27 de novembre del 2011

Curs de cupcakes amb The Sister's Cakes i For the Cakes

Aquest dissabte he assistit al curs de cupcakes que les germanes The Sister's Cakes han fet al local de For the Cakes. Quina passada de dia!!! Que bé que ens ho vam passar i quantes coses que vaig aprendre. Es un luxe poder tenir per tot un dia a aquestes germanes tant divertides i alhora professionals.



No va faltar cap detall i només arribar ens esperaven amb aquesta taula i aquest pastís per anar fent boca i començar amb forces per poder estar tot el dia amb l'ànim ben alt.



També ens van portar unes galetes decorades boníssssssimes!



Un cop fet el cafè i ja posades en matèria, vam fornejar algunes cupcakes que van resultar una delícia: cupcakes de llimona amb fruits vermells. Aquí teniu una foto del procés:


Vam fer pràctiques amb pasta de sucre....


Pràctiques amb fondant...


I els resultats de tot el dia van ser aquests:




Va ser un plaer conéixer totes les companyes de curs i poder compartir un dia que es va passar volant. Espero que ben aviat puguem compartir una altra experiència així.

Gràcies The Sister's Cakes per ensenyar-nos el que sabeu fer tant bé i For the Cakes per l'organització i la simpatia!

Bones Postres!

Montse.

20 de novembre del 2011

Galetes de Mantega Francesa o Palets Bretons

Cada cop que entro en el blog Aliter Dulcia tinc ganes de posar-me a fer una recepta seva, és sensacional; la Isabel té una manera d'explicar el producte donant una visió sobre el seu orígen o la seva història que fa que entenguis el per què del que estàs a punt d'elaborar. M'encanta! Això si que és valor afegit del bo!!!

Així que aquestes típiques galetes bretones, que recorden a les galetes de mantega, són les que avui us presento però amb una petita diferència sobre les originals, la mantega. Com bé diu la Isabel, és clau utilitzar una bona mantega francesa amb sal, però com que jo no n'he trobat he utilitzat la mantega normal, és a dir producte català, avui ho he fet amb mantega Cadí, que al meu parer, dóna molt bon gust i aroma i és de bona qualitat.



Aquestes les he enviat a la meva àvia ja que fa uns dies va celebrar el seu 97è aniversari i com que li agraden els dolços se que li farà molta il·lusió rebre aquest detallet.



I aquestes ens les hem menjat en un tres i no res, gairebé no ha donat temps a que es refredessin del tot!
Són una autèntica temptació!!!

Anem per la recepta:

Ingredients:

130 gr. de mantega francesa amb sal (com he dit, jo he utilitzat mantega normal a la que s'haurà d'afegir un pessic de sal, a mi se m'ha oblidat)
135 gr. de sucre glas
1 ou
250 gr. de farina
7 gr. de llevat químic

Elaboració:

Necessitem la mantega a punt de pomada, per tant l'haurem tret de la nevera una estona abans.

Barrejar la mantega  amb el sucre glas fins que quedi ben integrat, afegir l'ou i barrejar bé.

Tamisar la farina amb el llevat i afegir a la barreja anterior fins formar una pasta fina.

Enrotllar aquesta pasta com si fos un embotit, amb paper film. Ha de quedar com un  cilindre allargat. Tancar els extrems i posar-ho a la nevera almenys dues hores (jo ho vaig deixar tota la nit).

Tallar en porcions d'1 cm. aproximadament i posar-les dins de motllos rígids (us aconsello motllos de silicona o en el seu defecte càpsules de paper per a magdalenes). Si no fem això perdran la forma i l'alçada en agafar la calor del forn.

Jo he utilitzat aquests preciosos motllos que encara no havia estrenat, així he obtingut galetes de diferents formes.




Aquests foradets que es veuen a la massa no hi haurien de ser, s'ha de donar forma de rulo a la massa enrotllant bé i procurant que no quedi aire, és a dir, jo vaig anar massa ràpid i ja en veieu el resulat, ha quedat un relleu irregular o alguns petits cràters en algunes galetes. Tingueu una mica de paciència i us quedaran millor a mi.

Posar al forn preescalfat a 180ºC durant  20 minuts, fins que les galetes es daurin lleugerament.

Sobretot deixeu-les refredar si hi us podeu resistir!!!

Es poden guardar uns dies en un pot hermètic... encara que no crec que faci falta ja que no passaran del primer dia... jajaja.

 


A veure si us animeu a fer-les. Espero els vostres comentaris amb molt il·lusió!


Bones Postres!

Montse.

15 de novembre del 2011

Brownies Vegans

Aquesta setmana he pogut aconseguir el llibre "Delicias Veganas" del Toni Rodriguez de Lujuria Vegana, per fi! ja feia uns dies que havia sortit a la venda i les notícies eren que s'estava esgotant a tot arreu. És un llibre que us farà gaudir de la cuina, ja què les seves receptes veganes per suposat, no estan renyides amb l'exquisitesa ni amb la varietat; tot el contrari, hi trobareu receptes per a qualsevol tipus àpat i amb unes fotos que conviden a posar-se mans a l'obra.
O siqui que sense més dilacions, avui he decidit fer un postre que us en llepareu els dits: uns brownies que faran les delícies de qualsevol persona a la que li agradi una mica la xocolata.... i vegans!

Endavant amb la recepta; va per tu Toni, els teus coneixements i conviccions fan que el món vegà deixi de ser una cosa d'uns quants, la teva senzillesa en la manera d'explicar les receptes donen una naturalitat al veganisme que mereix ser divulgada. Gràcies per ensenyar-nos el que saps!


Ingredients:

300 gr. de farina
350 gr. de sucre morè
1 culleradeta d'impulsor
1 culleradeta de sal
30 gr. de cacau pur en pols
250 ml. d'aigua
200 gr. de xocolata 70%
200 gr. de margarina
1 culleradeta d'extracte de vainilla
50 gr. de nous (podeu posar-n'hi més, a mi m'han semblat poques)

Elaboració:

Mesclar la farina, el sucre, la sal, l'impulsor i el cacau en un bol.

En un caçó a foc mitjà, fondre la xocolata i la margarina.

Afegir la xocolata fosa a la mescla de farina i afegir l'aigua, la vainilla i les nous. Remenar-ho tot fins que quedi integrat.

Precalentar el forn a 150 ºC.

Posar la massa en un motllo rectangular i fornejar durant 50 minuts.

Deixar refredar i tallar en petites porcions.




Aquesta recepta és molt senzilla de fer i l'èxit ha sigut total. Avui n'he portat a l'oficina i no hi ha quedat res... ni les engrunes!



Us animo a que probeu aquesta meravella vegana. No us en penedireu!!
Espero els vostres comentaris!

Bones Postres!

Montse.

6 de novembre del 2011

Galetes de Xocolata

Aquestes galetes que avui us presento són, com diuen en el món de la moda, "un bàsic"; em refereixo a que com que són tan senzilles de fer, es poden tenir fetes com un "fons d'armari" per si es presenta una visita. A més com que podem donar-les-hi tantes formes com talladors de galetes tinguem, es poden convertir en una degustació sofisticada en cas de visites compromeses. Això si.... si us resistiu a menjar-vos-les!!!

La recepta l'he tret del meravellós blog  Aliter Dulcia, si no el coneixeu us recomano que el visiteu, us encantarà! La Isabel té una manera molt particular i il·lustrativa d'explicar les seves receptes.
No hi he posat el farciment de la seva recepta, i és per això que dic que són unes galetes bàsiques, per la seva simplicitat. Ah! i no us penseu que per ser simples no són bones, són bonísssssssimes!!!!



Anem per la recepta:

Ingredients:

125 gr. de mantega pomada
90 gr. de sucre glass
10 gr. de sucre avanillat
Unes gotes d'extracte de vainilla
20 gr. de cacau pur
1/2 culleradeta de canela
350 gr. de farina
1 ou

Elaboració:

Batre la mantega, el sucre glass i el sucre avainillat fins que blanquegi. Afegir-hi l'ou i batre ben bé.

Incorporar la canela, la vainilla i el cacau. Anar afegint a poc a poc la farina fins obtenir una massa amb una consistència que no s'agafi a les mans.

Estirar la massa entre dos papers de forn i posar-la a la nevera fins que s'hagi endurit una mica.

Tallar la massa amb la forma que més us agradi i fornejar a 200ºC durant uns 12 minuts o fins que observem que s'assequen i estan ben fermes en tocar-les.

Deixar refredar sobre una reixeta.



* Compte amb el forn, com podeu veure, les hi vaig deixar massa estona i van quedar lleugerament torrades de les puntes. Vigileu els minuts, cada forn és diferent.



Vaig regalar aquestes galetes a una amiga i van ser tot un èxit, així que no trigaré en tornar a fer-ne i aquest cop hi posaré un bon farciment de xocolata... bé ja ho penjaré al blog!

Bones Postres!

Montse.

30 d’octubre del 2011

Panellets

Avui ha estat un dia genial! De bon matí ens hem llevat i hem començat amb els preparatius per fer els panellets, és un dia en que més o menys tota la família està pendent d'algún aspecte relacionat amb l'elaboració d'aquests dolços. Hi ha qui s'ha preocupat de trencar les ametlles, pelar-les i moldre-les; hi ha qui s'ha cuidat de comprar la resta d'ingredients per a què no falti res segons els gustos de cadascú... en definitiva col·laboració per obtenir el regal final.

Un cop a casa dels pares, a Aramunt, amb la llar de foc encesa i els ingredients sobre la taula, hem començat a elaborar els panellets amb molt carinyo, comprobant que el gust i la quantitat siguin satisfactoris, perquè no us penseu que s'en facin pocs a Casa Julià de panellets!, se n'han de fer tants com per menjar-ne i que en sobrin però menys que si ja no en poguéssim menjar més.... en fi... molts!



Avui les quantitats de la recepta seràn grans degut a aquesta raó, o sigui que anem per feina:




Ingredients:

1.800 gr. d'ametlles mòltes
850 gr. de sucre
1 pela de llimona ratllada
2 ous sencers + 4 clares
200 gr. de patata bullida

Elaboració:

Posar tots els ingredients en una cassola gran i amassar-los amb les mans fins que ens quedi una pasta, que encara que s'enganxi a les mans, sigui lo suficientment moldejable com per fer-ne boles.

Precalentar el forn a 180º C.

Fer boles del tamany d'una nou i posar-les sobre la placa del forn i fornejar durant 15 minuts.

Podeu fer-los de pinyons arrebosant-los primer amb els pinyons i després mullant-los dins un ou batut, així s'enganxaràn millor i un cop cuits quedaran brillants i amb un color daurat.



També podeu fer-los de codonyat, formant una placa amb la massa i posant-hi una tira de codonyat al mig, juntar la placa de massa per damunt de la tira de codonyat i donar unes voltes per a que quedi en forma de rulo allargat. Tallar a la mida desitjada i pintar-ho amb ou.



També es poden fer simplement posant-hi una ametlla al damunt i pintant-los amb ou després.

Aquestes són les varietats que nosaltres fem a casa. Segur que teniu més idees, només és qüestió de posar-les en pràctica.



Us adverteixo que han quedat bonísssssims, així que us animo a què aquests dies els feu amb tota la família!!!

Bones Postres!

Montse.

26 d’octubre del 2011

Macarons Rosa amb Xocolata: el meu primer intent!

Ja fa dies que em va pel cap fer uns macarons a veure què passa ja què no paro de llegir blogs i receptes i sembla que és una cosa molt difícil o a la que se li ha d'agafar el truc. Deprés de llegir uns quant blogs i veure alguns tutorials, m'he quedat amb els consells i les receptes de Cakes Haute Couture i La Dulce Magdalena, els he estudiat i finalment he fet un "poti-poti" entre tots dos.



Realment és qüestió de tècnica ja que no m'ha semblat que fos una preparació molt complicada però s'han de seguir unes passes amb molta cura; el que no m'ha sortit bé és que s'aprecia el puntet damunt el macaró i si la tècnica fos bona, no s'hauria de veure, el macaró ha de quedar ben llis i molt fi a la vista.

He seguit fil per randa els consells aconseguir tenir una bona textura, per tenir una massa el més fina possible, per fornejar just al seu punt i per que l'aspecte final sigui el millor... i tot i així no les tenia totes... pensava que se'm trencarien, o s'esquerdarien... però res de tot això, a mesura que anava avançant amb la recepta ja veia que anava pel bon camí; de totes maneres he utilitzat molt poca quantitat d'ingredients per si les coses no anaven bé.



Ingredients:

46 gr. d'ametlles mòltes (he utilitzat la marca Vahiné)
42 gr. de sucre glas
1 clara d'ou
35 gr. de sucre normal
4 gotes de colorant vermell

Elaboració:

Primer de tot barrejar el sucre glas amb l'ametlla mòlta i tamisar-ho almenys 2 vegades. Ens hem d'assegurar que quedi una mescla ben fina, d'això en dependrà l'aspecte visual final que ha de ser molt fi i llis.

Batre la clara d'ou amb les varilles elèctriques, quan estiguin gairebé muntades afegir el sucre en tres cops. Afegir les gotes de colorant i batre fins obtenir una merenga ben muntada però sense que faci pics durs, si queda muntada en excés i amb pics durs serà molt fàcil que es trenquin els macarons.

Afegir la mescla de sucre i ametlla sobre la merenga i barrejar amb una espàtula  amb moviments envolvents fins que s'integri bé.

Preparar una safata de forn amb un paper de forn on dipositarem la massa de macarons.
Amb una màniga pastissera i una boquilla llisa ampla formarem les rodones de macaró, la tècnica és la seguent:

La màniga a de tenir una inclinació de 90º sobre la safata, és a dir completament perpendicular, i just sobre la superfície del paper sense tocar-lo. Fer pressió per que surti la massa i quant tinguem la mesura desitjada deixar de fer pressió i treure la màniga per a que no se'ns formi el punt damunt del macaró.

Aixó és el que jo no he aconseguit de cap manera. Serà qüestió d'anar practicant.

Abans de posar-los al forn haurem d'esperar una hora per a què la capa exterior es posi una mica rígida/dura i un cop al forn no s'obrin ni s'esquerdin. Aquest punt és molt important.

Precalentar el forn a 150ºC amb aire i enfornar durant 15 minuts com a màxim. Compte! No s'han de daurar, han de quedar cruixents per fora i tendres per dins.

Un cop fora del forn deixar-los refredar completament abans de tocar-los, si els toqueu en calent se us trencaran. Això també és important.

Un cop freds ja podeu posar el farcit que vulgueu, jo hi he posat xocolata.

Farciment de xocolata:

100 gr. de xocolata Guanaja Valrhona
80 gr. de mantega
1 rovell d'ou

Desfer la xocolata al bany maria, afegir-hi la mantega fins que quedi ben incorporada i afegir-hi el rovell d'ou. Remenar-ho fins que quedi tot ben integrat i deixar atemperar una mica.

Posar una mica de la xocolata sobre una meitat de macaró i tapar amb l'altra meitat.

Deixar reposar a la nevera.

Els macarons estan més bons d'un dia per l'altre... si sou capaços d'aguantar sense tastar-los!!!!



Mireu les textures un cop es fa la "queixalada", cruixent per fora i tou per dins... i un gust... exquisit!



Han quedat mooooooooooooooooolt bons!!!!!!!!!!! Estic supercontenta del meu primer intent de fer macarons!!

Bones Postres!!!

Montse.

23 d’octubre del 2011

Cupcakes de Carabassa: s'acosta Halloween!

Ja no queden gaires dies per celebrar el Halloween. Això de les festes ha canviat radicalment des de fa uns anys, ara ja no se celebra el dia de Tots Sants ni es va al cementiri a visitar els éssers estimats que ja no estan entre nosaltres... ara tot és diversió, sarcasme i sobretot, sobretot esperit comercial. És a dir, fins i tot per celebrar la festa dels morts hem d'anar al centre comercial a comprar mascaretes i disfresses, fem una festa amb tot de menjars caracteritzats amb aquesta temàtica i disfrutem del moment.

Doncs bé, jo no serè menys, així que avui farem uns cupcakes de carabassa per anar fent boca pel Halloween, no estan decorats amb aranyes ni amb temàtica mortuòria ja que de moment no he après a modelar amb fondant... però tot arribarà.  Diguem que per aquest any em mantinc en una línia conservadora de les tradicions, només empraré carabassa... i res de temàtica comercial!

Anem per la recepta.



Ingredients:

240 gr. de sucre morè
110 gr. de margarina vegetal
2 ous grans
100 gr. de purè de carabassa (l'he feta al vapor i després l'he aixafat amb la forquilla)
225 gr. de farina
1/2 culleradeta d'impulsor (llevat químic Royal)
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta d'anís estrellat en pols o Badiana
125 ml. de llet de soja

Ingredients pel frosting:

230 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
125 gr de margarina  (també pot ser mantega a temperatura ambient)
1/4 de culleradeta de canyella
1 polsim de clau en pols
Sucre glas al gust, a mi m'agrada poc dolç i només n'hi he posat 80 gr., en podeu posar fins a 450 gr. per obtenir un buttercheese ben dolç.

Elaboració:

Barrejar amb les varilles la margarina i el sucre en un bol gran. Afegir els ous un a un mesclant-ho bé després de cada adició. Afegir el purè de carabassa i barrejar fins que quedi ben integrat.

En un altre bol barrejar la farina i les espècies. Afegir-les en tres cops a la mescla anterior alternant amb la llet de soja en dos cops. Començar i acabar amb la farina.

Precalentar el forn a 180ºC.

Posar les càpsules de magdalena en el motllo rígid i omplir-les fins a 3/4 parts amb la massa.

Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents aquest surti sec.

Deixar reposar durant 5 min. en el motllo i després retirar els cupcakes sobre una reixeta fins que refredin totalment.

Per preparar el frosting:

Posar en un bol tots els ingredients i barrejar-los amb les varilles elèctriques fins que s'hagin integrat i ens quedi una crema untuosa.

Posar-ho a la nevera durant una estona per a què agafi cos i ja podem decorar. Jo he utilitzat una boquilla 1M de Wilton, la meva preferida, és espectacular el que es pot fer amb aquest estri!!!

Us deixo unes quantes fotos:







Després de menjar-nos-els hi han unes apreciacions a fer:

- malgrat que han estat una delícia, crec que és millor utilitzar mantega enlloc de margarina, la textura és més ferma i el gust també és millor.
- encara que he posat poc sucre al frosting l'he trobat massa dolç (ja he dit que no m'agraden els dolços amb excés) però estava molt bo.

Finalment hi he posat una mica de xocolata que m'ha sobrat d'una altra recepta i aquí teniu el resultat, és molt més vistós!





Són molt fàcils de fer i si teniu nens a casa us poden ajudar, disfrutaran tant o més que vosaltres! Ja veureu com els troben boníssims!

Mireu quina mossegada!!!




Bones Postres... i bon Halloween!!!

Montse.