Estava impacient per estrenar aquestes mini-cocottes i vaig trovar una recepta ideal dins de la temàtica del mes, la carabassa, és una mica semblant a la de la setmana passada però com que el gust final és molt diferent, he decidit publicar-la... bé, i per què he pogut utilitzar aquestes preciositats de mini-cocottes.
L'efecte, quan les he dut a taula, ha estat el més desitjat per qualsevol pastissera, un "oooooohhhhhh" molt llarg i carregat de satisfacció!
L'he tret d'un blog de cuina i estilisme que es diu offbeat + inspired i he adaptat la recepta una mica segons els meus gustos.
Si no teniu mini-cocottes podeu utilitzar qualsevol altre tipus de motllo ceràmic o de metall, també podeu adaptar la recepta a un sol motllo gran.
Ingredients per a 6 mini-cocottes:
Feu una recepta de massa cruixent, també la podeu trovar a la secció dels "bàsics"
Ingredients per al farciment:
430 gr de purè de carabassa
2 ous grans
3/4 tassa de sucre morè
1 tassa de nata líquida
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/4 culleradeta de nou moscada
1/4 culleradeta de sal
Elaboració:
Feu primer la massa cruixent, estireu-la molt fina, talleu-la en cercles prou grans per omplir l'interior de les mini-cocottes fins arribar a l'extrem del recipient, pressioneu amb una forquilla per segellar la massa i donar l'acabat decoratiu.
Preescalfar el forn a 175ºC
Per fer el farciment posar en el bol de la batedora el purè de carabassa, els ous, el sucre i la nata i batre fins que obtenir una mescla homogènia. Baixa la velocitat i afegir-hi les espècies i la sal i barrejar fins que estigui tot incorporat.
Posar la mescla en les cocottes i fornejar durant uns 45-50 minuts.
Deixar refredar completament abans de servir.
Per decorar hi he posat una cullerada de nata amb vainilla que podeu fer amb els següents ingredients:
1 tassa de nata per muntar
2 cullerades de sucre glas ( si us agrada més dolça afegiu-ne més)
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
Poseu la nata en el bol de la batedora i a mig muntar afegiu el sucre i la vainilla, acabeu de muntar.
Per degustar feu una cullerada de dalt a baix agafant una mica de nata i una bona cullerada de carabassa, veureu que bo!
Encara que si no sou amants de la nata també està igualment deliciós!
Espero que no tardeu a fer aquesta recepta, és molt senzilla i sorprendreu als vostres convidats.
Bones Postres!
Montse.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!