Aquets cap de setmana hem celebrat un sopar d'amics a casa. Des que he començat el blog volia fer una festa de cupcakes i el dissabte vaig tenir l'ocasió de posar-ho en pràctica; no sabia com sortiria ja que mai havia fet tants mini-cupcakes i de gustos tant variats, tampoc sabia si hi hauria prou menjar per a tots... però bé, va ser un èxit i els amics van quedar meravellats amb la varietat, el gust i la festa. Cal dir que també vam poder gaudir d'un excel·lent "cus-cus" que ens va portar la Sara.
El sopar va anar des dels mini-cupcakes salats ( de pernil i formatge), passant pels neutres (de carbassó i de pastís de formatge) i fins arribar als dolços de les postres que són els que avui us proposo.
Anem per la recepta, com sempre, molt fàcil.
Ingredients per la massa:
200 ml. de nata líquida
150 gr. de sucre
180 gr. de mantega
300 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
180 gr. de xocola de postres
1 culleradeta rasa de bicarbonat sòdic
3 ous
una culleradeta d'essència de vainilla
Elaboració:
Escalfar la nata i disoldre la mantega i la xocolata tot removent i sense deixar que arribi a bullir. Deixar refredar.
Barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.
Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que estigui escumós i hagi blanquejat, afegir a poc a poc i sense deixar de remenar la mescla de nata, xocolata i mantega fins que s'integri bé; afegir la farina poc a poc remenant amb les varilles.
Deixar reposar la massa mentre el forn es precalenta a 160º amb aire.
Preparar el motllo dels mini-cupcakes i colocar les càpsules de paper a dins, omplir-les fins a 3/4 parts.
Fornejar durant 12 minuts.
Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i després sobre una reixeta fins que es refredin totalment.
Ingredients per al frosting:
200 ml. de nata per muntar
200 ml de nata líquida
250 gr. xocolata de postres
30 gr. de mantega
Elaboració:
Muntar la nata ben freda i reserva a la nevera.
Posar la nata líquida a bullir i abocar sobre la xocolata que tindrem trocejada en un bol.
Batre enèrgicament amb les varilles manuals per a que es desfaci i s'integri molt bé. Afegir la mantega per obtenir una crema suau i brillant.
Deixar refredar la mescla dins la nevera.
Incorporar a la nata muntada amb moviments envolvents.
Posar en una màniga pastissera i fer la forma de frosting que més us agradi; jo he utilitzat una boquilla de l'1 de Wilton. Si ens falta consistència deixem reposar a la nevera una estona.
Decorar amb uns cors de colors o el que vosaltres vulgueu....
.... i aquest és el resultat!
Deliciosos!!!!!
Bones postres!
Montse.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!