20 de gener del 2013

Tiramisú

M'encanta fer receptes que em doneu vosaltres, aquesta me la va donar la Montse d'El Vendrell i avui m'he decidit a fer-la; hi he fet alguna variació sobre la seva i el resultat en quant a sabor ha estat molt bo, però en quant a textura i presentació... s'ha de dir que es pot millorar molt. De totes formes he decidit publicar la recepta i les fotos ja que no totes han de sortir a la perfecció, no???? D'aquestes, de les que surten millorables, se n'aprèn molt! O siqui què... endavant amb el tiramisú!!!



Com veieu, tampoc l'he fet en la safata transparent on es veurien les capes d'ingredients, l'he volgut fer en un motllo desmuntable per que volia desmotllar-lo abans de servir.

Una altra variació és que no hi he posat melindros, en el seu lloc hi he posat un pa de pessic de xocolata que tenia congelat d'una altra recepta.

Ingredients:

4 ous
4 cullerades de sucre
1 paquet de melindros (en el meu cas pa de pessic de xocolata)
6 tasses de cafè (hi podeu afegir una mica de licor, jo no n'hi he posat)
300 gr. de mascarpone
Cacau en pols

Elaboració:

Posar el pa de pessic (o melindros) en una safata i mullar-lo amb el cafè. 

Muntar les clares a punt de neu. Reservar.

Batre els rovells d'ou i el sucre fins que quedin esponjosos, afegir-hi el mascarpone i seguir batent fins que quedi una mescla homogènia. Afegir les clares amb les varilles manuals fins que quedin ben incorporades. 

Muntatge:

Posar el pa de pessic mullat a la base del motllo. Al damunt posar-hi una capa del mascarpone amb ous.
Repetir les dues capes un cop més i espolvorejar pel damunt amb el cacau.

Deixar-lo a la nevera fins l'hora de servir. També podeu posar-lo al congelador unes hores i treure'l una estona abans de servir.



Ja veieu que al desmotllar no m'ha quedat gaire bé, i la foto del tall no us la puc posar perquè ha sortit fatal! El gust era boníssim, la xocolata del pa de pessic barrejada amb el cafè m'han agradat més que els melindros.
La pròxima vegada ho faré millor i tornaré a fer la recepta amb melindros, a veure si com em surt!?! jeje...

Moltes gràcies per la recepta, Montse!

Bones Postres!

Montse.

3 comentaris:

  1. Montse, moltes vegades passa aixo pro estic segur que es boníssim!!! ( posant un pape de forn a sota i a tot bol del motlle pot ser t'aniria be)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Ramon, les presses no són bones conselleres i si hagués pensat en això que dius segur que el resultat hagués estat millor.
      Gràciessssss!!!

      Elimina
  2. Tant se val! el tiramisú si no existís se l´haurien d´inventar.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!