Aquesta setmana he estat fent proves amb la pastanaga fins arribar a la recepta d'avui, primer vaig fer uns muffins vegans de pastanaga i nous que van quedar superesponjosos i dels que no en tinc fotos perque ja no n'hi ha, jajajaja..., són recomanables per un bon esmorzar o berenar. Deliciosos!
Després vaig estar mirant receptes i més receptes en els blogs amics per aconseguir un pastís que, a part de la canyella i les nous típiques del 'carrot cake', aportés algún altre sabor més potent i vaig topar-me amb aquest pastís del Rincón de Bea; d'entrada em va semblar molt atractiu i molt adient per la mousse de formatge que hi volia posar al damunt, així que dit i fet, aquí en teniu els resultats.
Ingredients:
250 gr. de farina de reposteria
1 culleradeta de llevat químic (Royal)
2 culleradetes de canyella
1 culleradeta de jingebre en pols
1/2 culleradeta de nou moscada
100 gr. de sucre morè
175 gr. d'oli d'oliva suau (arbequina)
3 ous
300 gr. de pastanaga ratllada
100 gr. de nous picades
Ingredients per fer el frosting:
200 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
4 cullerades de mel
200 ml. de nata per muntar
Elaboració:
Precalentar el forn a 180ºC
Tamisar la farina, el llevat, la canyella, el jingebre i la nou moscada en un bol. Reservar.
Batre l'oli, els ous i el sucre fins que s'integrin bé, no cal utilitzar un batedor elèctric. Incorporar aquesta barreja sobre els ingredients secs i barrejar amb una cullera o espàtula.
Afegir la pastanaga ratllada i les nous i barrejar-ho fins que quedin ben incorporats tots els ingredients.
Engreixar un motllo (en aquest cas de bunt, també pot ser allargat o qualsevol altre), abocar-hi la massa i fornejar durant uns 45 minuts.
Quan ja estigui, apagar el forn i deixar-ho uns 10 minuts dins. Després el treiem, deixem refredar una mica per no cremar-nos i ho desenmotllem i deixem refredar completament sobre una reixeta.
Elaboració del frosting:
Barrejar el formatge cremós amb la mel fins que quedin ben incorporats (jo hi he posat 1 cullerada de mel de canya que hi dona aquest color beige a la mescla, però que he descobert que no m'agrada, no us la recomano)
Muntar la nata ben freda i afegir-la damunt de la barreja anterior, remenar amb una espàtula fent moviments envolvents fins que quedi una mescla homogènia.
Posar en una màniga pastissera i decorar el pastís, jo he utilitzat una boquilla grossa d'estrella tancada i ja veieu com ha quedat. Us agrada???
Quina bona pinta!!!! segur que estava delicios.
ResponEliminaPetonets.
Segur que està boníssim! Jo vaig fer uns cupcakes de pastanaga amb jingebre, taronja i canyella. Però m'havia acudit afegir-li nou moscada. Sobretot, m'encanta els "frostings" que publicas últimament.
ResponEliminaBeijinhos!
Pero queeeeeeeee buenoooooooooooooo!!!! Me encanta como ha quedado la crema!!
ResponEliminaQue rico¡¡¡tiene una pinta espectacular¡¡¡la crema se ve deliciosa.besitos.
ResponEliminaTinc que probar la mel amb el formatge, es súper bona idea. Una recepta més a la llista de pendents, però crec que la nou moscada no la posaré, no puc amb ella, espero que no afecti gairé al resultat.
ResponEliminaEts tota una artista. Petons
¡ummmmm! solo con ver la foto del corte ya me esta diciendo ¡comeme!
ResponEliminaun besote
Quina pinta mes boooona!!! ;)
ResponEliminaSi vols pots visitar el meu blog, porto poquet pero com diuen..poc a poc... jeje
http://migenuinaesencia.blogspot.com/
Que pinta !!! lo acabo de ver y no tenía que haber mirado !!! me encanta.
ResponEliminaMercè Alvarez