Aquesta recepta l'he trobat en la web Directo al Paladar i m'ha agradat per la seva senzillesa i resultats.
Per fer aquesta recepta podeu utilitzar massa brisa comprada en el súper, però jo us recomano que la feu vosaltres mateixos, no costa res i us evitareu els greixos comercials.
Per a la massa:
250 gr de farina
40 gr de sucre
150 gr de mantega ben freda
1 pessic de sal4 cullerades de llet freda
1 ou
Per al farcit:
4 peres
50 gr d'ametlles mòltes o en granet
80 gr de sucre
100 ml de nata líquida
1 ou
4 cullerades d'aigua
Elaboració:
Primer fem la massa.
Posar la farina, el sucre, la sal i la mantega tallada en dauets petits dins un bol i ho barregem amb els dits fins obtenir una massa terrosa.
Afegim l'ou i la llet i seguim barrejant fins que la massa es despegui dels dits, si ens falta farina n'afegirem una mica.
Fer una bola, envolicar-la amb paper film i deixar-la a la nevera durant un mínim d'una hora.
Mentre es refreda la massa fem el farcit.
Pelar i tallar les peres en quarts.
Posar en una paella el sucre i l'aigua, escalfar fins que comenci a fer un caramel groc i llavors afegir les peres; seguir coent durant uns 5 minuts. Reservar.
Batre els ous i la nata líquida en un bol
Preescalfar el forn a 180ºC sense aire.
Posar la massa en el motllo i retirar la part sobrant, cobrir el fons amb l'ametlla mòlta o en granet, afegir-hi l'ou batut amb la nata líquida i col.locar les peres al damunt.
Posar al forn durant uns 50-60 minuts.
Un cop fora del forn, si us ha sobrat una mica del suc de caramelitzar les peres, el poseu pel damunt amb un pinzell per donar brillantor al pastís; si no us sobrat suc podeu escalfar una mica de melmelada d'albercoc i feu el mateix.
Servir fred.
Bones Postes!
Montse.