12 de febrer de 2012

Cor de Mil Fulls de Poma

Cada cop que visito el blog de la Cristina de Kanela y Limón, m'enamoro d'alguna de les seves receptes per dues raons, la primera: per la presentació, que sempre és impecable i amb unes fotos molt cuidades i professionals i la segona: per la facilitat en explicar i fer les seves receptes.
Com podeu imaginar ja hi he tornat, aquesta recepta també és d'aquest blog. Només veure la primera foto ja sabia que avui faria aquest postre!




És un pastís que segur que agrada a tothom ja què té els gustos tradicionals del mil fulls, la poma i la crema pastissera. A més és més fàcil de fer del que us penseu, perquè us donaré una recepta de la crema pastissera tan senzilla i ràpida que quan la fareu el primer cop ja no tornareu a fer-la d'una altra manera. Cal dir, que en conjunt és molt fàcil però una mica elaborat, però sempre us poden ajudar els nens, aquesta recepta és perfecta per ells!

Bé, anem per la recepta.

Ingredients:

2 plaques de mil fulls
crema pastissera
2 pomes vermelles
1 ou

Ingredients per la crema pastissera:

500 ml. de llet
4 ous
L'interior d'1 veina de vainilla
100 gr. de sucre
40 gr. de maicena
1 pessic de sal

Per fer la crema pastissera:

Batre tots els ingredients dins un caçó. Posar al foc tot remenant fins que bulli i espessi. Retirar.
Deixar refredar del tot abans d'utilitzar.


Elaboració del pastís:

Obrir la placa del mil fulls i amb un motllo, amb una cartolina o a mà dibuixar la forma de cor i retallar. Amb el que sobra de la massa i l'altra placa tallar-ne tires llargues d'1 cm. d'ample aproximadament.Tallar les tires per la meitat i enrollar-les sobre si mateixes.

Pintar tot el voltant del cor amb ou per apegar-hi les espirals de massa formades, tot dibuixant la forma del cor. Un cop col·locades també les pintem amb l'ou.  


Punxem la base del cor amb una forquilla i el posem a coure al forn precalentat a 200º C fins que es dauri. Retirar, deixar refredar i omplir-lo amb una capa de crema pastissera.

Rentar les pomes i amb un pelador de patates fer-ne tires a lo llarg (no a l'ample) tot agafant a cada tira una mica de pela i enrollar aquestes tires sobre si mateixes per formar flors, que col·locarem damunt de la crema pastissera i omplir tot el cor.

Posem al forn a gratinar fins que la poma es dauri una mica.


Un cop tret del forn, el pintem amb un almíbar de sucre i aigua per donar una mica de brillantor, el deixem refredar... i ja el podem servir!!!

Quan el porteu a taula veureu que ningú queda indiferent, tothom exclamarà alguna cosa bonica en veure la vostra creació, i quan el provin.... uffff, serà massa .... no us donarà temps a recollir el elogis que ja no hi haurà ni una engruna del pastís damunt la taula!!!



Us animo a que el feu a casa vostra, triomfareu!!!

Bones Postres!

Montse.

5 de febrer de 2012

Galetes Decorades per Sant Valentí

Després de veure les meravelles de galetes decorades que hi ha per tota la blogosfera m'han vingut moltes ganes de fer-les, i aquesta setmana l'he dedicat a mirar blogs, fornejar galetes i passar-me hores decorant per intentar que em sortissin unes galetes mínimament presentables. El resultat el veieu en aquestes fotos i com que és el meu primer intent, estic molt satisfeta; veig que és una qüestió de pràctica i que a mesura que s'hi van posant hores van sortint millor. O sigui que aquest és el primer cop que les faig, però no serà l'últim!



La recepta de la massa és la mateixa que la de les Galetes de Vidre però sense posar-hi la llimona, de totes maneres la torno a posar per que així tindrem la massa bàsica per treballar aquestes galetes d'ara endavant.



Aquest cop he utilitzat glassa preparada, ja fa uns dies la vaig comprar i amb aquestes galetes ha arribat l'hora d'utilitzar-la; és de la marca Wilton i m'ha donat bon resultat de sabor i de textura.



Ingredients:

250 gr. de farina de rebosteria
125 gr. de mantega molt freda tallada a daus
120 gr. de sucre
1 ou
1 pessic de sal

Jo no hi he posat cap aroma, axí tenen el gust de la mantega i res més, però podeu posar-hi una culleradeta d'extracte de vainilla o qualsevol altre aroma que vulgueu.

Elaboració:

Barregem a mà la farina amb la mantega fins obtindre una mescla terrosa.

Afegim el sucre i l'ou i amassem fins tenir una massa compacta.

Emboliquem la bola en paper film i la posem a la nevera almenys durant 1 hora.

Treiem de la nevera i estirem la massa entre dos papers de forn fins deixar-la amb un gruix d'aproximadament 1 cm.

Tallem amb la forma desitjada i les col·loquem sobre una safata de forn coverta amb paper de forn.

Posem la safata a la nevera durant 15 min. així evitarem que es deformin un cop les introduïm dins el forn.
Posar al forn precalentat a 180ºC durant 10 minuts o fins que veieu que les puntes comencen a daurar-se. Compte: han de quedar toves ja que si us passeu, un cop seques quedaran dures.

Deixar refredar abans de decorar-les.


Bé aquí us deixat amb una mostra dels resultats.... vosaltres opineu i espero que les proveu, són molt bones i veureu que els vostres comensals les degusten amb la recança de menjar-se una petita obra d'art! (ole, queda dit!)

Bones Postres!

Montse.

29 de gener de 2012

Pastís de Xocolata i Gerds

Aquest cap de setmana he preparat dos pastissos per dos aniversaris, volia que fossin alguna cosa especial i vaig estar pensant-hi tota la setmana per trobar la forma i el gust adequats. Finalment em vaig decidir per la xocolata (que quasi mai falla) i els gerds, que segons el meu gust, donen un contrast molt bo i refrescant a la xocolata. La textura hauria de ser de swiss buttercream, que m'encanta, i llavors faria tota una capa de roses al damunt de cada pastís... però... com ja veieu que estic parlant en temps condicional, les coses no han sortit com jo volia; si bé el resultat no és molt diferent del que havia imaginat, he hagut d'improvitzar per poder acabar els pastissos.



El pa de pessic (aquest si que ha sortit bé a la primera i molt, molt bo) és de la recepta del "Chocolate Layer Cake" de El Rincón de Bea, he utilitzat les mateixes quantitas i n'he tingut prou per fer els dos pastissos, un amb el motllo de 18 cm. i l'altre amb el de 22 cm.

Per fer la Swiss Buttercream de Gerds he utilitzat, per primer cop, albúmina en pols enlloc de clares d'ou i crec que és aquí on he fallat; el resultat ha estat que al final de tota la preparació la mantega ha quedat separada de l'aigua... un fiasco! ja us podeu imaginar quina decepció per què n'he fet uns 2kg. per a que n'hi hagués prou per farcir i recobrir els 2 pastissos... el gust és molt bo però la textura i l'efecte visual... fatals!!! O sigui que he tingut una espècie de mantega que he deixat tota la nit a la nevera per a que pergués la màxima quantitat d'aigua i l'he fet servir per farcir els pastissos (ja he dit que el gust era molt bo).



Per poder fer la decoració he fet una Crema de Mascarpone amb purè de Gerds, ha quedat genial i almenys he pogut fer les roses que volia, encara que la textura no és tan bona com la d'una bona swiss buttercream.  
Amb aquestes quantitas no n'he tingut prou per cobrir totalment els dos pastissos, he tornat a improvitzar com veieu a la foto del segon pastís... jeje.

Els ingredients:

500 gr. de mascarpone
350 gr. de sucre glas
2 cullerades de purè de gerds ( jo he utilitzat el concentrat preparat de Home Chef, però es pot fer un purè amb gerds naturals)
3 gr. de goma xantana 

Elaboració:

Batre el mascarpone, el sucre glas i el purè de gerds fins que aconseguir una textura suau i cremosa.
Afegir la xantana i seguir batent fins que quedi ben integrada.
Reservar a la nevera almenys una hora abans d'utilitzar-la.



Per fer les roses he utilitzat una boquilla 2D i aquest pastís le recobert de fideus de xocolata ja que no tenia prou crema de mascarpone per recobrir els costats de roses.



Després de tot, he vist com els talls desapareixien dels plats en un "plis-plas" ... almenys m'ha quedat la satisfacció que als convidats els ha agradat!!!

No us recomano una experiència així, és desesperant veure com gairebé no s'arriba a temps!! jajaja...

Bones Postres.

Montse.

   

22 de gener de 2012

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Swiss Buttercream de Nutella

Avui m'he decidit, el pot de Nutella feia molts dies que era a l'armari i el tenia preparat per quan fes aquests cupcakes. Haig de dir que he improvisat una mica i cal dir que el resultat ha estat del tot satisfactori, cal tenir una mica de paciència amb el swiss buttercream, però aquest frosting no falla; és espectacular el resultat que s'aconsegueix amb la textura i el sabor.

Els cupcakes són de la recepta de Dan Lepard, que ja he fet servir altres cops i que podeu trobar aquí, jo en tenia uns quants de congelats i us asseguro que després de descongelar-los són tan bons com acabats de fer. 



Per la recepta del Swiss Buttercream de Nutella he adaptat les següents quantitats als 24 mini-cupcakes que he tret del congelador.

Ingredients:

140 gr. de sucre
70 gr. de clares d'ou
140 gr. de mantega a temperatura ambient
1 gr. de xantana
3 cullerades ben plenes de Nutella

Elaboració:

Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!

Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue. 

Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.

Finalment afegir la Nutella i seguir batent fins que s'hagi incorporat completament.

Deixar refredar a la nevera per que agafi cos. Si cal, quan la treguem per utilitzar-la, tornar a batre. Espolvorejar amb fideus de xocolata.




Nota: el resultat és expectacular en quant a textura encara que pel meu gust a sortit una mica massa dolç, així que la pròxima vegada reduiré la quantitat de sucre.


Aquest que veieu a la foto, és el cakestand que em va portar la tronca! Es precióooossssss!!! i té campana de vidre!!! La tronca es va portar molt bé els Nadals passats, ja sabia que a mi aquestes coses m'agraden molt, jajajaja...




Espero que practiqueu aquest frosting, el resultat us sorprendrà!

Bones Postres.

Montse.

15 de gener de 2012

Club Sweet Catalonia

Ja m'he fet del club! Només em falta esperar la confirmació però .... això està fet!


¡Ya me he hecho del club! Sólo me falta la confirmación però ... ¡està hecho!


Y vosotr@s diréis:


¿Que es Sweet Catalonia?



Sweet Catalonia, nació en una quedada de blogueras de Barcelona.
Actualmente es un espacio dedicado a gente que tiene como hobby, negocio, etc, todo el tema relacionado con la repostería en general. En este espacio se comparten ideas, trucos, recetas, sugerencias e incluso información como locales de venta de material, materias primas, etc...etc....También poder hablar de cursos, sus precios y comentar opiniones. 
Lo único que se os pide es que tengáis un blog dedicado al mundo de la repostería y vivir Cataluña!

Para formar parte del club podéis informaros aquí, es muy sencillo!

Animaos, espero que muy pronto seamos much@s!!

Montse.

Flam de Cafè i Baileys

Després de la ressaca de les festes em venia de gust alguna cosa lleugera i recentment he sentit a parlar d'aquest flam tant ràpid de fer i que ve tant de gust per acabar un dinar, a més com que tenia el Baileys encetat de l'última recepta, l'he utiltzat per donar-li gust al flam... i que bo ha quedat!. Té un gust... molt fi, com de vellut... uummmm...
També es poden utilitzar altres cremes de licor o simplement sense i serà igualment un flam ben bo.



Com que he dit que és tan ràpid de fer, la recepta serà igualment senzilla i ràpida.

Ingredients:

1l. de nata per cuinar o muntar
1 sobre de preparat de flam Royal
250 ml. de cafè
150 ml. de Baileys
Sucre caramelitzat

Elaboració:

Es posa la nata amb el preparat de flam en un caçó, es remena bé i es posa al foc fins que arrenqui el bull, remenant de tant en tant. Retirar-ho

Afegir el Baileys i remenar-ho bé.

Afegir el cafè i remenar fins que quedi tot ben integrat.

Preparar un motllo amb el sucre caramelitzat i abocar-hi la preparació; deixar refredar del tot i servir.

Jo el faig d'un dia per l'altre i així m'asseguro el resultat.



Com veieu, és tant senzill de fer que no tardareu més de 10 minuts, així que no hi ha excusa per no provar aquest flam tant i tant bo!



Ah! i ha estat tot un èxit! Literalment ha volat dels plats en un tres i no res!!!
Bones Postres.

Montse.

1 de gener de 2012

Copes de Mascarpone, Cafè i Baileys ... i BON ANY NOU 2012!!!

Bon Any Nou!!! Espero que l'entrada al nou any hagi estat carregada de positivisme i alegria, i si no teniu molta ressaca avui podríeu preparar aquestes copes pel postre del dinar del primer dia de l'any. Són molt fàcils i ràpides de fer (però això no és cap novetat, sempre ho dic en quasi totes les receptes, jejeje) ja que no necessiten cocció i es fan en un plis-plas mentre penseu el que posareu a taula ....

La recepta l'he tret, un altre cop, del fantàstic blog Kanela y Limón, val la pena que passeu a veure'l!!!


Podeu posar-hi imaginació i fer petits "xupitos" d'aquesta preparació, seràn igualment lluïts i atractius per als vostres convidats, ja que després de tantes festes menjant, menjant i menjant s'agraeix una racció petita. Els gots que veieu a la imatge van resultar massa quantitat per finalitzar un sopar, us aconsello que els feu més petits. 



Anem amb la recepta, amb aquestes quantitats em van sortir 4 copes com les que veieu.

Ingredients

250 gr. de formatge mascarpone
1 cullerada de cafè soluble
3 cullerades de sucre
2 clares d'ou
1 raig de Baileys
200 ml. de nata per muntar (més sucre glas al gust)

Elaboració

Muntar les clares a punt de neu i reservar.

Muntar la nata i quan estigui quasi bé muntada afegir-hi sucre glas al gust per endolcir-la una mica (no fa falta que sigui molt dolça, amb una cullerada en tindreu prou). Reservar a la nevera.

Batre el mascarpone, el cafe, el Baileys i el sucre fins que formi una crema.

Afegir-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents (fer-ho amb espàtula o varilles manuals).

Posar la prepació en les copes i amb una màniga pastissera posar-hi la nata muntada al damunt.

Decorar-ho com més us agradi, jo he utilitzat sucre daurat; podeu utilitzar fideus de xocolata, boles de colors... poseu-hi molta imaginació i així personalitzareu les vostres postres!!

Posar-ho a la nevera fins el moment de servir.


A aquesta recepta podeu fer-hi variacions segons si us agrada amb més cafè o menys, variant la crema de licor, variant el sucre per donar més o menys dolçor...  Al vostre gust!

I ara ... un desig pel nou any:

Espero que el 2012 vingui carregat de noves receptes per compartir amb tots vosaltres, espero comptar amb la vostra col·laboració i els vostres suggeriments i comentaris que m'ajuden tant i tant!


Bon Any Nou i Bones Postres!

Montse.