8 de juliol del 2012

Cupcakes de Violeta amb Xocolata

Aquestes cupcakes tan vistoses van resultar tot un èxit. Acabaven d'arribar unes quantes aromes i tenia la necessitat d'estrenar-ne alguna. La de violeta aniria perfeta amb el colorant lila que encara no havia estrenat.




I dit i fet, mans a l'obra, vaig fornejar unes cupcakes, amb la recepta que ja coneixeu, la millor recepta de cupcakes que existeix pel meu gust i que podeu trobar aquí.

Per al frosting vaig fer una swiss buttercram amb aroma de violeta, és clar; és el primer cop que vaig utilitzar aroma en gotes, aquí teniu tot el procés.

Ingredients per cobrir 18 cupcakes:

275 gr. de sucre
140 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
275 gr. de mantega a temperatura ambient
3 gotes d'aroma de violeta
1/2 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)
Colorant en pasta de color lila

Elaboració:

Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. Afegir el colorant i seguir batent fins que estigui ben integrat. Per incorporar el colorant ho faig amb un escuradents, vaig agafant una mica de colorant i el poso a la mescla, vaig batent i afegint colorant fins obtenir el to desitjat.

Deixar referdar del tot. Canviar les varilles de la KA per la pala, afegir les 3 gotes d'aroma i després anar afegint la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat fins obtenir una mescla cremosa. Arribarà un punt en què sembla que la crema es talla, no passa res, és normal; s'ha de seguir batent i de seguida es lligarà i quedarà la textura definitiva.
Podeu utilitzar-la directament per decorar.

Per fer el muntatge de les cupcakes, vaig treure la part del damunt, el barret, de la cupcake amb un ganivet i vaig posar-hi una ganache de xocolata negra a dins, després vaig tornar a tapar la magdalena i pel damunt vaig posar el frosting amb una boquilla gran oberta... i aquí en teniu el resultat, boníssssssimessssss!!!! i molt vistoses, bé jo diria que fins i tot tenen "classe", jajaja... la flor del damunt li dona el punt "pijo", no? jajaja...

La flor és de fondant tenyit amb el mateix colorant del frosting i feta amb motllo. 




Aquestes cupcakes van anar a varis llocs diferents i tot van ser elogis, la pena és que no vaig sacrificar-ne cap per posar una foto del tall on s'apreciaria el farciment de xocolata; tampoc me'n vaig menjar cap :( 




Espero que us animeu a fer-les, segur que us faran triomfar a taula!! 


Bones Postres!

Montse.



6 comentaris:

  1. Es que la violeta li dona un toc tan elegant.. Amb la crema suissa es de vici. Un petonás.

    ResponElimina
  2. Vaja feinada!!, pero t'han quedat molt maques de presència i como dius de sabor han d'estar!!!!

    ResponElimina
  3. Desde luego la pinta es estupenda,ya me imagino el sabor buenisimo seguro,un besito.

    ResponElimina
  4. Gràcies a totes pels vostres comentaris!!! Petons! :)
    Montse.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!