Aquesta recepta la vaig decobrir en el blog de la Raquel Cakes y etc., no us el perdeu té unes receptes molt imaginatives!
En un d'aquests dies de tanta calor en quant en poses aquests cupcakes a la boca, tens la sensació d'estar "menjant una beguda refrescant".
He fet algunes variacions en la recepta de la Raquel, bàsicament en el frosting, ja que en la seva recepta hi posa una merenga i a mi no m'acaba d'agradar, així que ha fet un mix entre una SMB i la crema de caipirinya.
Anem amb la recepta.
Ingredients per a unes 60 mini-cupcakes:
180 gr. de farina
150 gr. de sucre
100 gr. de mantega
2 ous
75 ml. de llet
1 culleradeta de llevat en pols
el suc d'1 llima
ratlladura de la pell d'1 llima
Elaboració:
Prescalfar el forn a 170º C. Preparar les càpsules de mini-cupcake dins el motllo rígid.
Barrejar la llet amb el suc de la llima per tal de fer una buttermilk.
Tamisar la farina i el llevat. Resevar.
Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi, afegir els ous un a un i batre fins que quedin incorporats.
Afegir la ratlladura de llima i la buttermilk i batre fins que s'incorporin.
Afegir a poc a poc la mescla de farina i llevat i batre fins que tenir una massa homogènia.
Omplir les càpsules fins 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn durant 10-12 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.
Deixar reposar 5 minuts en el motllo i deprés deixar refredar completament sobre una reixeta.
Per fer el frosting, necessitarem:
150 gr de xocolata blanca
40 gr. de nata líquida
ratlladura d'1 llima
el suc de 1/2 llima
30 ml. (2 cullerades) de "catxaza" (aiguardent per fer la caipirinya)
Elaboració:
Primer farem una SMB (swissbuttercream) amb les següents quantitats:
140 gr. de sucre
70 gr. de clara d'ou pasteuritzada
140 gr. de mantega
La recepta de la swissbuttercream la podeu trovar aquí. Reservar.
Posar la nata líquida en un caçó i portar a ebullició, retirar del foc i afegir la xocolata blanca, remenar fins que es desfaci completament.
Afegir la ratlladura de llima, el suc de llima i la catxaza i remenar fins que quedi tot ben incorporat.
Un cop s'hagi refredat una mica aquesta crema, l'afegirem a la SMB mentre seguim remenant amb la pala. El resultat no tindrà la textura de la SMB (o almenys a mi no m'ha quedat així) però la crema serà prou consistent per poder posar-la a la màniga i utilitzar una boquilla per poder docorar com vulgueu.
I ja teniu uns minis de caipirinya, que a nosaltres ens han semblant excepcionals!!! No n'ha sobrat ni un!!
Us animo a fer-los i sobretot a menjar-los, són...... no ho puc definir amb exactitud, els haureu de provar! jajajaja........
Bones Postres!
Montse.