Cada cop que visito el blog de la Cristina de Kanela y Limón, m'enamoro d'alguna de les seves receptes per dues raons, la primera: per la presentació, que sempre és impecable i amb unes fotos molt cuidades i professionals i la segona: per la facilitat en explicar i fer les seves receptes.
Com podeu imaginar ja hi he tornat, aquesta recepta també és d'aquest blog. Només veure la primera foto ja sabia que avui faria aquest postre!
És un pastís que segur que agrada a tothom ja què té els gustos tradicionals del mil fulls, la poma i la crema pastissera. A més és més fàcil de fer del que us penseu, perquè us donaré una recepta de la crema pastissera tan senzilla i ràpida que quan la fareu el primer cop ja no tornareu a fer-la d'una altra manera. Cal dir, que en conjunt és molt fàcil però una mica elaborat, però sempre us poden ajudar els nens, aquesta recepta és perfecta per ells!
Bé, anem per la recepta.
Ingredients:
2 plaques de mil fulls
crema pastissera
2 pomes vermelles
1 ou
Ingredients per la crema pastissera:
500 ml. de llet
4 ous
L'interior d'1 veina de vainilla
100 gr. de sucre
40 gr. de maicena
1 pessic de sal
Per fer la crema pastissera:
Batre tots els ingredients dins un caçó. Posar al foc tot remenant fins que bulli i espessi. Retirar.
Deixar refredar del tot abans d'utilitzar.
Elaboració del pastís:
Obrir la placa del mil fulls i amb un motllo, amb una cartolina o a mà dibuixar la forma de cor i retallar. Amb el que sobra de la massa i l'altra placa tallar-ne tires llargues d'1 cm. d'ample aproximadament.Tallar les tires per la meitat i enrollar-les sobre si mateixes.
Pintar tot el voltant del cor amb ou per apegar-hi les espirals de massa formades, tot dibuixant la forma del cor. Un cop col·locades també les pintem amb l'ou.
Punxem la base del cor amb una forquilla i el posem a coure al forn precalentat a 200º C fins que es dauri. Retirar, deixar refredar i omplir-lo amb una capa de crema pastissera.
Rentar les pomes i amb un pelador de patates fer-ne tires a lo llarg (no a l'ample) tot agafant a cada tira una mica de pela i enrollar aquestes tires sobre si mateixes per formar flors, que col·locarem damunt de la crema pastissera i omplir tot el cor.
Posem al forn a gratinar fins que la poma es dauri una mica.
Un cop tret del forn, el pintem amb un almíbar de sucre i aigua per donar una mica de brillantor, el deixem refredar... i ja el podem servir!!!
Quan el porteu a taula veureu que ningú queda indiferent, tothom exclamarà alguna cosa bonica en veure la vostra creació, i quan el provin.... uffff, serà massa .... no us donarà temps a recollir el elogis que ja no hi haurà ni una engruna del pastís damunt la taula!!!
Us animo a que el feu a casa vostra, triomfareu!!!
Bones Postres!
Montse.
Ohhhhhh¡¡¡ me ha encantado tanto la presentacion como los ingredientes,ya te puedo asegurar que esta te la copio y la receta de la crema tambien,besitos.
ResponEliminaQuina meravella de recepta!! A part de que déu estar boníssima, m'encanta l'aspecte, queda molt bonica!!
ResponEliminaPetons
desde que se lo vi a Cristina lo tenia en la mente, ahora me da mas envidia al ver tambien el tuyo, te ha quedado precioso y me copio la receta de la crema
ResponEliminaun besote Montse
Tiene una pinta buenisima jejeje ;)
ResponEliminaMe guardo la receta, seguro que esta de vicio :D