Pensant en un dinar per unes amigues, les postres havien de ser el toc final i especial, vaig estar temptada en fer cupcakes en versíó mini, però sempre és més fàcil recórrer als petits pastissets que fer una bon pastís, així que no, no podien ser cupcakes havia de ser un pastís ben bo. Després de pensar i pensar vaig dir-me que un Red Velvet sempre queda espectacular i molt poca gent el coneix (a no ser que sigui algú aficionat a aquest món) i dit i fet vaig posar-me mans a l'obra. Com que només érem tres faria un mini-pastís, però volia fer una recepta amb els ingredients per a pastís gran i amb el sobrant vaig fer unes cupcakes.
Anem amb la recepta, que per cert és de les The Sister's Cakes.
Ingredients per a un motllo d'uns 23cm.
En el meu cas vaig utilitzar un motllo de 13 cm. i a més vaig fer 12 cupcakes
250 gr. de farina
275 gr. de sucre
250 ml. d'oli de gira-sol
250 ml. de buttermilk
2 ous
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal
1 culleradeta d'essència de vainilla
2 cullerades de colorant vermell (he utilitzat el vermell Poinsettia de Squires Kitchen)
Elaboració
Preescalfar el forn a 170ºC
Tamisar la farina i en un bol barrejar-la amb el cacau, la sal i el bicarbonat sòdic. Reservar.
Preparar la buttermilk amb 250 ml. de llet a la que hi afegirem 1 cullerada de llimona, deixar-ho reposar durant 10 minuts. Aquest pas és per qui no tingui aquest ingredient a mà. Passat aquest temps afegir-hi el colorant vermell; s'ha d'aconseguir un color ben viu, la quantitat de colorant és orientativa.
Batre els ous amb el sucre dins el bol de la batedora, afegir-hi l'oli i l'essència de vainilla mentre es va batent.
Afegir-hi la mescla de farina alternant-la amb la buttermilk en 3 cops, començar i acabar amb la farina. Si cal afegir més colorant un cop acabat aquest pas, en poseu posar sense problema i batre fins que estigui ben incorporat.
Engreixar el motllo elegit i posar-hi la massa.
Fornejar durant uns 40 minuts, depèn de cada forn. Comproveu amb un escuradents abans de treure'l, quan surti sec ja estrarà llest.
Per a les cupcackes faran falta uns 25-30 minuts.
Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i deprés retirar sobre una reixeta fins que es refredi completament.
La cobertura que vaig utilitzar és una Crema de Formatge.
Ingredients per la cobertura (en vaig tenir prou per al pastís i les cupcakes)
500 gr. de formatge cremós tipus Philadelpia
250 gr. de sucre glas (això va al gust, a mi no m'agrada excessivament dolç)
Elaboració
Posar els ingredients en un bol i batre fins que quedin ben incorporats.
Per al muntatge del pastís vaig fer 3 parts amb la lira, vaig farcir-lo amb una Ganache de Xocolata Negra i el vaig recobrir pels costats i pel damunt amb la crema de formatge, per acabar amb la decoració vaig fer molles un dels cupcakes i les vaig posar al damunt per fer el contrast de colors.
I ja el teniu acabat, puc dir-vos que tant el pastís con les cupcakes van ser un èxit total... exquisits... unes postres delicioses per un dinar amb amigues...
Va quedar tant bo que el vaig repetir en pocs dies, en aquesta ocasió vaig fer tota la recepta per un pastís i la única variació, és que vaig utilitzar un motllo de 18 cm. per què volia que quedés alt; va variar el temps de forn que en aquesta ocasió l'hi vaig tenir 60 minuts.
També vaig afegir color a la crema de formatge i vaig intentar fer un degradat de color blau... jutgeu-ne vosaltres mateixos el resultat...
Aquests pastís està realment bo, espero que us animeu a provar-lo.
Bones Postres!
Montse.
Realment es deliciós!! Es un dels meus preferits.
ResponEliminaT'ha quedat molt maco el degradat.
Un petonás!
Gràcies Roble! Tu sempre estàs aquí amb un bon conentari! En quant al degradat he fet el que he pogut i ja m'ha costat lo seu!
EliminaPetons!
Montse.
Que bonitos Montse...la verdad es que todavia no lo probe el red velvet...pero ya tendre ocasion, a ti te han quedado muy bien...Besitos
ResponEliminaGracias Melisa, pues no esperes más a probarlo, te encantará!!
EliminaBesos,
Montse
Macus macus, mmmm...
ResponEliminaSalutacions!