29 de juliol del 2012

Swiss Buttercream (SMB)

Aquesta és una de les meves cremes preferides, jo ja no faig la buttercream tradicional, en el seu lloc utilitzo la swiss meringue buttercream o swiss buttercream (com jo sempre l'anomeno, encara que sempre es posen les incials SMB per abreujar) bàsicament perquè no és tan dolça com la buttercream i és molt més suau; també té una textura molt més fina i que es treballa millor. Aquesta recepta la vaig aprendre amb les The Sister's Cakes i la faig molt sobint amb tot tipus de aromes i sabors.

Per tant, per a mí, és tot un "bàsic".

Ingredients:

275 gr. de sucre
140 gr. de clares d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
2 gr. de xantana
Elaboració:

Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!

Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue. 

Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.

Si la guardeu a la nevera, abans de tornar-la a utilitzar l'haureu de deixar unes hores a temperatura ambient per a que torni a tenir la textura cremosa. Batre si és necessari.
A aquesta crema s'hi poden afegir tot tipus de purès de fruites, essències, extractes i colorants. Només haureu de seguir les indicacions de cada recepta i el vostre gust per obtenir el resultat desitjat.

Us animo a que proveu aquest bàsic, us agradarà.

Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!