Aquestes cupcakes tan vistoses van resultar tot un èxit. Acabaven d'arribar unes quantes aromes i tenia la necessitat d'estrenar-ne alguna. La de violeta aniria perfeta amb el colorant lila que encara no havia estrenat.
I dit i fet, mans a l'obra, vaig fornejar unes cupcakes, amb la recepta que ja coneixeu, la millor recepta de cupcakes que existeix pel meu gust i que podeu trobar aquí.
Per al frosting vaig fer una swiss buttercram amb aroma de violeta, és clar; és el primer cop que vaig utilitzar aroma en gotes, aquí teniu tot el procés.
Ingredients per cobrir 18 cupcakes:
275 gr. de sucre
140 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
275 gr. de mantega a temperatura ambient
3 gotes d'aroma de violeta
1/2 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)
Colorant en pasta de color lila
Elaboració:
Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.
Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. Afegir el colorant i seguir batent fins que estigui ben integrat. Per incorporar el colorant ho faig amb un escuradents, vaig agafant una mica de colorant i el poso a la mescla, vaig batent i afegint colorant fins obtenir el to desitjat.
Deixar referdar del tot. Canviar les varilles de la KA per la pala, afegir les 3 gotes d'aroma i després anar afegint la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat fins obtenir una mescla cremosa. Arribarà un punt en què sembla que la crema es talla, no passa res, és normal; s'ha de seguir batent i de seguida es lligarà i quedarà la textura definitiva.
Podeu utilitzar-la directament per decorar.
Per fer el muntatge de les cupcakes, vaig treure la part del damunt, el barret, de la cupcake amb un ganivet i vaig posar-hi una ganache de xocolata negra a dins, després vaig tornar a tapar la magdalena i pel damunt vaig posar el frosting amb una boquilla gran oberta... i aquí en teniu el resultat, boníssssssimessssss!!!! i molt vistoses, bé jo diria que fins i tot tenen "classe", jajaja... la flor del damunt li dona el punt "pijo", no? jajaja...
La flor és de fondant tenyit amb el mateix colorant del frosting i feta amb motllo.
La flor és de fondant tenyit amb el mateix colorant del frosting i feta amb motllo.
Aquestes cupcakes van anar a varis llocs diferents i tot van ser elogis, la pena és que no vaig sacrificar-ne cap per posar una foto del tall on s'apreciaria el farciment de xocolata; tampoc me'n vaig menjar cap :(
Espero que us animeu a fer-les, segur que us faran triomfar a taula!!
Bones Postres!
Montse.
Es que la violeta li dona un toc tan elegant.. Amb la crema suissa es de vici. Un petonás.
ResponEliminaVaja feinada!!, pero t'han quedat molt maques de presència i como dius de sabor han d'estar!!!!
ResponEliminaDesde luego la pinta es estupenda,ya me imagino el sabor buenisimo seguro,un besito.
ResponEliminaQue bonitos, me encanta el color!!Besitos
ResponEliminaGràcies a totes pels vostres comentaris!!! Petons! :)
ResponEliminaMontse.
Montse son divins!!
ResponElimina