Aquesta setmana ha tingut una cosa especial, aquets blog ha tingut un reconeixement en el blog de la Mònica, la Marta i la Maria d'Atelier Sucrème, que han volgut compartir el premi que els han donat a "tu dedicación A LA COCINA!!" amb uns quants blogs més entre els que m'hi han inclòs. GRÀCIES, GRÀCIES I MIL GRÀCIES!!! no puc estar més contenta, és el millor regal que podia tenir!
Per si no coneixeu Atelier Sucrème us recomano que hi doneu un cop d'ull, és un referent en aquest món dels dolços i la feina que fan aquestes 3 germanes a través del blog és genial; per tant puc dir que és un orgull i un privilegi haver estat anomenada en aquest blog!
És per això que la recepta d'avui la dedico a la Mónica, la Marta i la Maria d'Atelier Sucrème i com que s'acosta el Halloween aquí va una recepta amb un dels ingredients típics d'aquests dies: la carabassa.
No serà un pastís com el que elaboren elles però encara em queda molt per arribar al seu nivell, de moment faré un Bund Cake ja què a mi m'agrada molt aquest tipus de pastís. La recepta és original de la Martha Stewarth, encara que jo hi he fet algunes variacions; a veure com surt!
Ingredients:
600 gr. de farina de reposteria
4 culleradetes de llevat químic
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de sal
2 culleradetes de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada ratllada
1/2 culleradeta de clau en pols
1 culleradeta d'anís estrellat en pols
225 gr. de margarina vegetal
300 gr. de sucre blanc
125 gr. de sucre morè
4 ous
250 cl. de llet de soja
360 gr. de purè de carabassa ben escorregut
Elaboració:
Precalentar el forn a 185ºC
Barrejar la farina, el llevat, el bicarbonat sòdic i totes les espècies.
Batre la margarina amb les varilles elèctriques fins que quedi suau i afegir-hi els sucres fins obtenir una massa lleugera i esponjosa.
Afegir els ous d'un en un i batre bé després de cada incorporació.
Afegir la farina i la llet de soja alternant-les en 3 cops, començant i acabant amb la farina; batre molt bé després que cada incorporació.
Finalment afegir la carabassa i remenar fins que quedi ben incorporada.
Engrassar el motllo de bundt amb mantega i abocar la massa anterior.
Fornejar durant uns 50-60 minuts o fins que a l'introduir una brotxeta surti neta.
Un cop fora del forn deixar reposar en el motllo durant uns 10 minuts i després desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
Un cop fred, podem decorar-lo amb una mica de sucre glas pel damunt o la cobertura que ens agradi més.
Jo l'he servit acompanyat amb una mica de melmelada casolana de cirera.
Ha quedat boníssssssssssim... ha desaparegut dels plats en un obrir i tancar d'ulls!!!
Espero que us animeu a fer-lo, és perfecte per un berenar de Halloween.
Bones Postres!
Montse.
16 d’octubre del 2011
9 d’octubre del 2011
Cupcakes de Poma i Canyella amb Mousse de Xocolata i Festucs
Recentment he descobert un blog sobre cupcakes molt interessant. La recepta d'avui està mig treta d'aquest blog i segur que no serà l`última, us recomano que doneu una ullada a La dulce Magdalena, tot són cupcakes amb molta imaginació!
He agafat la recepta per fer la base i el frosting l'he fet al meu gust, no volia repertir la crema de formatge i he pensat que la mousse de xocolata també aniria bé amb la poma i la canyella. El resultat: bonísssssim!
Una part d'aquests cupcakes van a parar a casa de la Pilar, ja que ben aviat serà el seu aniversari i sant. Espero que t'agradin i els disfrutis amb un bon cava. Felicitats!
També he aprofitat per millorar la tècnica de fer roses, crec que vaig progressant... què n'opineu?
Aquest cop he fet 36 cupcakes així que si en voleu fer menys haureu de reduir les quantitats per adaptar-les a la quantitat desitjada.
Ingredients per a 36 cupcakes:
400 gr. de sucre
400 gr. de farina
400 gr. de margarina
400 gr. de poma tallada a trocets petits
3 culleradetes/teaspons de canyella
4 culleradetes/teaspons d'impulsor tipus Royal
8 ous
Ingredients del frosting:
300 gr. de xocola de postres
200 gr. de nata líquida
50 gr. de margarina
200 gr. de nata per muntar
Uns quants festucs triturats
Elaboració:
Precalentar el forn a 180ºC
Barrejar la margarina i el sucre en un bol ampli.
Afegir-hi els ous d'un en un tot barrejant.
Afegir la farina, la canyella i l'impulsor.
Un cop ben barrejat afegir els trocets de poma i mesclar-ho amb una pala.
Posar les càpsules de cupcake en els motllos rígids i omplir-les fins a 3/4 parts.
Fornejar durant 20 minuts o fins que al clavar un escuradents ens surti sec.
Deixar refredar 5 minuts en el motllo i després retirar-los sobre una reixeta per que refredin completament.
Per fer el frosting:
Trocejar la xocolata i posar-la en un bol.
Escalfar la nata fins que bulli i avocar-la sobre la xocolata, remenar i afegir la margarina fins que quedi ben integrada. Deixar refredar.
Muntar la nata ben freda i afegir-la a la mescla de xocolata tot remenant amb les varilles fins que ens quedi una mousse ben esponjosa.
Decorar els cupcakes amb una boquilla 1M de Wilton i us sortiran aquestes roses tan boniques.
Espolvorejar els festucs triturats pel damunt.
Espero que us animeu a fer-los, són molt fàcils... tenen un gust que ens comença a recordar que la tardor ja està aquí!
Bones Postres!
Montse.
He agafat la recepta per fer la base i el frosting l'he fet al meu gust, no volia repertir la crema de formatge i he pensat que la mousse de xocolata també aniria bé amb la poma i la canyella. El resultat: bonísssssim!
Una part d'aquests cupcakes van a parar a casa de la Pilar, ja que ben aviat serà el seu aniversari i sant. Espero que t'agradin i els disfrutis amb un bon cava. Felicitats!
També he aprofitat per millorar la tècnica de fer roses, crec que vaig progressant... què n'opineu?
Aquest cop he fet 36 cupcakes així que si en voleu fer menys haureu de reduir les quantitats per adaptar-les a la quantitat desitjada.
Ingredients per a 36 cupcakes:
400 gr. de sucre
400 gr. de farina
400 gr. de margarina
400 gr. de poma tallada a trocets petits
3 culleradetes/teaspons de canyella
4 culleradetes/teaspons d'impulsor tipus Royal
8 ous
Ingredients del frosting:
300 gr. de xocola de postres
200 gr. de nata líquida
50 gr. de margarina
200 gr. de nata per muntar
Uns quants festucs triturats
Elaboració:
Precalentar el forn a 180ºC
Barrejar la margarina i el sucre en un bol ampli.
Afegir-hi els ous d'un en un tot barrejant.
Afegir la farina, la canyella i l'impulsor.
Un cop ben barrejat afegir els trocets de poma i mesclar-ho amb una pala.
Posar les càpsules de cupcake en els motllos rígids i omplir-les fins a 3/4 parts.
Fornejar durant 20 minuts o fins que al clavar un escuradents ens surti sec.
Deixar refredar 5 minuts en el motllo i després retirar-los sobre una reixeta per que refredin completament.
Per fer el frosting:
Trocejar la xocolata i posar-la en un bol.
Escalfar la nata fins que bulli i avocar-la sobre la xocolata, remenar i afegir la margarina fins que quedi ben integrada. Deixar refredar.
Muntar la nata ben freda i afegir-la a la mescla de xocolata tot remenant amb les varilles fins que ens quedi una mousse ben esponjosa.
Decorar els cupcakes amb una boquilla 1M de Wilton i us sortiran aquestes roses tan boniques.
Espolvorejar els festucs triturats pel damunt.
Espero que us animeu a fer-los, són molt fàcils... tenen un gust que ens comença a recordar que la tardor ja està aquí!
Bones Postres!
Montse.
2 d’octubre del 2011
Cupcakes de Maduixa amb Xocolata Blanca
Quan passen uns dies que no em poso a la cuina a fornejar algun pastís, trobo a faltar alguna cosa... li he agafat el "gustillo" a això de les postres i no puc passar més d'una setmana sense posar en marxa el forn!
Per fer els cupcakes d'avui he utilitzat una mica la imaginació. La base, és a dir la magdalena, és una recepta vegana d'en Toni de Lujuria Vegana i el frosting és una mica al meu gust, no és vegetarià.
A veure si us agraden! Són molt fàcils de fer... això no és cap novetat, sempre dic el mateix, jajaja.
Ingredients per a uns 20 cupcakes:
350 gr. de farina
100 gr. de maicena
300 gr. de sucre
1 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'impulsor (llevat Royal)
240 gr. d'oli de gira-sol
280 gr. d'aigua
150 gr. de maduixes i unes quantes més per la decoració
1 culleradeta de vainilla
Melmelada de maduixa al gust
Ingredients per al frosting:
400 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
225 gr. de xocolata blanca
(amb aquestes quantitats no es poden decorar tots els cupcakes, jo com que havia de deixar-ne uns quants sense frosting n'he tingut prou per la decoració de 14 magdalenes)
Elaboració:
Es tallen els 150 gr.de maduixes a tallets petits (com que no n'és epoca, he utilitzat un pot de maduixes en almíbar que vaig trobar al supemercat, el resultat no és tan bo però la magdalena queda molt bona i esponjosa). Reservar.
Barrejar els ingredients secs en un bol. Afegir els ingredients molls i remenar fins obtenir una massa homogènia.
Afegir les maduixes a la massa anterior tot remenant amb una pala.
Posar les càpsules en un motllo rígid i omplir-les fins a 3/4 parts.
Fornejar a 180ºC durant 25 minuts o fins que clavant un escurdents a la massa ens surti sec.
Deixar refredar 5 minuts dins el motllo i després sobre una reixeta fins que estiguin ben fredes abans de posar el frosting.
Per preparar el frosting:
Desfer la xocolata al bany maria i la deixar-la refredar.
Batre amb les varilles el formatge cremós i la xocolata fins que quedin ben integrats.
Abans de posar el frosting, fer un petit forat a la superfície de les magadeles i hi posar-hi la melmedada de maduixa.
Posar la barreja de formatge dins una màniga pastissera amb una boquilla llisa i ampla i decorar. Posar una maduixa damunt de tot i el resultat és aquest:
Podeu decorar-los de mil maneres, aquesta n'és una!
Heu vist quin cakestand tant maco??? És un regal de la meva mare que em veu molt animada amb aquesta afició als pastissets. Oi que és monísssssssim?
Bones Postres!!!
Montse.
Etiquetas:
cupcakes,
formatge,
maduixa,
vegano,
xocolata blanca
25 de setembre del 2011
Viatge a Londres i Cupcakes Vegans de Mango
Aquests dies he estat a Londres, tenia moltes ganes de visitar les "bakery" que estem acostumats a veure en els blogs i que han de ser un "lloc obligatori" per visitar, però per qüestions que no venen al cas vaig haver d'avançar la tornada i no he anat a cap bakery!!!! Ni jo no m'ho crec, encara em sembla imcreïble no haver anat a la Primrose Bakery o Peggy Porschen... en canvi si que vaig visitar Harrods i vaig poder menjar-me un caupcake de LOLA's Cupcakes uuummmmm que bo! També vaig adquirir aquesta meravella de davantal que anirà d'allò mes adient per posar-me a la cuina de nou.
....i em queda pendent tornar a Londres ja que em vaig perdre moltes més coses. Quines ganes que tinc de tornar-hi!!!
Com que no puc deixar cap imatge de les "bakeries" Londres, posaré una recepta de reposteria vegana.
Per anar practicant amb el que vaig aprendre al curs de cupcakes vegans dels amics de Lujuria Vegana, he volgut començar amb aquestes delícies que us asseguro que van durar ben pocs minuts damunt la taula. Ningú no diria que no hi ha ni llet, ni ous ni mantega. Senzillament genial!
Aniré practicant i investigant amb fruites i noves textures, això m'ha despertat l'interès; es tracta de posar-hi ingredients bons i el resultat ha de ser bo, si a més i posem imaginació el resultat seran unes postres vistoses i molt, molt bones!
Ingredients per a 15 cupcakes:
350 gr. de farina
100 gr. de maizena
270 gr. de sucre
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
1 1/2 culleradeta de llevat Royal
200 gr. d'oli de gira-sol
240 gr. d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla
150 gr. de mango a trocets petits
Ingredients per al frosting de xocolata:
750 gr. de nata vegetal per muntar
1 veina de vainilla
350 gr. de xocolata negra
Elaboració
Mesclem els ingredients secs en un bol i després afegim els molls. Remenem molt bé fins que s'hagin integrat totalment.
Afegim els trocets de mango i remenem amb una pala manual (podem reservar una part del mango per la decoració)
Preparem les càpsules de cupcake dins el motllo rígid i les omplim fins a 3/4 parts amb la massa anterior.
Fornejar a 180ºC durant 20-25 minuts o fins que a l'introduir un escuradents dins la massa surti sec.
Deixem refredar abans de posar el frosting.
Per fer el frosting:
Posar la meitat de la nata en un cassó, obrim la veina de vainilla per la meitat i en treiem les llavors, la posem amb la nata i ho posem a bullir per infusionar.
Un cop infusionat ho tirem pel damunt de la xocolata tallada a trocets, tot passant-ho per un colador fi, per a que es fongui.
Un cop fred afegim la nata ben freda i batem.
Deixem refredar a la nevera per a que agafi cos durant unes hores abans de posar-ho sobre la magdalena.
Espero que us animeu a fer-los, són molt fàcils i deliciosos!
Bones postres!
Montse.
....i em queda pendent tornar a Londres ja que em vaig perdre moltes més coses. Quines ganes que tinc de tornar-hi!!!
Com que no puc deixar cap imatge de les "bakeries" Londres, posaré una recepta de reposteria vegana.
Per anar practicant amb el que vaig aprendre al curs de cupcakes vegans dels amics de Lujuria Vegana, he volgut començar amb aquestes delícies que us asseguro que van durar ben pocs minuts damunt la taula. Ningú no diria que no hi ha ni llet, ni ous ni mantega. Senzillament genial!
Aniré practicant i investigant amb fruites i noves textures, això m'ha despertat l'interès; es tracta de posar-hi ingredients bons i el resultat ha de ser bo, si a més i posem imaginació el resultat seran unes postres vistoses i molt, molt bones!
Ingredients per a 15 cupcakes:
350 gr. de farina
100 gr. de maizena
270 gr. de sucre
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
1 1/2 culleradeta de llevat Royal
200 gr. d'oli de gira-sol
240 gr. d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla
150 gr. de mango a trocets petits
Ingredients per al frosting de xocolata:
750 gr. de nata vegetal per muntar
1 veina de vainilla
350 gr. de xocolata negra
Elaboració
Mesclem els ingredients secs en un bol i després afegim els molls. Remenem molt bé fins que s'hagin integrat totalment.
Afegim els trocets de mango i remenem amb una pala manual (podem reservar una part del mango per la decoració)
Preparem les càpsules de cupcake dins el motllo rígid i les omplim fins a 3/4 parts amb la massa anterior.
Fornejar a 180ºC durant 20-25 minuts o fins que a l'introduir un escuradents dins la massa surti sec.
Deixem refredar abans de posar el frosting.
Per fer el frosting:
Posar la meitat de la nata en un cassó, obrim la veina de vainilla per la meitat i en treiem les llavors, la posem amb la nata i ho posem a bullir per infusionar.
Un cop infusionat ho tirem pel damunt de la xocolata tallada a trocets, tot passant-ho per un colador fi, per a que es fongui.
Un cop fred afegim la nata ben freda i batem.
Deixem refredar a la nevera per a que agafi cos durant unes hores abans de posar-ho sobre la magdalena.
Espero que us animeu a fer-los, són molt fàcils i deliciosos!
Bones postres!
Montse.
17 de setembre del 2011
Curs de Cupcakes Vegans amb l'equip de Lujuria Vegana
Aquesta setmana he tingut el plaer de fer un curs de cupcakes vegans amb l'equip de Lujuria Vegana, ha estat una experiència fantàstica tant per la capacitat humana, l'entusiasme i les ganes que hi posa el Chef de pastisseria Toni Rodriguez(un geni) , com per l'increïble resultat dels pastissets en qüestió.
Us imagineu un cupcake sense ou, ni llet, ni mantega, ni cap ingredient que sigui de procedència animal? Jo al principi era una mica escèptica, però em van parlar tant bé d'aquesta gent i de le seves creacions, que no ho vaig dubtar i vaig presentar-me al curs.
L'especialitat del Toni és el pastís de pastagana, els integrants del curs el vàrem poder degustar en la versió cupcake. Us puc assegurar que és una delícia! L'adjectiu "boníssim" es queda curt per descriure les sensacions que tens quan comences a saborejar aquest pastisset, es podria dir que tens la sensació que estàs cometent un pecat en menjar el "Carrot Cake". Luxuria????
Aquí us deixo unes fotos del curs
En pròxims posts practicaré els cupcakes vegans. Espero sortir-me'n.
Mireu quins detalls en la decoració! Evidentment ho va fer el Toni:
I la foto de grup, amb tots els cupckes:
Gràcies pel curs! Bones Postres!
Montse.
Us imagineu un cupcake sense ou, ni llet, ni mantega, ni cap ingredient que sigui de procedència animal? Jo al principi era una mica escèptica, però em van parlar tant bé d'aquesta gent i de le seves creacions, que no ho vaig dubtar i vaig presentar-me al curs.
L'especialitat del Toni és el pastís de pastagana, els integrants del curs el vàrem poder degustar en la versió cupcake. Us puc assegurar que és una delícia! L'adjectiu "boníssim" es queda curt per descriure les sensacions que tens quan comences a saborejar aquest pastisset, es podria dir que tens la sensació que estàs cometent un pecat en menjar el "Carrot Cake". Luxuria????
Aquí us deixo unes fotos del curs
En pròxims posts practicaré els cupcakes vegans. Espero sortir-me'n.
Mireu quins detalls en la decoració! Evidentment ho va fer el Toni:
I la foto de grup, amb tots els cupckes:
Gràcies pel curs! Bones Postres!
Montse.
11 de setembre del 2011
Galetes Esquerdades i celebració de les 1.000 visites al blog
Sí, sí, sí !!! Avui estic de celebració. Ja he arribat a les 1.000 visites del blog!. Això pot semblar una cosa sense importància, però per mi és una gran fita; el blog va néixer sense pretencions i amb la voluntat de passar-m'ho bé i donar a conèixer un hobbie que m'agrada, per tant MOLTES GRÀCIES a tots els que visiteu assíduament, de tant en tant o alguna vegada aquest blog; això no seria possible sense vosaltres!
També agraeixo molt les converses que vaig tenint de tant en tant amb gent a la que li agrada cuinar, intercanviem receptes i procediments, m'adono que en cada un d'aquests intercanvis d'opinions s'aprenen moltes coses, experiències i es comparteixen sentiments; sí sentiments, cuinar significa, a més de posar uns ingredients i aplicar una cocció, posar-hi una part de sentiment essencial per a que la recepta surti bé i que les cares de qui menja el que tu fas canviin en donar la primera queixalada. Així que: les coses fetes amb carinyo surten millor! Gràcies Conxita, per l'enriquidora conversa d'ahir a a nit.
Bé, després d'aquesta part tant filosòfica, anem per la recepta d'avui.
Aquest cap de setmana hem celebrat la festa de la Mare de Déu del Camp a Aramunt i com cada any es fa un dinar popular a la font de Puyol; qué millor per emportar-se junt amb tots els preparatius del dinar, que unes galetes: fàcils de portar, fàcils de fer i fàcils i bones per menjar i fer tertúlia després de la paella que ens van preparar el Jordi i el Miquel del Restaurant Lo Racó del Pont del Pont de Claverol. Boníssima!
Aquestes galetes les he tret del fabulós blog Corazón de Almíbar; n'hi han de dos tipus, amb xocolata blanca i amb xocolata negra. A veure quines us agraden més!
Ingredients per les galetes amb xocolata blanca:
Per a 18 o 20 galetes
130 gr. de xocolata blanca
30 gr. de mantega
1 ou gran
150 gr. de farina de rebosteria
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
unes gotes de colorant, en aquest cas he utilitzat el vermell així les galetes queden de color rosa, moníssimes!
75 gr. de sucre
sucre glass per arrebossar les galetes
Elaboració:
Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.
Batre l'ou, el sucre, l'extracte de vainilla i el colorant fins que estigui escumós i hagi doblat el volum.
Afegir-hi la xocolata i mantega foses i remenar fins quedin ben integrades; afegir la farina tamisada i remenar fins obtenir una massa maleable.
Guardem en un bol tapat amb paper fils dins la nevera durant 1 hora per a que s'endureixi la pasta i puguem traballar-la.
Un cop passat aquest temps, precalentar el forn a 200ºC.
Cobrir la safata de forn amb paper de forn i ja podem fer les galetes.
Agafar una quantitat de massa semblant a una nou i donar-li forma rodona, després aixafar-la una mica i arrebosar-la amb el sucre glass. Posar-les a la safata una mica separades ja que creixeran al fornejar.
Fornejar durant uns 10 minuts.
Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins, per tant si queden una mica crues no passa res, s'acabaran de coure amb la pòpia calor.
Deixeu-les refredar abans de menjar!!
A la foto, les primeres són les de color rosa (encara que no us sembli ja que em vaig passar una mica en la cocció; però al clavar la queixalda si que s'aprecia)
Anem per les de xocolata negra, Ingredients:
250 gr. de xocolata negra ( jo he utilitzat Lindt 70%)
50 gr. de mantega
100 gr. de sucre morè
2 ous
210 gr. de farina
1/2 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 pessic de sal
sucre glass per arrebossar
Elaboració:
Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Deixar refredar.
Batre els ous, el sucre i la vainilla fins que estiguin escumosos i doblin volum, afegir la xocolata i remenar fins que estigui ben integrada.
Tamisar la farina, el llevat i la sal i mesclar a la barreja anterior.
Posar a la nevera dins un bol tapat amb film, durant 1 hora.
Precalentar el forn a 180ºC
I a partir d'aquí seguir les mateixes instruccions que amb les galetes de xocolata blanca.
Amb aquestes galetes he utlitizat per primer cop una capsa que he personalitzat amb la imatge del blog.
He reciclat una capsa que tenia a casa i he enganxat el logo, us agrada?
Bones Postres!!!
Montse.
4 de setembre del 2011
Layer Cake amb Crema de Formatge
Aquest cap de setmana hem celebrat l'aniversari del meu germà Lluís i he volgut fer un pastís NO tradicional del que seria per una celebració així. He buscat en els meus blogs preferits i he agafat la recepta del Red Velvet Layer Cake de El Rincón de Bea (un pastís que encara tinc pendent i que prometo fer algún dia) i l'he modificat una mica per adaptar-la als meus escassos motllos de fornejar, també he modificat els ingredients del frosting per que no fós tan excessivament dolç.
Els Layer Cakes són pastissos amb varis o molts pisos, és a dir són pastissos alts que es solen fer amb bases/motllos més petits, de 18 cm. però com que jo no en tinc, només l'he fet de 2 pisos amb base estandar. Si ho recordeu, el Devil's Food Cake que vaig fer al mes juliol també és un layer cake.
El pastís ha estat un èxit total, encara que, com veieu, l'escriptura no és el meu fort; hauré de practicar més... quin és el proper aniversari????
Ingredients:
125 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
2 ous
280 gr. de farina de rebosteria
15 gr. de cacau en pols
1 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 culleradeta de sal
240 ml. de buttermilk (es pot fer amb 240 ml de llet a la que afegim 1 culleradeta de suc de llimona, esperem 15 minuts i ja està; tinfrà l'aspecte de llet tallada)
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradera d'extracte de vainilla
Ingredients per al frosting de Crema de Formatge:
40 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
125 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
270 gr. de sucre glas (la recepta original en recomana 350 gr., però jo ja ho tenia prou dolç per al meu gust)
Elaboració:
Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reservar.
Mesclar el buttermilk, l'extracte de vainilla i el vinagre. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins que estigui esponjós.
Afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer s'hagi incorporat bé. Continuar batent 1 minut després de cada ou.
Afegir els ingredients secs que tenim reservats en 3 cops i els molls en 2 cops, anant-los alternant; començar i acabar amb els secs.
Dividir la massa en 2 motllos desmuntables que haurem preparat engrassant-los una mica amb oli o mantega i posant un paper de forn a la base.
(Si no teniu 2 motllos feu les bases d'una en una, però compte! haureu de fer la preparació de la massa 2 vegades divindint els ingredients a la meitat, ja que si la feu tota a l'hora i la reserveu no sortirà bé ja que el bicarbonat quan es mulla comença a actuar)
Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents surti sec.
Deixar refredar en el motllo uns 15 minuts i despres desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta durant 45 minuts com a mínim.
Quan els pans de pessic estiguin ben freds, s'envoliquen amb paper film i es deixen reposar dins la nevera durant tota la nit. A l'endemà els sabors i la textura estaran més assentats.
Preparació del frosting/cobertura:
Batre tots els ingredients amb les varilles a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau.
Podeu anar probant amb el sucre, si el voleu més dolç afegiu-ne fins els 350 gr.
Per fer el muntatge:
Es posa una base de pa de pessic i per sobre una bona capa de crema de formatge; es posa la segona base i es fa el mateix repartint també la crema pels costats del pastís. Es deixa dins la nevera uns 15 minuts per que agafi consistència i es torna a donar una capa de crema de formatge a tot el pastís procurant allisar-lo completament.
A veure si ho feu millor que jo! no aconsegueixo que quedi ben llis.
Després decoreu al gust, jo hi he posat unes boles de xocolata pels costats i ratlladura de xocolata negra pel damunt.
Espero que el practiqueu, és facilíssim encara que hi hagi molta explicació, i ho passareu molt bé.
Si teniu nens a casa us poden ajudar amb la decoració, us sorprendràn!
I aquí una foto del tall:
I una altra
Espero que us hagi agradat. Bones postres!
Montse.
Els Layer Cakes són pastissos amb varis o molts pisos, és a dir són pastissos alts que es solen fer amb bases/motllos més petits, de 18 cm. però com que jo no en tinc, només l'he fet de 2 pisos amb base estandar. Si ho recordeu, el Devil's Food Cake que vaig fer al mes juliol també és un layer cake.
El pastís ha estat un èxit total, encara que, com veieu, l'escriptura no és el meu fort; hauré de practicar més... quin és el proper aniversari????
Ingredients:
125 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
2 ous
280 gr. de farina de rebosteria
15 gr. de cacau en pols
1 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 culleradeta de sal
240 ml. de buttermilk (es pot fer amb 240 ml de llet a la que afegim 1 culleradeta de suc de llimona, esperem 15 minuts i ja està; tinfrà l'aspecte de llet tallada)
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradera d'extracte de vainilla
Ingredients per al frosting de Crema de Formatge:
40 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
125 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
270 gr. de sucre glas (la recepta original en recomana 350 gr., però jo ja ho tenia prou dolç per al meu gust)
Elaboració:
Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reservar.
Mesclar el buttermilk, l'extracte de vainilla i el vinagre. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins que estigui esponjós.
Afegir els ous d'un en un, no afegir el següent fins que el primer s'hagi incorporat bé. Continuar batent 1 minut després de cada ou.
Afegir els ingredients secs que tenim reservats en 3 cops i els molls en 2 cops, anant-los alternant; començar i acabar amb els secs.
Dividir la massa en 2 motllos desmuntables que haurem preparat engrassant-los una mica amb oli o mantega i posant un paper de forn a la base.
(Si no teniu 2 motllos feu les bases d'una en una, però compte! haureu de fer la preparació de la massa 2 vegades divindint els ingredients a la meitat, ja que si la feu tota a l'hora i la reserveu no sortirà bé ja que el bicarbonat quan es mulla comença a actuar)
Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents surti sec.
Deixar refredar en el motllo uns 15 minuts i despres desenmotllar i deixar refredar sobre una reixeta durant 45 minuts com a mínim.
Quan els pans de pessic estiguin ben freds, s'envoliquen amb paper film i es deixen reposar dins la nevera durant tota la nit. A l'endemà els sabors i la textura estaran més assentats.
Preparació del frosting/cobertura:
Batre tots els ingredients amb les varilles a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau.
Podeu anar probant amb el sucre, si el voleu més dolç afegiu-ne fins els 350 gr.
Per fer el muntatge:
Es posa una base de pa de pessic i per sobre una bona capa de crema de formatge; es posa la segona base i es fa el mateix repartint també la crema pels costats del pastís. Es deixa dins la nevera uns 15 minuts per que agafi consistència i es torna a donar una capa de crema de formatge a tot el pastís procurant allisar-lo completament.
A veure si ho feu millor que jo! no aconsegueixo que quedi ben llis.
Després decoreu al gust, jo hi he posat unes boles de xocolata pels costats i ratlladura de xocolata negra pel damunt.
Espero que el practiqueu, és facilíssim encara que hi hagi molta explicació, i ho passareu molt bé.
Si teniu nens a casa us poden ajudar amb la decoració, us sorprendràn!
I aquí una foto del tall:
I una altra
Espero que us hagi agradat. Bones postres!
Montse.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)