Amb el dinar d'avui hem celebrat Sant Josep per anticipat i ens hem acabat tant tipets que quasi no entren les postres... bé, deprés d'una mica de sobretaula hem degustat millor aquests pastissets. Tenen gust fresc, són lleugers... jo diria que són com la primavera! Serà perquè ja tinc ganes que comenci el temps de les flors?!... jajaja.....
En un dinar de celebració de Sant Josep tampoc hi podia faltar la crema catalana, doncs també n'hem tingut: qué bona!!! les coses fetes a casa i amb amor són inigualables!
Per fer aquests cupcakes m'he inspirat en el magnífic blog Handsindough, us recomano que el visiteu!
Bé anem amb la recepta
Amb les quantitats que us poso a mi m'han sortit 12 cupcakes i 24 mini-cupcakes
Ingredients:
80 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
250 gr. de farina
1 culleradeta de llevat químic Royal
1 pessi de sal
Ratlladura d'1 llimona
2 ous grans
250 ml. de llet a temperatura ambient
100 gr. de lemon curd aprox.
Ingredients per fer el frosting:
300 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
100 gr. de lemon curd
colorant groc
Elaboració:
Batre la mantega, el sucre, la farina, el llevat, la sal i la ratlladura de llimona fins formar una massa amb aspecte arenós.
En un bol a part batre una mica els ous amb la llet.
Afegir 3/4 parts de la barreja de llet sobre la massa anterior i seguir batent a velocitat mitja fins que es formi una massa espessa i els ingredients s'hagin integrat bé.
Afegir la resta de la barreja de llet fins obtenir una massa uniforme.
Omplir el motllos de paper fins a 3/4 parts i posar al forn precalentat a 170ºC durant 20 minuts per als cupcakes normals i 10 minuts per als minis.
Deixar refredar en el motllo durant 5 minuts i deprés passar-ho a una reixeta per a que refredin totalment.
Tallar una mica de la part de dalt dels cupcakes (com una tapa) i posar-hi una culleradeta de lemon curd, tornar a posar la tapa i ja es poden decorar amb el frosting.
Elaboració del frosting:
Batre el formatge cremós amb el lemon curd i unes gotes del colorant fins tenir una barreja homogènia. Es pot utilitzar directament.
Posar en la maniga pastissera i decorar al gust.
Només n'hem pogut menjar dels minis, demà ens esmorzarem els grans...
I una foto més...
Espero que us animeu a fer-los, són molt senzills de fer i us encantarà el seu gust.
Bones Postres!
Montse.