Recentment he adquirit un motllo per fer mini-bundts que m'encanta i com que el dia 15 de novembre es va celebrar el dia mundial del bundt cake em vaig decidir a provar una nova recepta amb gustos d'hivern; es tracta d'una massa molt especiada en la que predomina el gingebre però també hi han 4 espècies més i a més s'hi afegeix cervesa negra que dóna l'espongositat perfecta per a què sigui més lleuger que el tradicional bundt consistent.
Aquesta recepta l'he tret del blog de la Maria Lunarillos, si encara no el coneixeu us aconsello que el visiteu, té uns continguts molt pràctics i dóna receptes a diari.
Bé, anem per feina...
Ingredients per a un motllo de 6 mini-bundts:
125 gr. de mantega a temperatura ambient
125 gr. de sucre
2 ous
200 gr. de farina de rebosteria
1 i 1/2 cullerades de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de llevat químic en pols
1 cullerada de gingebre en pols
1/4 culleradeta de canyella en pols
1/4 culleradeta de clau en pols
1/4 culleradeta de nou moscada en pols
1/4 culleradeta de cardamom en pols
165 ml de cervesa negra Guiness
Elaboració:
Pre-escalfar el forn a 170ºC amb aire. Engreixar el motllo a utilitzar.
Tamisar en un bol la farina, el cacau, el llevat i totes les espècies. Reservar.
Posar la mantega i el sucre en el bol de la batedora i batre a velocitat alta fins que la mescla blanquegi i estigui esponjosa.
Afegir els ous un a un lleugerament batuts; no incorporar el segon fins que el primer s'hagi incorporat.
Afegir la meitat de la barreja de farina i batre a velocitat baixa fins que tot just s'hagi incorporat. Afegir la cervesa mentre seguim batent i finalment la resta de la farina fins que s'hagi integrat completament.
Omplir els motllos de bundt, allisar la superfície i posar al forn durant 25 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.
Deixar refredar uns minuts dins el motllo i seguidament desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.
Només caldrà que espolvoregeu el damunt dels pastissos amb sucre glas i ja els podeu servir!
Quan proveu aquest pastís no quedareu indiferents, la potència de les espècies us omplirà la boca de gustos i tindreu ganes de seguir menjant-ne més per tal de descobrir la quantitat de matisos que podreu assaborir.
També podeu decorar-los amb una swiss buttercream de gingebre, no ho he provat però estic segura que pot quedar-hi genial!!!
Animeu-vos a provar aquesta recepta, us quedaran ganes de repetir-la!
Bones Postres!
Montse.
Quina gràcia, no sabia que el dia 15 havia sigut el dia mundial del Bundt Cake! Tinc ganes d'emprar cervesa Guinnes a algún pastís, però no m'acabo d'atrevir mai. Veig que t'han quedat perfectes a tu!! A veure si m'animo! Petons
ResponElimina