Avui m'he decidit, el pot de Nutella feia molts dies que era a l'armari i el tenia preparat per quan fes aquests cupcakes. Haig de dir que he improvisat una mica i cal dir que el resultat ha estat del tot satisfactori, cal tenir una mica de paciència amb el swiss buttercream, però aquest frosting no falla; és espectacular el resultat que s'aconsegueix amb la textura i el sabor.
Els cupcakes són de la recepta de Dan Lepard, que ja he fet servir altres cops i que podeu trobar aquí, jo en tenia uns quants de congelats i us asseguro que després de descongelar-los són tan bons com acabats de fer.
Per la recepta del Swiss Buttercream de Nutella he adaptat les següents quantitats als 24 mini-cupcakes que he tret del congelador.
Ingredients:
140 gr. de sucre
70 gr. de clares d'ou
140 gr. de mantega a temperatura ambient
1 gr. de xantana
3 cullerades ben plenes de Nutella
Elaboració:
Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!
Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue.
Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.
Finalment afegir la Nutella i seguir batent fins que s'hagi incorporat completament.
Deixar refredar a la nevera per que agafi cos. Si cal, quan la treguem per utilitzar-la, tornar a batre. Espolvorejar amb fideus de xocolata.
Nota: el resultat és expectacular en quant a textura encara que pel meu gust a sortit una mica massa dolç, així que la pròxima vegada reduiré la quantitat de sucre.
Aquest que veieu a la foto, és el cakestand que em va portar la tronca! Es precióooossssss!!! i té campana de vidre!!! La tronca es va portar molt bé els Nadals passats, ja sabia que a mi aquestes coses m'agraden molt, jajajaja...
Espero que practiqueu aquest frosting, el resultat us sorprendrà!
Bones Postres.
Montse.