Ja tenia ganes d'estrenar el meu nou motllo, un model 'heritage' de la marca Nordicware. M'encanten aquests motllos, són una mica cars però la seva qualitat i durabilitat asseguren pastissos per vàries generacions.
La recepta a utilitzar havia de ser impactant per obtenir un resultat espectacular i em va semblar que un Red Velvet amb un color vermell intens seria una bona estrena.
La recepta ja la coneixeu, aquí teniu la que vaig fer fa dos anys en forma de mini cake; però en aquesta ocasió he utilitzat la recepta de Bea de El Rincón de Bea amb unes petites variacions.
Ingredients:
240 ml d'oli de girasol
240 ml de llet barrejada amb 1 cullerada de llimona i deixada reposar 15 min (buttermilk)
2 ous grans
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradeta d'extracte de vainilla
350 gr de farina
250 gr de sucre
40 gr de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de bicarbonat
3/4 de culleradeta de sal
1 i 1/2 cullerades de colorant vermell (he utilitzat Wilton)
Elaboració:
Engreixar el motllo amb oli o mantega. Preescalfar el forn a 175ºC
Posar els ingredients molls (buttermilk, oli, ous, vinagre i extracte de vainilla) en el bol de la batedora i batre tot just fins que s'integrin els ingredients.
Tamisar en un altre bol el ingredients secs (farina, bicarbonat, sal, sucre i cacau) i afegir-los en tres cops als ingredients molls mentre batem a baixa velocitat, deixar de batre quan s'hagin incorporat tots els ingredients.
Avocar la massa en el motllo i posar el forn durant uns 40-45 minuts. Comprovar amb una brotxeta si està cuit abans de traure'l.
Deixar reposar dins el motllo uns 15 minuts, desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.
I ja el teniu apunt de servir! Podeu posar-hi un glassejat de sucre glas amb unes gotes de llet o una crema de formatge, però jo he preferit posar-lo tal com surt del motllo per poder apreciar la vistositat d'aquesta meravella de motllos.
Ja veieu que després del fornejat, el vermel intens s'ha tornat una mica marró, potser només hi haureu de posar 1 culleradera de colorant vermell. Cal recordar que dins el forn els colors pugen de to,... jo no ho he recordat!!!
Espero que us animeu a fer-lo, el Red Velvet sempre resulta un pastís espectacular per la seva vistositat i si a més el feu en un motllo original l'efecte es multiplica.
Bones Postres!
Montse.