25 de setembre del 2011

Viatge a Londres i Cupcakes Vegans de Mango

Aquests dies he estat a Londres, tenia moltes ganes de visitar les "bakery" que estem acostumats a veure en els blogs i que han de ser un "lloc obligatori" per visitar, però per qüestions que no venen al cas vaig haver d'avançar la tornada i no he anat a cap bakery!!!! Ni jo no m'ho crec, encara em sembla imcreïble no haver anat a la Primrose Bakery o Peggy Porschen... en canvi si que vaig visitar Harrods i vaig poder menjar-me un caupcake de LOLA's Cupcakes uuummmmm que bo! També vaig adquirir aquesta meravella de davantal que anirà d'allò mes adient per posar-me a la cuina de nou.



....i em queda pendent tornar a Londres ja que em vaig perdre moltes més coses. Quines ganes que tinc de tornar-hi!!!

Com que no puc deixar cap imatge de les "bakeries" Londres, posaré una recepta de reposteria vegana.

Per anar practicant amb el que vaig aprendre al curs de cupcakes vegans dels amics de Lujuria Vegana, he volgut començar amb aquestes delícies que us asseguro que van durar ben pocs minuts damunt la taula. Ningú no diria que no hi ha ni llet, ni ous ni mantega. Senzillament genial!

Aniré practicant i investigant amb fruites i noves textures, això m'ha despertat l'interès; es tracta de posar-hi ingredients bons i el resultat ha de ser bo, si a més i posem imaginació el resultat seran unes postres vistoses i molt, molt bones!




Ingredients per a 15 cupcakes:

350 gr. de farina
100 gr. de maizena
270 gr. de sucre
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
1 1/2 culleradeta de llevat Royal
200 gr. d'oli de gira-sol
240 gr. d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla
150 gr. de mango  a trocets petits

Ingredients per al frosting de xocolata:

750 gr. de nata vegetal per muntar
1 veina de vainilla
350 gr. de xocolata negra

Elaboració

Mesclem els ingredients secs en un bol i després afegim els molls. Remenem molt bé fins que s'hagin integrat totalment.

Afegim els trocets de mango i remenem amb una pala manual (podem reservar una part del mango per la decoració)

Preparem les càpsules de cupcake dins el motllo rígid i les omplim fins a 3/4 parts amb la massa anterior.

Fornejar a 180ºC durant 20-25 minuts o fins que a l'introduir un escuradents dins la massa surti sec.

Deixem refredar abans de posar el frosting.

Per fer el frosting:

Posar la meitat de la nata en un cassó, obrim la veina de vainilla per la meitat i en treiem les llavors, la posem amb la nata i ho posem a bullir per infusionar.

Un cop infusionat ho tirem pel damunt de la xocolata tallada a trocets, tot passant-ho per un colador fi, per a que es fongui.

Un cop fred afegim la nata ben freda i batem.

Deixem refredar a la nevera per a que agafi cos durant unes hores abans de posar-ho sobre la magdalena.


Espero que us animeu a fer-los, són molt fàcils i deliciosos!

Bones postres!

Montse.

17 de setembre del 2011

Curs de Cupcakes Vegans amb l'equip de Lujuria Vegana

Aquesta setmana he tingut el plaer de fer un curs de cupcakes vegans amb l'equip de Lujuria Vegana, ha estat una experiència fantàstica tant per la capacitat humana, l'entusiasme i les ganes que hi posa el Chef de pastisseria Toni Rodriguez(un geni) , com per l'increïble resultat dels pastissets en qüestió.


Us imagineu un cupcake sense ou, ni llet, ni mantega, ni cap ingredient que sigui de procedència animal? Jo al principi era una mica escèptica, però em van parlar tant bé d'aquesta gent i de le seves creacions, que no ho vaig dubtar i vaig presentar-me al curs.

L'especialitat del Toni és el pastís de pastagana, els integrants del curs el vàrem poder degustar en la versió cupcake. Us puc assegurar que és una delícia! L'adjectiu "boníssim" es queda curt per descriure les sensacions que tens quan comences a saborejar aquest pastisset, es podria dir que tens la sensació que estàs cometent un pecat en menjar el "Carrot Cake". Luxuria????

Aquí us deixo unes fotos del curs 
 

En pròxims posts practicaré els cupcakes vegans. Espero sortir-me'n.                                         
                                                                            


Mireu quins detalls en la decoració! Evidentment ho va fer el Toni:




I la foto de grup, amb tots els cupckes:


Gràcies pel curs! Bones Postres!

Montse.

11 de setembre del 2011

Galetes Esquerdades i celebració de les 1.000 visites al blog

Sí, sí, sí !!! Avui estic de celebració. Ja he arribat a les 1.000 visites del blog!. Això pot semblar una cosa sense importància, però per mi és una gran fita; el blog va néixer sense pretencions i amb la voluntat de passar-m'ho bé i donar a conèixer un hobbie que m'agrada, per tant MOLTES GRÀCIES a tots els que visiteu assíduament, de tant en tant o alguna vegada aquest blog; això no seria possible sense vosaltres!

També agraeixo molt les converses que vaig tenint de tant en tant amb gent a la que li agrada cuinar, intercanviem receptes i procediments, m'adono que en cada un d'aquests intercanvis d'opinions s'aprenen moltes coses, experiències i es comparteixen sentiments; sí sentiments, cuinar significa, a més de posar uns ingredients i aplicar una cocció, posar-hi una part de sentiment essencial per a que la recepta surti bé i que les cares de qui menja el que tu fas canviin en donar la primera queixalada. Així que: les coses fetes amb carinyo surten millor! Gràcies Conxita, per l'enriquidora conversa d'ahir a a nit.

Bé, després d'aquesta part tant filosòfica, anem per la recepta d'avui.

Aquest cap de setmana hem celebrat la festa de la Mare de Déu del Camp a Aramunt i com cada any es fa un dinar popular a la font de Puyol; qué millor per emportar-se junt amb tots els preparatius del dinar, que unes galetes: fàcils de portar, fàcils de fer i fàcils i bones per menjar i fer tertúlia després de la paella que ens van preparar el Jordi i el Miquel del Restaurant Lo Racó del Pont del Pont de Claverol. Boníssima!

 
Aquestes galetes les he tret del fabulós blog Corazón de Almíbar; n'hi han de dos tipus, amb xocolata blanca i amb xocolata negra. A veure quines us agraden més!

Ingredients per les galetes amb xocolata blanca:

Per a 18 o 20 galetes

130 gr. de xocolata blanca
30 gr. de mantega
1 ou gran
150 gr. de farina de rebosteria
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
unes gotes de colorant, en aquest cas he utilitzat el vermell així les galetes queden de color rosa, moníssimes!
75 gr. de sucre
sucre glass per arrebossar les galetes

Elaboració:

Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.

Batre l'ou, el sucre, l'extracte de vainilla i el colorant fins que estigui escumós i hagi doblat el volum.
Afegir-hi la xocolata i mantega foses i remenar fins quedin ben integrades; afegir la farina tamisada i remenar fins obtenir una massa maleable.

Guardem en un bol tapat amb paper fils dins la nevera durant 1 hora per a que s'endureixi la pasta i puguem traballar-la.

Un cop passat aquest temps, precalentar el forn a 200ºC.

Cobrir la safata de forn amb paper de forn i ja podem fer les galetes.

Agafar una quantitat de massa semblant a una nou i donar-li forma rodona, després aixafar-la una mica i arrebosar-la amb el sucre glass. Posar-les a la safata una mica separades ja que creixeran al fornejar.
Fornejar durant uns 10 minuts.
Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins, per tant si queden una mica crues no passa res, s'acabaran de coure amb la pòpia calor.

Deixeu-les refredar abans de menjar!!




A la foto, les primeres són les de color rosa (encara que no us sembli ja que em vaig passar una mica en la cocció; però al clavar la queixalda si que s'aprecia)

Anem per les de xocolata negra, Ingredients:

250 gr. de xocolata negra ( jo he utilitzat Lindt 70%)
50 gr. de mantega
100 gr. de sucre morè
2 ous
210 gr. de farina
1/2 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 pessic de sal
sucre glass per arrebossar

Elaboració:

Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.

Batre els ous, el sucre i la vainilla fins que estiguin escumosos i doblin volum, afegir la xocolata i remenar fins que estigui ben integrada.

Tamisar la farina, el llevat i la sal i mesclar a la barreja anterior.

Posar a la nevera dins un bol tapat amb film, durant 1 hora.

Precalentar el forn a 180ºC

I a partir d'aquí seguir les mateixes instruccions que amb les galetes de xocolata blanca.



Amb aquestes galetes he utlitizat per primer cop una capsa que he personalitzat amb la imatge del blog.
He reciclat una capsa que tenia a casa i he enganxat el logo, us agrada?


Bones Postres!!!

Montse.

4 de setembre del 2011

Layer Cake amb Crema de Formatge

Aquest cap de setmana hem celebrat l'aniversari del meu germà Lluís i he volgut fer un pastís NO tradicional del que seria per una celebració així. He buscat en els meus blogs preferits i he agafat la recepta del Red Velvet Layer Cake de El Rincón de Bea  (un pastís que encara tinc pendent i que prometo fer algún dia) i l'he modificat una mica per adaptar-la als meus escassos motllos de fornejar, també he modificat els ingredients del frosting per que no fós tan excessivament dolç.

Els Layer Cakes són pastissos amb varis o molts pisos, és a dir són pastissos alts que es solen fer amb bases/motllos més petits, de 18 cm. però com que jo no en tinc, només l'he fet de 2 pisos amb base estandar. Si ho recordeu, el Devil's Food Cake que vaig fer al mes juliol també és un layer cake.

El pastís ha estat un èxit total, encara que, com veieu, l'escriptura no és el meu fort; hauré de practicar més... quin és el proper aniversari????



Ingredients:

125 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
2 ous
280 gr. de farina de rebosteria
15 gr. de cacau en pols
1 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 culleradeta de sal
240 ml. de buttermilk (es pot fer amb 240 ml de llet a la que afegim 1 culleradeta de suc de llimona,                esperem  15 minuts i ja està; tinfrà l'aspecte de llet tallada)
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradera d'extracte de vainilla

Ingredients per al frosting de Crema de Formatge:

40 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
125 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
270 gr. de sucre glas (la recepta original en recomana 350 gr., però jo ja ho tenia prou dolç per al meu gust)

Elaboració:

Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reservar.

Mesclar el buttermilk, l'extracte de vainilla i el vinagre. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que estigui esponjós.
Afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer s'hagi incorporat bé. Continuar batent 1 minut després de cada ou.
Afegir els ingredients secs que tenim reservats en 3 cops i els molls en 2 cops, anant-los alternant; començar i acabar amb els secs.

Dividir la massa en 2 motllos desmuntables que haurem preparat engrassant-los una mica amb oli o mantega i posant un paper de forn a la base.
(Si no teniu 2 motllos feu les bases d'una en una, però compte! haureu de fer la preparació de la massa 2 vegades divindint els ingredients a la meitat, ja que si la feu tota a l'hora i la reserveu no sortirà bé ja que el bicarbonat quan es mulla comença a actuar)

Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents surti sec.

Deixar refredar en el motllo uns 15 minuts i despres desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta durant 45 minuts com a mínim.

Quan els pans de pessic estiguin ben freds, s'envoliquen amb paper film i es deixen reposar dins la nevera durant tota la nit. A l'endemà els sabors i la textura estaran més assentats.

Preparació del frosting/cobertura:

Batre tots els ingredients amb les varilles a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau.
Podeu anar probant amb el sucre, si el voleu més dolç afegiu-ne fins els 350 gr.

Per fer el muntatge:

Es posa una base de pa de pessic i per sobre una bona capa de crema de formatge; es posa la segona base i es fa el mateix repartint també la crema pels costats del pastís. Es deixa dins la nevera uns 15 minuts per que agafi consistència i es torna a donar una capa de crema de formatge a tot el pastís procurant allisar-lo completament.
A veure si ho feu millor que jo! no aconsegueixo que quedi ben llis.

Després decoreu al gust, jo hi he posat unes boles de xocolata pels costats i ratlladura de xocolata negra pel damunt.

Espero que el practiqueu, és facilíssim encara que hi hagi molta explicació, i ho passareu molt bé.
Si teniu nens a casa us poden ajudar amb la decoració, us sorprendràn!


I aquí una foto del tall:


I una altra



Espero que us hagi agradat. Bones postres!

Montse.

29 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata negra amb Nata

Aquesta recepta va dedicada a la meva amiga Míriam, que aquests dies havia de fer un pastís per una persona estimada, un pastís "home made" que segur que va ser una delícia. Encara no he vist les fotos però estic segura que va aconseguir un bon resultat. Tinc moltes ganes de veure les fotos!

Els cupcakes que farem avui van deleitar grans i petits, no em pensava que hi hauria tanta diferència dels cupcakes fets amb xocola de postres. Ni punt de comparació!
La recepta l'he tret del llibre Deliciosos Pasteles de Maria Gómez Martín, que és una passada! Hi ha cupcakes per disfrutar durant uns quants dies.

No cal dir que la recepta és molt senzilla, sempre ho dic, però aquesta és encara molt més fàcil i es fa molt ràpid. Podria dir que la relació resultat/dificultat s'aproxima molt al 10. També us poden ajudar els nens, els encanta posar guarniments als pastissets i llepar-se els dits amb la nata sobrant.




Ingredients per a la massa:

150 gr. de mantega
150 gr. de xocolata negra trocejada
60 gr. de sucre
3 ous
65 gr. de farina
1 culleradeta de llevat Royal

Ingredients per al frosting:

200 ml. de nata per muntar molt freda
sucre glas al gust
fideus de xocolata, boletes de colors o el que més us agradi per la decoració

Elaboració:

Precalentar el forn a 160ºC

Desfer al bany maria la xocolata i la mantega, remenar fins que quedin ben incorporats. Retirar.

Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum.

Mesclar la farina i el llevat i afegir-ho a la barreja d'ous.
Afergir-hi també la xocolara quan s'hagi refredat una mica. Batre-ho tot molt bé.

Posar la massa a les càpsules de paper que haurem posat en un motllo rígit per a mini-cupcakes.

Fornejar durant 10 minuts.

Deixar 5 minuts en el motllo i despres retirar sobre una reixeta fins que es refredin totalment abans de posar-hi el frosting.

Per fer el frosting:

Posar dins la nevera durant 5 minuts el recipient on muntarem la nata.
Muntar la nata ben freda i cap la final anar afegint sucre glas, al gust, fins que agafi la dolçor desitjada.

Espolvorejar amb la decoració que us agradi: fideus de colors, de xocolata, boletes de colors,...




Ah! se m'oblidava, aquesta setmana a obert a Barcelona la botiga dedicada al món dels cupcakes i els pastissos Be Delight, es troba a la Ronda General Mitre, 39 Estic segura que serà un èxit i que a tots els que la visiteu us encantarà; jo serà el primer que faci quan vagi a Barcelona d'aquía pocs dies. Ja em direu que us sembla.

I... una foto més!  Bones Postres!



Montse.

25 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Carbassó amb Camembert

Seguint amb la "febre" dels cupcakes i amb el sopar amb amics als que vaig poder oferir una gran selecció de cupcakes, aquí va una de les receptes menys dolces (encara que em vaig equivocar posant el sucre i si que va quedar dolça, en una altra ocasió provaré a fer-la sense sucre i amb algún altre ingredient).

El cupcake va quedar moníssim, però com que era massa dolça com per formar part dels plats salats, no va tenir l'èxit que jo pretenia en aquella part del sopar; de totes maneres si el mengeu com a postre és molt bo.

La recepta de la base dels cupcakes l'he adaptat del blog Mi dulce tentación, que també segueixo i que mereix una ullada.



Ingredients per la base dels cupcakes:

250 gr. de carbassó ratllat sense pelar
3 ous
1 pessic de sal
Ratlladura d'1 llimona
130 gr. de sucre
200 gr. de farina
100 gr. d'oli de gira-sol
10 gr. de llevat Royal

Ingredients pel frosting de Formatge de Camembert:

200 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
125 gr. de crema de Camembert Président

Elaboració:

Batre els ous amb el sucre i la ratlladura de llimona fins que blanquegin i doblin el volum.

Anar afegint l'oli a poc a poc (com si féssim una maionesa) per a que no se'ns baixi la mescla.

Afegir la farina, el llevat i la sal tamizats, i finalment el carbassó ratllat. Anar removent amb moviments envolvents.

Rellenar els motllos de paper que haurem col·locat dins el motllo rígit per a mini-cupcakes i enfornem durant 12 minuts a 160ºC amb aire o 180ºC sense aire.

Deixar refredar durant 5 minuts en el motllo i després treure'ls a una reixeta per a que es refredint totalment.

Mentrestant preparem el frosting mesclant els 2 formatges i el posem en una màniga pastissera per fer la decoració final.

Mireu que bonics!






Espero que us agradin, són molt fàcils de fer.

Bones Postres!

Montse.

22 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Mousse de Xocolata

Aquets cap de setmana hem celebrat un sopar d'amics a casa. Des que he començat el blog volia fer una festa de cupcakes i el dissabte vaig tenir l'ocasió de posar-ho en pràctica; no sabia com sortiria ja que mai havia fet tants mini-cupcakes i de gustos tant variats, tampoc sabia si hi hauria prou menjar per a tots... però bé, va ser un èxit i els amics van quedar meravellats amb la varietat, el gust i la festa. Cal dir que també vam poder gaudir d'un excel·lent "cus-cus" que ens va portar la Sara.
El sopar va anar des dels mini-cupcakes salats ( de pernil i formatge), passant pels neutres (de carbassó i de pastís de formatge) i fins arribar als dolços de les postres que són els que avui us proposo.


Anem per la recepta, com sempre, molt fàcil.

Ingredients per la massa:

200 ml. de nata líquida
150 gr. de sucre
180 gr. de mantega
300 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
180 gr. de xocola de postres
1 culleradeta rasa de bicarbonat sòdic
3 ous
una culleradeta d'essència de vainilla

Elaboració:

Escalfar la nata i disoldre la mantega i la xocolata tot removent i sense deixar que arribi a bullir. Deixar refredar.

Barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.

Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que estigui escumós i hagi blanquejat, afegir a poc a poc i sense deixar de remenar la mescla de nata, xocolata i mantega fins que s'integri bé; afegir la farina poc a poc remenant amb les varilles.

Deixar reposar la massa mentre el forn es precalenta a 160º amb aire.

Preparar el motllo dels mini-cupcakes i colocar les càpsules de paper a dins, omplir-les fins a 3/4 parts.

Fornejar durant 12 minuts.

Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i després sobre una reixeta fins que es refredin totalment.

Ingredients per al frosting:

200 ml. de nata per muntar
200 ml de nata líquida
250 gr. xocolata de postres
30 gr. de mantega

Elaboració:

Muntar la nata ben freda i reserva a la nevera.

Posar la nata líquida a bullir i abocar sobre la xocolata que tindrem trocejada en un bol.
Batre enèrgicament amb les varilles manuals per a que es desfaci i s'integri molt bé. Afegir la mantega per obtenir una crema suau i brillant.

Deixar refredar la mescla dins la nevera.

Incorporar a la nata muntada amb moviments envolvents.

Posar en una màniga pastissera i fer la forma de frosting que més us agradi; jo he utilitzat una boquilla de l'1 de Wilton. Si ens falta consistència deixem reposar a la nevera una estona.

Decorar amb uns cors de colors o el que vosaltres vulgueu....

.... i aquest és el resultat!



Deliciosos!!!!!

Bones postres!

Montse.