La xocolata ens perd a moltes dones i si la combinem amb fruites naturals de temporada ja es converteix en irresistible. Aquí teniu una recepta estiuenca de xocolata i préssecs amb el toc de l'avellana que casa perfectament en aquest pastís.
Vaig veure aquesta recepta en aquest blog que he descobert recentment i la vaig adaptar amb les fruites que tenia a la cuina.
Haurem de preparar vàries masses per l'elaboració d'aquest pastís, ja que té una base de xocolata que serveix de recipient i un farcit de pa de pessic de xocolata esponjós on hi hauràn els préssecs naturals.
225 gr. de farina
25 gr.de cacau en pols
125 gr. de mantega sense sal, freda
85 gr de sucre
1 ou
Elaboració:
Col.locar la farina, el cacau en pols, la mantega i el sucre en el bol de la batedora i batre fins que tingui una estructura terrosa. Afegir l'ou i seguir batent fins que formi una masa que es despegui de le parets del bol. Treure del bol i acabar d'amassar a mà si és necessari. Formar una bola, envolicar-la amb papel film i posar-la a nevera durant 30 minuts.
Estirar la massa entre 2 fulls de paper de forn fins tenir un gruix d'uns 5 mm. Folrar el motllo, retallar l'excés de massa que sobresurti del motllo i deixar-lo a la nevera mentre preparem el farcit del pastís.
Ingredients per al farcit:
60 gr. de mantega sense sal, a temperatura ambient
120 gr. de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous mitjans
2 culleradetes de llevat químic
120 gr. de farina
Elaboració:
Posar la mantega i el sucre en el bol de batedora i mesclar fins que blanquegi i estigui esponjós. Afegir l'extracte de vainilla i els ous un a un batent molt bé entre les adicions. Barrejar la farina i el llevat i afegir-los a la mescla fins que s'hagin incorporat i formi una massa homogènia.
Ingredients per a la crema de xocolata i avellanes:
150 gr. de xocolata negra a trocets
90 gr. de xocolata amb llet a trocets
250 ml de nata líquida
50 gr d'avellanes torrades i picades
Elaboració:
En aquest moment ja podem encendre el forn a 180ºC. També tallem els préssecs a troços grans i els espolvoregem amb sucre per la part de la polpa. Reservem.
Posar la xocolata trocejada en un bol. Posar la nata líquida al foc fins que arrenqui el bull i abocar-la sobre la xocolata. Barrejar amb les varilles fins que es defaci la xocolata. Afegir les avellanes trocejades i barrejar (reservar unes quantes avellanes per la decoració final). Incorporar la massa del farcit sobre la crema de xocolata i mesclar suaument amb l'espàtula.
Un cop tenim totes les masses:
Treure el motllo de la nevera, abocar-hi la massa del farcit de xocolata. Repartir els troços de préssec pel damunt i espolvorejar amb les avellanes que teniem reservades.
Posar al forn durant uns 40 minuts o fins que al clavar un esciradents surti sec.
Un cop fora del forn, deixar refredar sobre una reixeta.
Per servir, podeu pintar-lo amb una mica de melmelada d'albercoc per a que quedi un aspecte brillant. Jo em vaig oblidar d'aquest darrer pas i es nota a les fotos i també al gust, hi faltava alguna cosa...
Aquí en teniu un tall...
... i el que va sobrar després de repatir-lo...
Amb el que em va sobrar de les masses vaig fer aquest ossets tan divertits... i bons!!
El pastís va ser un èxit tot i que, com us he dit, em vaig decuidar de donar-li el toc brillant tant atractiu a la vista.
Espero que us animeu a fer-lo, és tot un regal per als amants de la xocolata!!!
Bones Postres!
Montse.
Quina bona pinta! No m'agrada molt menjar xocolata a l'estiu, però amb la combinació amb préssec de ben segur me'l menjava jeje.
ResponElimina