Les madeleines tenen el seu origen a la regió de Commercy a França durant el segle XIX, una pastissera anomenada Madeleine Paulmier va ser qui les va fer per primera vegada i les hi va donar forma allargada i de petxina per un dels costats. Es pot aromatitzar amb diversos sabors i té textura esponjosa.

Avui la recepta que us proposo l'he adaptat del llibre de Ladurée i és la següent:
Ingredients:
175 gr de farina de rebosteria
160 gr de sucre
Ratlladura de 2 llimones
10 gr de llevat en pols
180 gr de mantega
4 ous
1 cullerada de mel
Elaboració:
Pre-escalfar el forn a 200ºC. Engreixar i enfarinar el motllo de madeleines.
Tamisar la farina amb el llevat i reservar. Fondre la mantega en un bol al microones a baixa temperatura. Reservar.
Posar en el bol de la batedora, el sucre, la ratlladura de llimona, els ous i la mel i batre fins obtenir una mescla esponjosa.
Afegir la farina amb el llevat i seguir batent. Afegir la mantega i continuar batent fins que s'hagi incorporat.
Omplir els motllos fins 3/4 parts amb la massa i fornejar durant 5 minuts, fins que observem que estan daurades. Treure del forn i deixar que refredin una mica en el motllo, retirar sobre una reixeta fins que refredin completament.
* Un cop fredes es poden guardar en un recipient hermètic i així mantindran la humitat i seguiran tendres.
Són perfectes per un esmorzar o per prendre un te a qualsevol hora.
Espero que us animeu a fer aquest senzilla recepta que podeu aromatitzar amb el que més us agradi, sigueu creatius!!!
Bones postres!
Montse.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!