27 de gener del 2013

Pastís de Taronja i Xocolata

Buscaba un pa de pessic diferent, esponjat, gustós i sobretot que es mantingués ferm al tallar; vaig buscar i buscar fins que vaig anar a buscar el llibret del curs de pastissos decorats que vaig fer fa uns mesos amb la Roble de Velvet Cakes, efectivament allí vaig trobar aquesta meravella de pa de pessic.
Volia posar-hi fondant al damunt i fer alguna figureta de modelatge però finalment es resultat ha estat ben diferent i també n'estic força contenta,... ha servit per celebrar el meu aniversari amb la família.



Ingredients per al pa de pessic per a 1 motllo de 18 cm. de diàmetre i 10 cm d'alçada o 2 motllos baixos de 18 cm:

300 gr. de sucre
Suc de 2 taronges
150 ml. de llet
2 ous
50 gr. de mantega fosa
300 gr. de farina tamisada
25 gr. de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de llevat químic 
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta d'essència de vainilla
50 gr. de pepites de xocolata (arrebossades amb farina)

Elaboració:

Preescalfar el forn a 175ºC. Engreixar i enfarinar el motllo.

Barrejar la llet i el suc de les taronges en una gerra, es tornarà una mescla espessa. Reservar.

Mesclar la farina, el cacau, el llevat i el bicarbonat sòdic en un bol i reservar.

En el bol de la batedora, batre els ous amb el sucre fins que quedin esponjats i blanquinosos. Afegir-hi la mantega fosa i seguir batent. Baixar la velocitat a baixa i afegir els ingredients secs alternant-los en 2 ó 3 cops amb la barreja de llet i suc de taronja. 

Afegir la vainilla i les petites de xocolata enfarinades, barrejar només per a que s'integrin.

Abocar la mescla en el motllo (o motllos) no més enllà de 3/4 parts de la seva capacitat.

Fornejar durant 1 hora aprox. si ho feu en 1 motllo, si ho feu amb 2 motllos caldrà reduir el temps, en aquest cas comprovar la cocció amb un escuradents passats 35 minuts.

Deixat en el motllo durant 15 minuts i després desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.

Posar-lo a la nevera durant uns 30 minuts abans de tallar-lo. Si voleu que quedi amb la consistència necessària per a que aguanti decoracions de pes, congeleu-lo durant una setmana envolicat en paper de film.

Muntatge del pastís

Necessitarem:

1 recepta de Swiss Buttercream de taronja (SMB)
Melmelada de taronja amarga
Almíbar
200 gr. de xocolata negra per fondre

Muntatge:

Si heu fet 1 sol pa de pessic, talleu-lo per formar 3 bases; si heu fet 2 pans de pessic talleu-los en 2 i tindreu 4 bases.

Per la decoració, ja veieu que no hi he posat res consistent, he fet una recepta de  Swiss Buttercream de taronja (he afegit 1 cullerada de pasta de taronja al final)

Posar la primera base sobre el suport per a pastissos i mullar-la amb almíbar, posar-hi una capa de melmelada. Fer el mateix amb la resta de bases de pa de pessic excepte a la darrera, sobre la que hi posarem una capa de SMB així com tot al voltant del pastís, ens ha de quedar tot cobert amb una capa de SMB de taronja.

Al damunt del pastís he fet unes roses de SMB  amb la boquilla 1M de Wilton.

Desfer la xocolata al bany maria i estendre-la sobre paper de forn deixant-lo amb una capa uniforme no gaire gruixuda (uns 3 milímetres).
Introduir la xocolata al congelador (ben plana, podeu utilitzar una safata) i deixar uns minuts per a què endureixi.

Treure el paper de forn amb cura i tallar la xocolata irregularment, engarxar-la tot al voltant del pastís... i ja està!!!!



No tinc una foto del tall que hagi sortit bé, però si que tinc aquesta del que ha quedat després de fer la primera ronda, ... a la segona ja no hi ha quedat res!!!



Espero que us animeu a fer aquest pastís, la combinació de xocolata amb la SMB de taronja és sensacional, la textura és diferent d'un pa de pessic bàsic i la decoració és molt senzilla de fer i queda espectacular!

I una foto més:



Bones Postres!

Montse. 


6 comentaris:

  1. Felicidades por tu aniversario, te ha quedado un pastel muy bueno, el pa de pessic es un bizcocho muy bueno.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Montse, feliç aniversari i aquest pastis t'ha quedat molt be

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Ramon! Amb una improvització d'última hora el resultat visual va ser aquest i realment va millorar respecte el que volia fer en un principi.

      Elimina
  3. Per molts anys! no hi ha res com fer-se un mateix el pastís dels seus desitjos....Es veu preciós i contundent.La combinació taronja-xoco té l´èxit assegurat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina! Almenys si un mateix se'l fa sap segur que li agradrà! Jeje..

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!