M’he decidit a fer aquest pastís ja què el formatge és una de les meves passions i quan vaig veure la foto de la recepta que surt al blog corazón de almíbar, no ho vaig dubtar ni un moment; l’única diferencia és que habia de ser un pastís esponjós i molt pujat i a mi m’ha que poc esponjós per que va baixar-se molt la massa després d’apagar el forn. La pròxima vegada sortirà millor! De totes maneres ha sortit deliciós, i com sempre, he disfrutat molt preparant-lo. El procés és elaborat però val la pena passar-se una estona a la cuina.
Ingredients:
600 gr. de formatge Philadelphia
200 gr. de crème fraiche (jo no en vaig trobar i l’he fet amb Quark)
80 gr. de farina de rebosteria
50 gr. de farina de blat de moro (maicena)
La ratlladura d’1 llimona
250 gr. de sucre
2 cullerades de llet
2 cullerades de mantega fosa
Unes gotes de llimona i un pessic de sal
6 ous (separem les clares del rovells)
Per la cobertura:
Melmelada de nabius (es pot utilitzar de maduixa, de mora, de grosella…, sobretot que sigui de bona qualitat i si pot ser amb trocets de fruita, val la pena!)
Elaboració:
Batre al bany maria els rovells, la mantega, la llet i la meitat del sucre; després afegim la ratlladura de llimona i seguim batent amb les varilles fins a que es tripliqui el volum, ha de quedar cremós. Ho posem en un bol i ho deixem a temperatura ambient.
Batre les clares amb les gotes de llimona i el pessic de sal fins a que estiguin a punt de neu, s’ha d’anar afegint la resta del sucre de mica en mica.
Tamisem la farina i la maicena sobre la barreja dels ous anant remenant amb compte de que no es baixin fins que s’hagin incorporat les farines totalment.
Dins un bol gran, batre els formatges fins que quedin cremosos, hi incorporem els ous i remenem amb compte amb les varilles, deprés afegim les clares amb moviments envolvents amb cura de que no es baixin.
Precalentem el forn a 150º-160ºC amb calor a dalt i baix sense aire.
Posem mantega en la base i vores d’un motllo desmuntable i en folrem la base amb paper de forn, que pessigarem amb l’aro desmuntable.
Posem tota la mescla dins el motllo i ho introduïm al forn durant 1 hora aproximadament (no podrem obrir el forn fins al final de la cocció per comprobar si està ben cuit introduint un escuradents que haurà de sortir net), obrim només una mica la porta del forn per que es vagi refredant molt poc a poc, per tal de que no es baixi el pastís.
Un cop fred el posem a la nevera, sense desmotllar-lo, un mínim de vuit hores. Després podrem desenmotllar i enretirar el paper de forn.
Ja podem posar-lo en una safata, posarem pel damunt la cobertura de melmelada…
… i já el teniu llest.
Bones profit i bones Postres!
Hola Montse , me gustado mucho tu bloc asi que te siguire visitando, una abraçada!!
ResponEliminaMaria Monzon