats de la Festa Major i es va repetir la història. De nou els nens van disfrutar amb la glassa i les galetes,... i els pares ... encantats amb els dissenys!! En aquesta ocasió les galetes "maria" van servir d'inspiració per dibuixar, escriure, pintar .... i el resultat va ser el següent...






Com veieu la creativitat estava desbordada!!!!

Només em queda donar les gràcies a tots els participants i tots els que van fer possible aquests tallers. GRÀCIES!!!! Espero repetir-ho l'any vinent!

Bones Postres!

Montse.