2 d’octubre del 2011

Cupcakes de Maduixa amb Xocolata Blanca

Quan passen uns dies que no em poso a la cuina a fornejar algun pastís, trobo a faltar alguna cosa... li he agafat el "gustillo" a això de les postres i no puc passar més d'una setmana sense posar en marxa el forn!

Per fer els cupcakes d'avui he utilitzat una mica la imaginació. La base, és a dir la magdalena, és una recepta vegana d'en Toni de Lujuria Vegana i el frosting és una mica al meu gust, no és vegetarià.
A veure si us agraden! Són molt fàcils de fer... això no és cap novetat, sempre dic el mateix, jajaja.



 Ingredients per a uns 20 cupcakes:

350 gr. de farina
100 gr. de maicena
300 gr. de sucre
1 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'impulsor (llevat Royal)
240 gr. d'oli de gira-sol
280 gr. d'aigua
150 gr. de maduixes i unes quantes més per la decoració
1 culleradeta de vainilla
Melmelada de maduixa al gust

Ingredients per al frosting:

400 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
225 gr. de xocolata blanca

(amb aquestes quantitats no es poden decorar tots els cupcakes, jo com que havia de deixar-ne uns quants sense frosting n'he tingut prou per la decoració de 14 magdalenes)

Elaboració:

Es tallen els 150 gr.de maduixes a tallets petits (com que no n'és epoca, he utilitzat un pot de maduixes en almíbar que vaig trobar al supemercat, el resultat no és tan bo però la magdalena queda molt bona i esponjosa). Reservar.

Barrejar els ingredients secs en un bol. Afegir els ingredients molls i remenar fins obtenir una massa homogènia.

Afegir les maduixes a la massa anterior tot remenant amb una pala.

Posar les càpsules en un motllo rígid i omplir-les fins a 3/4 parts.

Fornejar a 180ºC durant 25 minuts o fins que clavant un escurdents a la massa ens surti sec.

Deixar refredar 5 minuts dins el motllo i després sobre una reixeta fins que estiguin ben fredes abans de posar el frosting.

Per preparar el frosting:

Desfer la xocolata al bany maria i la deixar-la refredar.

Batre amb les varilles el formatge cremós i la xocolata fins que quedin ben integrats.

Abans de posar el frosting, fer un petit forat a la superfície de les magadeles i hi posar-hi la melmedada de maduixa.

Posar la barreja de formatge dins una màniga pastissera amb una boquilla llisa i ampla i decorar. Posar una maduixa damunt de tot i el resultat és aquest:


Podeu decorar-los de mil maneres, aquesta n'és una!

Heu vist quin cakestand tant maco??? És un regal de la meva mare que em veu molt animada amb aquesta afició als pastissets. Oi que és monísssssssim?


Bones Postres!!!

Montse.

1 comentari:

  1. Ja he trobat una altra recepta vegana. Ara preguntar si existeix formatge estil Philadelphia vegà, per poder fer el frosting. Gràcies per la recepta.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!