Quants dies sense fer cupcakes! Avui m'han vingut unes ganes tremendes de fornejar aquests pastissets de nou i com que encara estem a la setmana santvalentinera, que millor que uns Red Velvet! i com a frosting volia fer alguna cosa diferent a l'habitual amb formatge i m'he inspirat en un post de la Isabel d'Aliter Dulcia en el que va fer un braç de gitano farcit amb aquesta crema, es tracta d'un mascarpone aromatitzat amb molta llimona; queda molt fresc i dona molta lleugeresa al cupcake.
La recepta dels Red Velvet és de les fabuloses The Sister's Cakes.
Anem per la recepta.
Ingredients per uns 48 mini-cupcakes
250 gr. de farina
1 culleradeta de llevat químic Royal
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
115 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
200 gr. de sucre
2 ous
250 ml. de buttermilk (ó 240 ml de llet amb 1 cullerada de suc de llimona)
2 cullerades de colorant vegetal vermell, he utilitzat el vermell poinsettia de Squires Kitchen
1 cullerada d'essència de vainilla
Ingredients per la crema de Mascarpone
250 gr. de mascarpone
el suc de 2 llimones
ratlladura de 1/2 llimona
100 gr. de sucre glas
1/4 de culleradeta de goma xantana
Elaboració
Preparar el motllo rígid de mini-cupcakes amb les càpsules de paper. Precalentar el forn a 180º C.
Mesclar en un bol la farina, el llevat i el cacau i tamisar. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i quedi una textura cremosa.
Afegir els ous d'un en un; no afegir el segon fins que el primer estigui ben integrat. Afegir l'essència de vainilla.
Mesclar la buttermilk i el colorant en un bol apart. S'ha d'obtenir un color vermell viu, així que podeu variar la quantitat de colorant a afegir.
Afegir la mescla de farina a la d'ous anant-la alternant amb la buttermilk colorejada. Començar i acabar amb la farina.
Omplir 3/4 parts dels motllos amb la massa resultant i fornejar durant uns 12 min. (això dependrà de cada forn) o fins que al clavar un escuradents en el centre del cupcake, surti net.
Deixar reposar 5 min. en el motllo i després refredar completament sobre una reixeta abans de posar-hi el frosting.
Per fer el frosting
Espremem el suc de 2 llimones grosses i el colem, el barregem amb el mascarpone, el sucre glas i la ratlladura de llimona. Finalment afegim la xantana i barregem molt bé fins que espessi.
Per decorar-los he utilitzat una boquilla llisa, ja què si intenteu fer-ho amb alguna d'arrissada molt tancada no us funcionarà per què la ratlladura de llimona obstruirà la sortida.
Han quedat boníssssssssims i com que aquesta crema de mascarpone és molt fresca, .... literalment s'han "esfumat" de la safata en quant els hem portat a taula!!!!
Bones Postres.
Montse.
Montse! Aquest mascapone de llimona m'ha donat idees! I es que no sóc molt "fan" de la buttercream y sempre estic buscant alternatives!
ResponEliminaMoltes gràcies!
:-)
Montse que pinta!!!! y que rojo te ha quedado, los tengo que repetir y poner esta crema, que sin mantequilla tiene que estar fresaquisima!!!
ResponEliminaun beso
Me parece estupenda esta variante con limon tengo que probarla porque me encanta todo lo que lleva limon,te han quedado estupendos,besitos.
ResponEliminaMascarpone amb llimona!!!! convinació expectacular. Aquest cap de setmana em coincidit, jo també he fet cupcakes amb cobertura de Mascarpone. L'altre dia buscava la recepta dels Red Velvet de The Sister's Cake i no vaig saber trobar-la, així que m'has fet dos favors. Petons
ResponEliminaAy madre qué ricos! son mis prefes!! y te han quedado preciosos además!! Un besoteeee!!!
ResponEliminaGisela.
Tengo que animarme a hacer el red velvet, es lago pendiente que tengo! a ti te han quedado estupendos! un beso
ResponEliminaexpectaculares te han quedado, y con el saborcito a limon........
ResponEliminaun besote