24 de juny del 2012

Ganache de Xocolata Negra

La ganache és una crema que s'utilitza tant per farcir com per fer frostings, així que podem consiserar-la un bàsic. Es pot fer de qualsevol varietat de xocolata però aquesta és la de xocolata negra, que a mi és la que més m'agrada.

Ingredients:

150 gr. de xocolata de postres (52% xocolata)
150 gr. de nata líquida
30 gr. de mantega
20 gr. de sucre glas

Elaboració:

Trocejar la xocolata i deixar-la en un bol. Reservar.

Posar la nata i el sucre en un caçó i escalfar mentre removem amb les varilles manuals fins que el sucre quedi ben dissolt.

Quan comenci a bullir es retira del foc i s'avoca sobre la xocolata, batem enèrgicament amb les varilles manuals fins que quedi dissolt i s'integrin els ingredients.

Afegim la mantega i seguim batent fins que es desfaci, obtindrem una crema suau i brillant.

Reservar a la nevera fins obtenir la consistència desitjada.

Es pot guardar a la nevera dins un recipient hermètic durant una setmana. Quan la tornem a treure s'haurà de deixar a temperatura ambient una estona i després tornar a batre per a que torni a agafar la textura cremosa.

Bones Postres!

Montse. 

1 comentari:

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!