15 de gener del 2012

Club Sweet Catalonia

Ja m'he fet del club! Només em falta esperar la confirmació però .... això està fet!


¡Ya me he hecho del club! Sólo me falta la confirmación però ... ¡està hecho!


Y vosotr@s diréis:


¿Que es Sweet Catalonia?



Sweet Catalonia, nació en una quedada de blogueras de Barcelona.
Actualmente es un espacio dedicado a gente que tiene como hobby, negocio, etc, todo el tema relacionado con la repostería en general. En este espacio se comparten ideas, trucos, recetas, sugerencias e incluso información como locales de venta de material, materias primas, etc...etc....También poder hablar de cursos, sus precios y comentar opiniones. 
Lo único que se os pide es que tengáis un blog dedicado al mundo de la repostería y vivir Cataluña!

Para formar parte del club podéis informaros aquí, es muy sencillo!

Animaos, espero que muy pronto seamos much@s!!

Montse.

Flam de Cafè i Baileys

Després de la ressaca de les festes em venia de gust alguna cosa lleugera i recentment he sentit a parlar d'aquest flam tant ràpid de fer i que ve tant de gust per acabar un dinar, a més com que tenia el Baileys encetat de l'última recepta, l'he utiltzat per donar-li gust al flam... i que bo ha quedat!. Té un gust... molt fi, com de vellut... uummmm...
També es poden utilitzar altres cremes de licor o simplement sense i serà igualment un flam ben bo.



Com que he dit que és tan ràpid de fer, la recepta serà igualment senzilla i ràpida.

Ingredients:

1l. de nata per cuinar o muntar
1 sobre de preparat de flam Royal
250 ml. de cafè
150 ml. de Baileys
Sucre caramelitzat

Elaboració:

Es posa la nata amb el preparat de flam en un caçó, es remena bé i es posa al foc fins que arrenqui el bull, remenant de tant en tant. Retirar-ho

Afegir el Baileys i remenar-ho bé.

Afegir el cafè i remenar fins que quedi tot ben integrat.

Preparar un motllo amb el sucre caramelitzat i abocar-hi la preparació; deixar refredar del tot i servir.

Jo el faig d'un dia per l'altre i així m'asseguro el resultat.



Com veieu, és tant senzill de fer que no tardareu més de 10 minuts, així que no hi ha excusa per no provar aquest flam tant i tant bo!



Ah! i ha estat tot un èxit! Literalment ha volat dels plats en un tres i no res!!!
Bones Postres.

Montse.

1 de gener del 2012

Copes de Mascarpone, Cafè i Baileys ... i BON ANY NOU 2012!!!

Bon Any Nou!!! Espero que l'entrada al nou any hagi estat carregada de positivisme i alegria, i si no teniu molta ressaca avui podríeu preparar aquestes copes pel postre del dinar del primer dia de l'any. Són molt fàcils i ràpides de fer (però això no és cap novetat, sempre ho dic en quasi totes les receptes, jejeje) ja que no necessiten cocció i es fan en un plis-plas mentre penseu el que posareu a taula ....

La recepta l'he tret, un altre cop, del fantàstic blog Kanela y Limón, val la pena que passeu a veure'l!!!


Podeu posar-hi imaginació i fer petits "xupitos" d'aquesta preparació, seràn igualment lluïts i atractius per als vostres convidats, ja que després de tantes festes menjant, menjant i menjant s'agraeix una racció petita. Els gots que veieu a la imatge van resultar massa quantitat per finalitzar un sopar, us aconsello que els feu més petits. 



Anem amb la recepta, amb aquestes quantitats em van sortir 4 copes com les que veieu.

Ingredients

250 gr. de formatge mascarpone
1 cullerada de cafè soluble
3 cullerades de sucre
2 clares d'ou
1 raig de Baileys
200 ml. de nata per muntar (més sucre glas al gust)

Elaboració

Muntar les clares a punt de neu i reservar.

Muntar la nata i quan estigui quasi bé muntada afegir-hi sucre glas al gust per endolcir-la una mica (no fa falta que sigui molt dolça, amb una cullerada en tindreu prou). Reservar a la nevera.

Batre el mascarpone, el cafe, el Baileys i el sucre fins que formi una crema.

Afegir-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents (fer-ho amb espàtula o varilles manuals).

Posar la prepació en les copes i amb una màniga pastissera posar-hi la nata muntada al damunt.

Decorar-ho com més us agradi, jo he utilitzat sucre daurat; podeu utilitzar fideus de xocolata, boles de colors... poseu-hi molta imaginació i així personalitzareu les vostres postres!!

Posar-ho a la nevera fins el moment de servir.


A aquesta recepta podeu fer-hi variacions segons si us agrada amb més cafè o menys, variant la crema de licor, variant el sucre per donar més o menys dolçor...  Al vostre gust!

I ara ... un desig pel nou any:

Espero que el 2012 vingui carregat de noves receptes per compartir amb tots vosaltres, espero comptar amb la vostra col·laboració i els vostres suggeriments i comentaris que m'ajuden tant i tant!


Bon Any Nou i Bones Postres!

Montse.

29 de desembre del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Swiss Buttercream de Mango

Seguint amb les postres d'aquestes festes, aquí teniu una petita meravella de per acabar un bon àpat. Quina delícia!!! Es la primera vegada que probo de fer el swiss buttercream i estic al·lucinada amb el resultat: la textura i el gust són molt suaus, té el punt just de gust de mantega que no empalaga i el regust final és fresc. Faré més sovint aquest frosting, ja que es pot variar el seu gust afegint diverses pastes de fruites i així aconseguir el sabor desitjat. Qué bo!

Per fer el cupcake he utilitzat una recepta de Muffins de xocolata basada en la de Dan Lepard, del curs de  The Sister's Cakes



Una foto més i anem amb la recepta


Ingredients per a uns 48 mini-cupcakes

25 gr. de Maicena
1 1/2 cullerades de cacau pur
50 gr. de sucre morè
50 gr. de sucre blanc
40 gr de mantega sense sal
35 gr. d'oli vegetal
110 gr. d'aigua
65 gr. de xocolata negra 70%
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 ou gran
65 gr. de farina de rebosteria
1 culleradeta de llevat Royal

Ingredients del Swiss Buttercream de Mango

140 gr. de clara d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
60 gr. de pasta de mango ( o purè de mango)
2 gr. de xantana

Elaboració

Barrejar en un caçó la maicena, el cacau, els sucres i l'aigua amb les varilles manuals. Posar-ho a foc mig fins que trenqui el bull, removent constantment fins formar una crema.

Treure del foc i afegir la mantega i la xocolata feta trocets que es fondràn amb la calor de la mescla.

Afegir l'oli, la vainilla i l'ou. Barrejar molt bé.

Afegir la farina i el llevat tamisats i barrejar bé.

Omplir les càpsules fins a 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn precalentat a 170ºC durant uns 12 minuts.

Treure del forn i deixar refredar 5 minuts en el motllo rígid i després passar a una reixeta per a que refredin totalment abans de posar el frosting.

Per fer el Swiss Buttercream de Mango

Posar al bany Maria un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant que serveis per a què no es perdi la forma, és a dir per mantenir espesses i compactes les cremes, si no en teniu no passa res)

Deixar referdar del tot. Incorporar la pasta de mango i la mantega en troços d'un en un. Batre a baixa velocitat fins obtenir una mescla cremosa.

Posar en un recipient tapat i refrigerar fins que agafi cos.

Abans de tonar-lo a fer servir s'ha de batre un altre cop...

... i ja es pot posar el frosting a la magdalena, en aquest cas he utilitzat una boquilla grossa d'estrella tancada per obtenir una forma el més semblant possible a un floc de gel.
No us sembla que ha quedat bastant aconseguit??? jajaja...




El Marc diu que semblen cupcakes punkies....  jajaja...



Atreviu-vos a fer invents, no se sap mai el que en pot sortir!

Bones Festes i Bones Postres!

Montse.

28 de desembre del 2011

Galetes de Torró

Després del primer "round" d'àpats nadalencs ja us puc mostrar algún dels dolços que hem menjat aquests dies per postres. La veritat és que he disfrutat més preparant-los que a l'hora de menjar-los, tot i que com que han estat un èxit, la millor recompensa ha estat la cara de satisfacció de tots els que els van menjar. Genial! És el millor regal que he tingut!!!

Avui us presento aquestes galetes de torró, molt fàcils de fer, que vaig treure d'un blog que m'encanta i que us recomano: Kanela y Limón.



 Anem amb la recepta.

Ingredients

300 gr. de farina de rebosteria
200 gr. de crema de torró (és fàcil de trobar a les grans superfícies, marca: Antiu Xixona)
100 gr. de mantega a temperatura ambient
1 ou

Elaboració

Batre la crema de torró amb la mantega fins formar una barreja cremosa. Afegir-hi l'ou i batre per integrar-lo bé.

Incorporar la farina i treballar amb les mans fins formar una massa.

Estirar la massa amb el rodet entre dos troços de paper de forn.

Tallar la massa amb el tallador que més us agradi, en aquesta ocasió els arbres de Nadal eren molt adequats. Aplicar la decoració: jo he utilitzat sprinkles en forma de boles de colors.

Posar al forn precalentat a 170ºC durant 12 minuts.

Refredar sobre una reixeta i ja es poden servir.



Aquestes galetes faràn la delícia de petits i grans, ja ho veureu! Són molt fàcils i ràpides de fer així que encara esteu a temps de fornejar-les durant aquestes festes!!




Bones Festes i Bones Postres!!!

Montse.

18 de desembre del 2011

Cupcakes de Llimona amb Mascarpone i Fruits Vermells

Avui toca felicitar el Nadal, ja què la pròxima entrada probablement serà després d'aquesta data, així que  



 i també vull agrair-vos a tots els que llegiu aquest blog o en mireu les fotos o simplement hi doneu una ullada. Gràcies, tots m'ajudeu a fer-lo possible!

Aquests dies estic fent proves... s'acosten els dies en que hi han menjades familiars i haver de preveure els menús i sobretot les postres em té capficada. Per tant avui va una de les meves intentones per aquests àpats. Volia fer una cupcake lleugera i refrescant, un pastisset que no fos pesat i que deixés un bon regust... com veieu parlo en temps passat, això vol dir que no ho he aconseguit del tot, però us explicaré les claus per a que no us passi i el pròxim resultat sigui òptim.

Per començar, i com que parlem del final dels àpats copiosos, és millor fer mini-cupcakes (tindreu més èxit), jo n'he fet dels dos tamanys per fer proves.

La recepta és del curs de cupcakes que les fabuloses The Sister's Cakes van impartir amb la col·laboració de For the Cakes al mes de novembre. 



Anem per la recepta:

Ingredients:

200 gr. de mantega a temperatura ambient
240 gr. de sucre
300 gr. de farina
1 culleradeta de llevat químic
4 ous
Ratlladura d'una llimona
Fruits vermells al gust

Per fer el frosting:

250 gr. de mascarpone
200 gr. de sucre glass
1 cullerada d'essència de llimona

Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i ens quedi una textura esponjosa (semblant a la pasta de dents). Afegir la ratlladura de llimona ( a mi m'han quedat amb poc gust a llimona, n'hi podeu afegir més i també el suc de la llimona)

Incorporar els ous un a un mesclant bé després de cada incorporació.

Tamisar la farina i el llevat i anar-ho afegint poc a poc a la barreja anterior.

Tenir el motllo rígit dels cupckes preparat amb les càpsules als forats i posar-hi una mica de la massa, seguidament col.locar uns fruits vermells i acabar omplint fins a la meitat, en el cas del tamany gran. En el cas de les mini cupcakes omplir 3/4 parts de la càpsula i enfonsar-hi amb una mica de pressió un fruit vermell.

Fornejar durant 8 ó 10 minuts els petits i 20 ó 25 minuts els grans.

Deixar refredar 5 minuts en el motllo i després retirar sobre una reixeta fins que refredin del tot abans de decorar amb el frosting.

Per fer el frosting, batre tots els ingredients fins que quedi una textura cremosa.

Reservar a la nevera dins un recipient tapat durant almenys una hora abans d'utilitzar-la.



Com veieu a les fotos jo no aconsegueixo que el mascarpone aguanti molt temps amb la textura desitjada, el secret és la goma de xantana (que encara no tinc!, però que estic  punt de rebre, jeje). 
Tal com es va dir al curs, se n'afegeixen 3 gr. a la barreja i tot queda arreglat! 

Les ratlles del frosting les he fet pintant la mànega amb unes ratlles longitudinals des de la punta de la boquilla fins al final de la mànega, amb colorant en pasta de SK color poinsettia. Aquí també em falta molta pràctica, jajaja!!!!


Bé aquesta és la meva aportació per celebrar unes festes ben dolçes!

Espero que us hagi agradat i que practiqueu molt durant aquestes dies!

Bones Postres i Bones Festes!!!

Montse.

10 de desembre del 2011

Cookies de Xocolata

Aquestes són uns galetes que sempre havia volgut fer, pensava que serien més complicades d'elaborar però després de llegir el blog Les Postres de la Sort, no he pogut estar-me de córrer cap a la cuina a fer-les. Són super-fàcils i ràpides de fer i el resultat... doncs jo les definiria com un fons d'armari, són un bàsic que s'hauria de tenir sempre a mà. Gràcies Miss Sort per compartir-les, aquesta recepta me la guardo ben aprop per fonejar-ne tot sovint.



Anem per la recepta.

Ingredients:

180 gr. de farina
1 culleradeta de llevat
100 gr. de sucre morè
1 ou
100 gr. de mantega a temperatura ambient
175 gr. de xocolata de postres, també poden ser perles de xocolata 
1 culleradeta de vainilla
1 pessic de sal

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que ens quedi una textura com de pasta de dents.

Afegir la sal, la vainilla i l'ou i barrejar fins que quedi tot integrat.

Afegir la farina i el llevat tamisats.

Tallar la xocolata en trocets amb un ganivet (els trocets millor que siguin de tamanys irregulars i que n'hi hagi de grandets, serà molt agradable al gust trobar-los dins la galeta)

Preescalfar el forn a 180ºC

Formar boletes de la massa amb una cullera i posar-les sobre la safata de forn coberta de paper de fornejar.



Fornejar durant uns 12 minuts, si teniu forn de convecció amb 9 ó 10 en tindreu prou. Quan les galetes comencin a daurar-se ja s'han de treure. Refredar sobre una reixeta. Us quedaran toves però quan s'arrefredin ja es posaran més dures. 



Us asseguro que són un exitàsssssssssssss!!! Porteu-les on vulgueu que triunfareu!!!

Ah! i els nens se les mengen de tres en tres!!







Bones Postres!

Montse.