26 de gener del 2014

Tatin de Poma

Seguint amb la meva inspiració del llibre de Ladurée, avui m'he decidit per un clàssic, el 'tatin de poma'. En una època en la que la fruita de temporada es limita a les pomes i alguns cítrics, aquesta és una bona manera de disfrutar de la fruita.

Es un pastís perfecte per acabar un àpat o per gaudir-lo amb un cafè a qualsevol hora. El gust dolç del caramel barrejat amb la poma fan que vingui de gust en tot moment.
Bé, anem per feina i comencem amb la recepta.

Ingredients per a un motllo de 25 cm de diàmetre:

11-12 pomes Golden
300 gr de sucre 
100 ml d'aigua
125 gr de mantega
1 placa de pasta de full rodona

Elaboració:

Posar el sucre i l'aigua en un caçó al foc i deixar bullir fins que tingui un color de caramel daurat. Retirar del foc, afegir la mantega amb compte i remenar fins obtenir una massa homogènia. Abocar-la en el motllo i deixar que refredi.

Pelar les pomes, treure'n el cor i tallar en 3 rodanxes grans.

Preescalfar el forn a 160ºC.

Col·locar els troços de poma en el motllo, verticalment i el més apretats possible. Han de quedar alts i apretats ja què s'encongiran molt durant la cocció.

Fornejar durant 90 minuts i deprés deixar refredar.

Posar la massa de pasta de full sobre les pomes i pressionar tot al voltant del motllo per a què quedin ben agafades dins la massa (així quan desmotllem no es mouran).

Preescalfar el forn a 180ºC i fornejar durant uns 35 minuts. Deixar refredar i guardar a la nevera un miním de 2 hores, així el caramel es compacta i la pectina de poma es gelifica (jo l'he deixat tota la nit).

Per desmotllar, escalfeu aigua en una olla i submergiu uns segons la base del motllo per tal d'estovar una mica el caramel, passeu un ganivet tot al voltant del pastís i gireu-lo sobre una safata de manera que la poma us quedi cara amunt.

I ja el podeu servir! 


Una bona manera de servir-lo és tornant-lo a escalfar a 120ºC dins el forn. 

Espero que us animeu a fer aquesta recepta, és molt senzilla encara que haureu de tenir una mica de paciència amb els temps de cocció i espera.


Un consell: no utilitzeu un motllo desmuntable ja què durant la cocció us regalimarà el suc de les pomes barrejat amb el caramel dins el forn i és un desastre! ( a mi m'ha passat, jeje...)


Bones postres! 

Montse.

2 comentaris:

  1. Un clásico delicioso...además de que adoro el sabor que le da la manzana a los bizcochos y pies. Me llevo la receta! Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Florence! Un clásico delicioso! La receta es de Ladurée

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!