Bon Any Nou!!! Aquests dies de festes el blog ha estat una mica descuidat, però ja torno per seguir amb les publicacions setmanals. Per fi s'han acabat els excessos nadalencs i ja necessitava alguna cosa més lleugera.
Vaig descobrir aquesta recepta al blog Bufet de Postres, i em va semblar genial després de tants dies d'àpats copiosos que s'acaben amb postres igualment potents. Dit i fet, em vaig posar mans a l'obra i realment val la pena fer aquest semifred per què el resultat és...uummmmm: un pastís-gelat, refrescant, de textura lleugera i que ve molt de gust per acabar les festes.
Vaig descobrir aquesta recepta al blog Bufet de Postres, i em va semblar genial després de tants dies d'àpats copiosos que s'acaben amb postres igualment potents. Dit i fet, em vaig posar mans a l'obra i realment val la pena fer aquest semifred per què el resultat és...uummmmm: un pastís-gelat, refrescant, de textura lleugera i que ve molt de gust per acabar les festes.
Ingredients per a un motllo d'uns 24 cm:
4 taronjes
1 llimona
4 ous
150 gr de sucre
6 fulls de gelatina
300 ml de nata per muntar
crocanti d'ametlla
Elaboració:
Posar la gelatina en remull amb aigua freda.
Rentar i assecar una taronja i la llimona, ratllar-ne la pell.
Exprémer el suc de les taronjes i la llimona i barrejar-lo amb la ratlladura. Reservar.
Separar clares i rovells. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin esponjats. Afegir-hi la ratlladura amb el suc i posar en un caçó al foc fins que estigui ben calent (sense que arribi a bullir).
Retirar del foc i afegir la gelatina ben escorreguda. Deixar refredar.
Muntar la nata i les clares. Afegir-les a la mescla anterior, remenar fins que quedin ben incorporades.
Abocar en el motllo i posar al congelador com a mínim 4 hores.
Treure del congelador 1 hora abans de servir (no ha de quedar dur i congelat quan el mengem) i decorar amb el crocanti d'ametlles pel damunt.
Bones Postres!
Montse.
Quina bona pinta..una bona opció!petons
ResponEliminaT'animo a que el provis, és deliciós!!!
EliminaMontse, que et va semblar? Bo, oi? A mi em va agradar molt la mescla amb el crocanti...Per repetir de cara al bon temps!
ResponEliminaBoníssim Cristina! Aquest és per repetir-lo i la combinació amb el crocanti és perfecta.
Eliminaper lleparse els dits
ResponEliminaAquest pastís a d´estar moooooolt bo i fresquet.. Amb el crocanti, perfecte!!! petons,
ResponElimina