Aquest postre és ideal per fer-lo en aquesta època, ja què és ara quan hi han les millors maduixes, així que aniveu-vos a fer-lo. Es senzill, encara que si no teniu molta pràctica estareu un parell d'horetes a la cuina.
Ingredients:
Per a la mousse de maduixes:
300 ml. de nata per muntar
4 fulls de gelatina neutra
300 gr. de maduixes
100 gr. de sucre ( jo no els hi he acabat de posar tots, va a gust)
Per la mousse de xocolata:
150 gr. de xocolata postres
300 ml. de nata ben freda
1 rovell d'ou
50 gr. de sucre llustre
Elaboració:
Mousse de maduixa
Hidratem la gelatina en aigua freda.
Netegem i tallem les maduixes, les macerem amb el sucre després les triturem i les colem amb un colador fi per tal de treure'n els granets.
Posem aquesta preparació en un caçó al foc i ho fem bullir, llavors hi afegim la gelatina, ja hidratada, i remenem fins que es disolgui del tot. Retirem del foc i ho deixem refredar en un bol ampli.
Muntem la nata ben freda i l'afegim a la crema de maduixes amb les varilles i fent moviments envolvents fins que ens quedi ben homogeni.
Reservem a la nevera per a que s'endureixi.
Mousse de xocolata
Muntem la nata be freda amb el sucre llustre (el sucre s'hi afegeix al final, quan la nata ja està pràcticament a punt).
Fonem la xocolata al bany maria o al microones (compte si ho feu al microones de no cremar la xocolata!).
Quan la xocolata s'hagi refredat una mica hi afegim el rovell d'ou i tot seguit la nata muntada amb les varilles per tal de fer una mescla homogènia; veureu que amb contacte amb el fred de la nata, la xocolata va cuallant i ens quedaràn uns trocets petits.
Presentació:
Es poden utilitzar vasos i copes de diferents tamanys, com veieu a les fotos.
Necessitarem: xocolata negra per ratllar, unes fulles de menta, i una filigrana de xocolata (per fer-la fonem una mica de xocolata postres al microones i amb una màniga pastissera fina, que podem fabricar amb una bossa de plàstic neta, fem uns petits dibuixos i els posem a refredar a la nevera sobre una paper de forn)
Muntatge: Posem mousse de xocolata al fons del vas amb compte de no embrutar-ne les parets (si ho feu amb una màniga pastissera de boca ampla us anirà molt bé), després i també amb una màniga pastissera fem boletes de mousse de maduixa com a segona capa i finalment i tirem la xoxolata negra ratllada pel damunt i ho decorem amb la filigrana de xocolata i una fulla de menta.
Us recomano que no feu les raccions molt grans ja que tot és nata i pot ser una mica pesat si ho serviu després d'un dinar.
Que bien te ha quedado...a que estaba rico? a nosotros nos gustó mucho, sobre todo a mis niños, los grandes y los chicos...jejej
ResponEliminaMucha suerte con tu nuevo proyecto, me hago seguidora...y ahora mismo lo comparto en mi muro de facebook...
Un saludo!!!
Gracias por tu comentario Ana, como ves acabo de empezar mi blog y tengo que confesar que ha sido gracias a ti, desde que vi corazón de almíbar quedé entusiasmada y este fue el resultado. Las 2 recetas que he publicado son tuyas pero espero ser más creativa en adelante. Te agradezco que también me sigas. Un abrazo!
ResponElimina