Si hagués de fer receptes amb totes les carabasses que el pare té a l'hort no acabaria en tot l'any, per tant seguiré aprofitant aquest excel·lent ingredient vegetal per menjar-lo de maneres diferents.
Avui serà en forma de tartaletes, dolces en la seva base i especiades en el seu farciment. Han servit per acabar un sopar informal amb amics i els elogis que s'han endut em porten a seguir proposant-vos receptes amb carabassa.
La recepta l'he tret, un cop més, del magnífic blog Kanela y Limón, m'encanta com cuina i fotografia els resultats aquesta noia!!!
A part de les tartaletes individuals he volgut fer un pastís més gran per experimentar amb les coccions i l'efecte final i la practicitat un cop a taula.
He pogut comprovar que si optes pel pastís gran la gent repeteix i repeteix fins a no poder més, en canvi si poses una porció individual quan s'acaba ... no n'hi ha més! jajajaja. Així que fer un pastís gran resulta molt agraït, i això m'agrada!!!
Bé, anem amb la recepta. Amb aquestes quantitats a mi m'han sortit 1 pastís i 5 tartaletes.
Ingredients per la massa:
500 gr de farina de força
200 gr de sucre glas
150 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
10 gr de llevat químic en pols
1 pessic de sal
Ingredients pel farcit:
350 gr de purè de carabassa (tallar la carabassa a troços i posar-la al forn a 200ºC durant 30 minuts, enretirar la polpa, afegir una mica de sal i aixafar-la amb una forquilla fins obtenir el purè)
250 ml de nata líquida per muntar
3 ous
1/2 culleradeta d'espècies de pa de gingebre*
1 pessic de sal
Elaboració:
Primer farem la massa: posar els ingredients amb l'ordre descrit en el bol de la batedora i barrejar-los fins que es mesclin bé. Els treiem del bol i sobre la taula de treball els unim amb les mans fins obtenir una bola (no s'ha d'amassar). Envoliquem amb paper film i deixem reposar la massa a la nevera durant 30 minuts.
Preescalfar el forn a 180ºC
Preparar el farcit col·locant tots els ingredients en el bol de la batedora, els batem fins aconseguir una mescla homogènia i reservem fins el moment de farcir les tartaletes.
Estirem la massa fins que tingui un gruix d'uns 5 mm. i la posem als motllos. Farcim amb la barreja de carabassa que havíem reservat i enfornem durant uns 20 minuts les tartaletes petites i uns 25-30 minuts el pastís gran.
Si us ha sobrat massa, podeu fer unes petites formes per decorar el voltant del pastís; només haureu de posar-les al forn un cop comenci a cuallar el farciment per les vores del pastís.
Deixar refredar abans de servir.
* Per fer la barreja d'especies de pa de gingebre he utilitzat aquestes quantitats:
15 gr de canyella en pols
4 gr de gingebre en pols
l'interior de 5 llavors de cardamom ben triturades amb el morter
2 gr de clau en pols
2 gr de nou moscada en pols
2 gr de pebre negre
5 gr d'anis estrellat en pols
Amb aquestes mesures en teniu per unes quantes receptes, guardeu la barreja en un pot hermètic.
Bé, espero que us animeu a fer receptes amb carabassa, us sorprendrà la seva versatilitat i obtindreu elogis, fins i tot dels mès escèptics.
Bones Postres!
Montse.