Sí, sí, sí !!! Avui estic de celebració. Ja he arribat a les 1.000 visites del blog!. Això pot semblar una cosa sense importància, però per mi és una gran fita; el blog va néixer sense pretencions i amb la voluntat de passar-m'ho bé i donar a conèixer un hobbie que m'agrada, per tant MOLTES GRÀCIES a tots els que visiteu assíduament, de tant en tant o alguna vegada aquest blog; això no seria possible sense vosaltres!
També agraeixo molt les converses que vaig tenint de tant en tant amb gent a la que li agrada cuinar, intercanviem receptes i procediments, m'adono que en cada un d'aquests intercanvis d'opinions s'aprenen moltes coses, experiències i es comparteixen sentiments; sí sentiments, cuinar significa, a més de posar uns ingredients i aplicar una cocció, posar-hi una part de sentiment essencial per a que la recepta surti bé i que les cares de qui menja el que tu fas canviin en donar la primera queixalada. Així que: les coses fetes amb carinyo surten millor! Gràcies Conxita, per l'enriquidora conversa d'ahir a a nit.
Bé, després d'aquesta part tant filosòfica, anem per la recepta d'avui.
Aquest cap de setmana hem celebrat la festa de la Mare de Déu del Camp a Aramunt i com cada any es fa un dinar popular a la font de Puyol; qué millor per emportar-se junt amb tots els preparatius del dinar, que unes galetes: fàcils de portar, fàcils de fer i fàcils i bones per menjar i fer tertúlia després de la paella que ens van preparar el Jordi i el Miquel del Restaurant Lo Racó del Pont del Pont de Claverol. Boníssima!
Aquestes galetes les he tret del fabulós blog Corazón de Almíbar; n'hi han de dos tipus, amb xocolata blanca i amb xocolata negra. A veure quines us agraden més!
Ingredients per les galetes amb xocolata blanca:
Per a 18 o 20 galetes
130 gr. de xocolata blanca
30 gr. de mantega
1 ou gran
150 gr. de farina de rebosteria
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
unes gotes de colorant, en aquest cas he utilitzat el vermell així les galetes queden de color rosa, moníssimes!
75 gr. de sucre
sucre glass per arrebossar les galetes
Elaboració:
Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.
Batre l'ou, el sucre, l'extracte de vainilla i el colorant fins que estigui escumós i hagi doblat el volum.
Afegir-hi la xocolata i mantega foses i remenar fins quedin ben integrades; afegir la farina tamisada i remenar fins obtenir una massa maleable.
Guardem en un bol tapat amb paper fils dins la nevera durant 1 hora per a que s'endureixi la pasta i puguem traballar-la.
Un cop passat aquest temps, precalentar el forn a 200ºC.
Cobrir la safata de forn amb paper de forn i ja podem fer les galetes.
Agafar una quantitat de massa semblant a una nou i donar-li forma rodona, després aixafar-la una mica i arrebosar-la amb el sucre glass. Posar-les a la safata una mica separades ja que creixeran al fornejar.
Fornejar durant uns 10 minuts.
Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins, per tant si queden una mica crues no passa res, s'acabaran de coure amb la pòpia calor.
Deixeu-les refredar abans de menjar!!
A la foto, les primeres són les de color rosa (encara que no us sembli ja que em vaig passar una mica en la cocció; però al clavar la queixalda si que s'aprecia)
Anem per les de xocolata negra, Ingredients:
250 gr. de xocolata negra ( jo he utilitzat Lindt 70%)
50 gr. de mantega
100 gr. de sucre morè
2 ous
210 gr. de farina
1/2 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 pessic de sal
sucre glass per arrebossar
Elaboració:
Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.
Batre els ous, el sucre i la vainilla fins que estiguin escumosos i doblin volum, afegir la xocolata i remenar fins que estigui ben integrada.
Tamisar la farina, el llevat i la sal i mesclar a la barreja anterior.
Posar a la nevera dins un bol tapat amb film, durant 1 hora.
Precalentar el forn a 180ºC
I a partir d'aquí seguir les mateixes instruccions que amb les galetes de xocolata blanca.
Amb aquestes galetes he utlitizat per primer cop una capsa que he personalitzat amb la imatge del blog.
He reciclat una capsa que tenia a casa i he enganxat el logo, us agrada?
Bones Postres!!!
Montse.