20 de novembre del 2011

Galetes de Mantega Francesa o Palets Bretons

Cada cop que entro en el blog Aliter Dulcia tinc ganes de posar-me a fer una recepta seva, és sensacional; la Isabel té una manera d'explicar el producte donant una visió sobre el seu orígen o la seva història que fa que entenguis el per què del que estàs a punt d'elaborar. M'encanta! Això si que és valor afegit del bo!!!

Així que aquestes típiques galetes bretones, que recorden a les galetes de mantega, són les que avui us presento però amb una petita diferència sobre les originals, la mantega. Com bé diu la Isabel, és clau utilitzar una bona mantega francesa amb sal, però com que jo no n'he trobat he utilitzat la mantega normal, és a dir producte català, avui ho he fet amb mantega Cadí, que al meu parer, dóna molt bon gust i aroma i és de bona qualitat.



Aquestes les he enviat a la meva àvia ja que fa uns dies va celebrar el seu 97è aniversari i com que li agraden els dolços se que li farà molta il·lusió rebre aquest detallet.



I aquestes ens les hem menjat en un tres i no res, gairebé no ha donat temps a que es refredessin del tot!
Són una autèntica temptació!!!

Anem per la recepta:

Ingredients:

130 gr. de mantega francesa amb sal (com he dit, jo he utilitzat mantega normal a la que s'haurà d'afegir un pessic de sal, a mi se m'ha oblidat)
135 gr. de sucre glas
1 ou
250 gr. de farina
7 gr. de llevat químic

Elaboració:

Necessitem la mantega a punt de pomada, per tant l'haurem tret de la nevera una estona abans.

Barrejar la mantega  amb el sucre glas fins que quedi ben integrat, afegir l'ou i barrejar bé.

Tamisar la farina amb el llevat i afegir a la barreja anterior fins formar una pasta fina.

Enrotllar aquesta pasta com si fos un embotit, amb paper film. Ha de quedar com un  cilindre allargat. Tancar els extrems i posar-ho a la nevera almenys dues hores (jo ho vaig deixar tota la nit).

Tallar en porcions d'1 cm. aproximadament i posar-les dins de motllos rígids (us aconsello motllos de silicona o en el seu defecte càpsules de paper per a magdalenes). Si no fem això perdran la forma i l'alçada en agafar la calor del forn.

Jo he utilitzat aquests preciosos motllos que encara no havia estrenat, així he obtingut galetes de diferents formes.




Aquests foradets que es veuen a la massa no hi haurien de ser, s'ha de donar forma de rulo a la massa enrotllant bé i procurant que no quedi aire, és a dir, jo vaig anar massa ràpid i ja en veieu el resulat, ha quedat un relleu irregular o alguns petits cràters en algunes galetes. Tingueu una mica de paciència i us quedaran millor a mi.

Posar al forn preescalfat a 180ºC durant  20 minuts, fins que les galetes es daurin lleugerament.

Sobretot deixeu-les refredar si hi us podeu resistir!!!

Es poden guardar uns dies en un pot hermètic... encara que no crec que faci falta ja que no passaran del primer dia... jajaja.

 


A veure si us animeu a fer-les. Espero els vostres comentaris amb molt il·lusió!


Bones Postres!

Montse.

2 comentaris:

  1. Bona tarda Montse!
    Ja us ho vaig dir ahir i torno a dir-ho avui.Quina sort la del Marc!
    Jo no ho provaré de fer doncs a mi em sortiria carbó vegetal en comptes de galetes bretones.
    Nosaltres en vam provar de comercials l´any que vam anar a visitar la Bretanya. Molt bones.
    Apa un petó i una abraçada pels dos

    ResponElimina
  2. Comparto contigo la opinión sobre Isabel y su blog completamente! da gusto leerla! pero a ti también! Unas galletas muy ricas sin duda alguna. Un besito Montse!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!