9 d’abril del 2014

Sablé Bretó amb Crema de Llimona i Fruita

Vaig veure aquestes tartaletes en el blog Trossets de Cuina i vaig quedar enamorada! Vaig guardar la recepta i en quant vaig tenir un cap de setmana per endinsar-me a la cuina les vaig fer. Les tartaletes són una de les meves debilitats i aquesta és una de les receptes més gustoses que he fet. Les podeu fer amb qualsevol fruita de temporada, jo he utilitzat maduixes i taronges però estaran molt bones amb gerds, móres, groselles.... 
Han tingut un èxit espectacular, únicament milloraria la crema de llimona però tot i així, val la pena posar-s'hi ja què el resultat és per triomfar. 

Anem amb la recepta.

         

         

Ingredients per a unes 20 tartaletes:

4 rovells d'ou
160 gr de sucre
200 gr de mantega a temperatura ambient
240 gr de farina 
1 pessic de sal
10 gr de llevat químic en pols Royal

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre, en el bol de la batedora, fins que quedi una mescla esponjosa, afegir els ous un a un mentre seguim batent fins que quedin ben integrats. 

Tamisar la farina amb el llevat i la sal i afegir-ho tot a la mescla anterior fins que tinguem una massa terrosa. 

Passar la massa sobre la taula de treball i acabar d'amassar amb les mans fins obtenir una bola. 

Envolicar amb film i posar a la nevera durant un mínim de dues hores.

Pre-escalfar el forn a 180ºC.

Estirar la massa entre dos papers de forn fins tenir un gruix d'1 cm com a màxim, tallar la massa en forma de rodones i posar-les dins de motllos de magdalenes o vasets per flams o dins dels mateixos talladors, doncs perdran una mica de forma dins el forn.

Fornejar durant uns 20 minuts o fins que estiguin ben daurades.

Deixar refredar sobre una reixeta.

Ingredients per la crema de llimona:

2 ous
Ratlladura d'una llimona
Suc de 2 llimones
4 cullerades de maizena
50 gr de sucre
40 gr de mantega

Elaboració:

Posar tots els ingredients excepte la mantega, en un bol/caçó i remenar fins que es desfaci la maizena. Posar el caçó a coure al bany Maria i anar remenant fins que espessi i tot just arrenqui el bull, compte que no ha de bullir! 

Treure del foc i afegir la mantega, remenar fins què es fongui completament. Deixar refredar tapant-la amb un paper de film a pell (tocant la crema).

Posar la crema en una màniga pastissera, o amb una cullera i repartir-la damunt de les tartaletes.

Posar la fruita que hàgiu escollit pel damunt i ja les podeu servir!

         

* Aquesta massa aguanta molt bé la humitat, per tant podeu tenir preparades les tartaletes amb bastant antelació abans de servir-les.

         

Espero que us animeu a fer-les, són unes postres ideals ara que comença a fer calor,la crema de llimona aporta el toc àcid i juntament amb la fruita donen molta frescor a aquestes tartaletes. 

Els meus convidats han quedat encantats amb les postres i no han parat de menjar-ne fins que no n'ha quedat cap al plat!! O sigui que quan les feu ja podeu doblar les quantitats, jeje, perquè us les treuran de les mans!!! Jajaja.

Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!