2 de setembre del 2012

Mini-cupcakes de Caipirinya

Aquesta recepta la vaig decobrir en el blog de la Raquel Cakes y etc., no us el perdeu té unes receptes molt imaginatives!
En un d'aquests dies de tanta calor en quant en poses aquests cupcakes a la boca, tens la sensació d'estar "menjant una beguda refrescant". 

He fet algunes variacions en la recepta de la Raquel, bàsicament en el frosting, ja que en la seva recepta hi posa una merenga i a mi no m'acaba d'agradar, així que ha fet un mix entre una SMB i la crema de caipirinya.


Anem amb la recepta.

Ingredients per a unes 60 mini-cupcakes:

180 gr. de farina
150 gr. de sucre
100 gr. de mantega
2 ous
75 ml. de llet
1 culleradeta de llevat en pols
el suc d'1 llima
ratlladura de la pell d'1 llima

Elaboració:

Prescalfar el forn a 170º C. Preparar les càpsules de mini-cupcake dins el motllo rígid.

Barrejar la llet amb el suc de la llima per tal de fer una buttermilk.

Tamisar la farina i el llevat. Resevar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi, afegir els ous un a un i batre fins que quedin incorporats.

Afegir la ratlladura de llima i la buttermilk i batre fins que s'incorporin. 

Afegir a poc a poc la mescla de farina i llevat i batre fins que tenir una massa homogènia.

Omplir les càpsules fins 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn durant 10-12 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Deixar reposar 5 minuts en el motllo i deprés deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting, necessitarem:

150 gr de xocolata blanca
40 gr. de nata líquida
ratlladura d'1 llima
el suc de 1/2 llima
30 ml. (2 cullerades) de "catxaza" (aiguardent per fer la caipirinya)

Elaboració:

Primer farem una SMB (swissbuttercream) amb les següents quantitats:

140 gr. de sucre
70 gr. de clara d'ou pasteuritzada
140 gr. de mantega

La recepta de la swissbuttercream la podeu trovar aquí. Reservar.

Posar la nata líquida en un caçó i portar a ebullició, retirar del foc i afegir la xocolata blanca, remenar fins que es desfaci completament.

Afegir la ratlladura de llima, el suc de llima i la catxaza i remenar fins que quedi tot ben incorporat.

Un cop s'hagi refredat una mica aquesta crema, l'afegirem a la SMB mentre seguim remenant amb la pala. El resultat no tindrà la textura de la SMB (o almenys a mi no m'ha quedat així) però la crema serà prou consistent per poder posar-la a la màniga i utilitzar una boquilla per poder docorar com vulgueu. 

I ja teniu uns minis de caipirinya, que a nosaltres ens han semblant excepcionals!!! No n'ha sobrat ni un!!


Us animo a fer-los i sobretot a menjar-los, són...... no ho puc definir amb exactitud, els haureu de provar! jajajaja........

Bones Postres!

Montse.






26 d’agost del 2012

Plàtan amb Llima: Súper-Refrescant!!!

Aquests dies de tanta calor en els que no ve de gust encendre el forn i només tens ganes de beure coses fresques i passar la calor el millor possible, vaig descobir unes postres súper-refrescants rellegint el llibre que fa uns mesos uns bons amics em van regalar: La Comida de la Familia, d'en Ferran Adrià i l'equip d'El Bulli; si teniu ocasió de llegir-lo us el recomano ja que és molt entenedor, amb uns menús diaris molt fàcils i amb totes les receptes explicades pas a pas. Us asseguro que us donarà la sensació que posar-vos a la cuina és "cosa de nens". I és que en Ferran Adirà ÉS UN GENI!!!!
D'aquest llibre ja n'he fet unes quantes i la que avui us proposo és tant senzilla que sembla que no pugui ser que al Bulli facin coses tan fàcils, però això si, molt bones i amb productes de qualitat.

Endavant amb la recepta


Ingredients per a 6 persones:

6 plàtans
3 llimes
75 gr. de sucre
150 ml. d'aigua

Preparació:

Fer un almíbar amb l'aigua i el sucre: poseu l'aigua i el sucre a bullir, quan el sucre estigui dissolt retireu del foc i deixeu refredar.

Ratllar la pell de les llimes i posar-la en l'almíbar fred.

Exprémer el suc de les llimes i barrejar-lo amb l'almíbar.

Pelar i tallar el plàtans en rodanxes fines. Introduir-les a la mescla d'almíbar i deixar macerar a la nevera durant 1 hora.

Servir ben fresc!


A veure qui es resisteix a unes postres així! Us animo a que les porteu a taula avui mateix, us felicitaran!!! Jo les vaig fer en un sopar informal un d'aquests dies de calor i ... ja us ho podeu imaginar... èxit total!

Bones Postres!

Montse.




  

24 d’agost del 2012

Tallers de Decoració de Galetes-Estiu 2012

Aquest estiu m'he decidit a sortir de la cuina per ensenyar a decorar galetes amb glassa a grans i petits. L'experiència ha estat del tot gratificant, ha superat les meves expectatives; no cal tenir una tècnica molt acurada per a què els dissenys siguin expectaculars ... la imaginació és el més i mportant!!!! i us puc dir que els nens tenen la imaginació desbordada, són els millors, pensen amb llibertat, sense embuts ni restriccions... i d'aquesta manera els dissenys han resultat immillorables!!

El primer Taller va ser al Camping La Torre d'Espot i tots vam quedar sorpresos per la gran acollida que va tenir entre els nens campistes.
Havíem preparat galetes amb forma de "tipi" per a les decoracions i només van durar 20 minuts!!! vam acabar decorant galetes "maria", jajaja, més de 3 paquets d'aquestes galetes.... els nens no paraven, semblava que havien treballat amb la glassa durant tota la vida!

Vam disfrutar molt gran i petits!!! Aquestes són una mostra de les decoracions realitzades...






 
El segon Taller el vam fer a Aramunt, va formar part d'una de les activitats de la Festa Major i es va repetir la història. De nou els nens van disfrutar amb la glassa i les galetes,... i els pares ... encantats amb els dissenys!! En aquesta ocasió les galetes "maria" van servir d'inspiració per dibuixar, escriure, pintar .... i el resultat va ser el següent...






Com veieu la creativitat estava desbordada!!!!

Només em queda donar les gràcies a tots els participants i tots els que van fer possible aquests tallers. GRÀCIES!!!! Espero repetir-ho l'any vinent!

Bones Postres!

Montse.


5 d’agost del 2012

Red Velvet Cake

Pensant en un dinar per unes amigues, les postres havien de ser el toc final i especial, vaig estar temptada en fer cupcakes en versíó mini, però sempre és més fàcil recórrer als petits pastissets que fer una bon pastís, així que no, no podien ser cupcakes havia de ser un pastís ben bo. Després de pensar i pensar vaig dir-me que un Red Velvet sempre queda espectacular i molt poca gent el coneix (a no ser que sigui algú aficionat a aquest món) i dit i fet vaig posar-me mans a l'obra. Com que només érem tres faria un mini-pastís, però volia fer una recepta amb els ingredients per a pastís gran i amb el sobrant vaig fer unes cupcakes.



Anem amb la recepta, que per cert és de les The Sister's Cakes.


Ingredients per a un motllo d'uns 23cm.
En el meu cas vaig utilitzar un motllo de 13 cm. i a més vaig fer 12 cupcakes 

250 gr. de farina
275 gr. de sucre
250 ml. d'oli de gira-sol
250 ml. de buttermilk
2 ous
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal
1 culleradeta d'essència de vainilla
2 cullerades de colorant vermell (he utilitzat el vermell Poinsettia de Squires Kitchen)

Elaboració

Preescalfar el forn a 170ºC

Tamisar la farina i en un bol barrejar-la amb el cacau, la sal i el bicarbonat sòdic. Reservar.

Preparar la buttermilk amb 250 ml. de llet a la que hi afegirem 1 cullerada de llimona, deixar-ho reposar durant 10 minuts. Aquest pas és per qui no tingui aquest ingredient a mà. Passat aquest temps afegir-hi el colorant  vermell; s'ha d'aconseguir un color ben viu, la quantitat de colorant és orientativa.

Batre els ous amb el sucre dins el bol de la batedora, afegir-hi l'oli i l'essència de vainilla mentre es va batent.

Afegir-hi la mescla de farina alternant-la amb la buttermilk en 3 cops, començar i acabar amb la farina. Si cal afegir més colorant un cop acabat aquest pas, en poseu posar sense problema i batre fins que estigui ben incorporat.

Engreixar el motllo elegit i posar-hi la massa.

Fornejar durant uns 40 minuts, depèn de cada forn. Comproveu amb un escuradents abans de treure'l, quan surti sec ja estrarà llest.

Per a les cupcackes faran falta uns 25-30 minuts.

Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i deprés retirar sobre una reixeta fins que es refredi completament.

La cobertura que vaig utilitzar és una Crema de Formatge.

Ingredients per la cobertura (en vaig tenir prou per al pastís i les cupcakes)

500 gr. de formatge cremós tipus Philadelpia
250 gr. de sucre glas (això va al gust, a mi no m'agrada excessivament dolç)

Elaboració

Posar els ingredients en un bol i batre fins que quedin ben incorporats.

Per al muntatge del pastís vaig fer 3 parts amb la lira, vaig farcir-lo amb una Ganache de Xocolata Negra i el vaig recobrir pels costats i pel damunt amb la crema de formatge, per acabar amb la decoració vaig fer molles un dels cupcakes i les vaig posar al damunt per fer el contrast de colors.

I ja el teniu acabat, puc dir-vos que tant el pastís con les cupcakes van ser un èxit total... exquisits... unes postres delicioses per un dinar amb amigues...


Va quedar tant bo que el vaig repetir en pocs dies, en aquesta ocasió vaig fer tota la recepta per un pastís i la única variació, és que vaig utilitzar un motllo de 18 cm. per què volia que quedés alt; va variar el temps de forn que en aquesta ocasió l'hi vaig tenir 60 minuts.

També vaig afegir color a la crema de formatge i vaig intentar fer un degradat de color blau... jutgeu-ne vosaltres mateixos el resultat...






 






















Aquests pastís està realment bo, espero que us animeu a provar-lo.

Bones Postres!

Montse.

29 de juliol del 2012

Pastís de Pinya

En dies de tanta calor un pastís refrescant sempre va bé per acabar un bon àpat. Si us agrada la pinya, aquest pastís serà la vostra perdició, tot ell és de pinya; el pa de pessic és amb pinya, va farcit d'una capa de melmelada de pinya i una altra de swiss buttercream de pinya i finalment està tot recobert per una altra capa de SMB de ... pinya!



Anem amb la recepta.

Ingredients per al pa de pessic:

6 ous
200 gr de farina tamisada
180 gr. de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
2 cullerades de pasta de pinya (Homr Chef) o purè de pinya

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC

Separar les clares del rovells dels ous. Muntar les clares, amb la batedora, i anar incorporant el sucre fins aconseguir una merenga fen ferma.

Afegir els rovells d'un en un i seguir batent fins que quedi tot ben integrat.

Afegir la pasta o el purè de pinya. 

Retirar la batedora i, amb una espàtula, incorporar la farina tamisada amb el llevat i mesclar amb compte de què no es baixi gaire la massa.

Posar la massa en un motllo de 22 cm. engreixat i enfarinat.

Fornejar durant 30 a 40 minuts (depèn del forn) fins que estigui cuit, comprobar amb un escuradents punxant al mig del pa de pessic.

Deixar refredar dins el motllo durant 5 minuts i després retirar-lo i deixar refredar sobre una reixeta fins que s'hagi refredat per complet. Jo el faig d'un dia per l'altre i el poso dins la nevera embolicat dins un paper de film, així el gust puja i el pa de pessic és més ferm.

Per fer la swiss buttercream aquí teniu la recepta, també la trovareu a la secció dels bàsics. Només haureu d'afegir purè de pinya o pasta de pinya als ingredients i una mica de colorant en pasta groc. Les quantitats aniràn una mica al gust, jo hi poso 2 cullerades de pasta de fruita (Home Chef) i aconsegueixo un sabor a pinya bastant intens.

Per fer el muntatge del pastís:

Necessitareu:

1/2 pot de melmelada de pinya.
Almíbar per untar les bases del pa de pessic

Amb una lira, feu 3 parts iguals al pa de pessic.

Posar la primera base sobre la safata i pintar-la amb l'almíbar, després posar-hi una capa de SMB de pinya.

Posar la segona base de pa de pessic al damunt i mullar-la amb l'almíbar. Cobrir amb una bona capa de melmelada de pinya.

Posar la tercera i última capa i pintar-la amb l'almíbar. Ara ja es pot recobrir tot el pastís amb una bona capa de SMB de pinya. Decorar pel damunt al vostre gust, jo hi he posat una mica de SMB de xocolata que habia sobrat d'una altra recepta. També podeu posar-hi troços de pinya natural.

   

I una foto més del pastís ja encetat,




Bones Postres!

Montse.

Swiss Buttercream (SMB)

Aquesta és una de les meves cremes preferides, jo ja no faig la buttercream tradicional, en el seu lloc utilitzo la swiss meringue buttercream o swiss buttercream (com jo sempre l'anomeno, encara que sempre es posen les incials SMB per abreujar) bàsicament perquè no és tan dolça com la buttercream i és molt més suau; també té una textura molt més fina i que es treballa millor. Aquesta recepta la vaig aprendre amb les The Sister's Cakes i la faig molt sobint amb tot tipus de aromes i sabors.

Per tant, per a mí, és tot un "bàsic".

Ingredients:

275 gr. de sucre
140 gr. de clares d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
2 gr. de xantana
Elaboració:

Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!

Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue. 

Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.

Si la guardeu a la nevera, abans de tornar-la a utilitzar l'haureu de deixar unes hores a temperatura ambient per a que torni a tenir la textura cremosa. Batre si és necessari.
A aquesta crema s'hi poden afegir tot tipus de purès de fruites, essències, extractes i colorants. Només haureu de seguir les indicacions de cada recepta i el vostre gust per obtenir el resultat desitjat.

Us animo a que proveu aquest bàsic, us agradarà.

Bones Postres!

Montse.

22 de juliol del 2012

Cupcakes de Carbassó -Nova Recepta-

Aquests dies com que tinc unes petites vacances, tinc més ganes de posar-me a la cuina, em relaxa, m'inspira i em fa sentir contenta i satisfeta. Ahir vaig veure una recepta d'un pastís de carbassó al blog Corazón de Almíbar i aquest matí m'he decidit a fer una recepta semblant en format cupcake, i aquí els teniu...




Ingredients:

330 gr. de carbassó
3 ous
250 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
un pessic de bibarbonat
75 gr. d'ametlla mòlta
120 gr. d'oli de girasol
150 gr. de sucre

Per al frosting:

200 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
200 gr. de nata per muntar
90 gr. de sucre glas (o al gust)
unes gotes de suc de llimona
Festucs trocejats

Elaboració:

Prescalfar el forn a 160ºC.

Netejar el carbassó i ratllar-lo (amb pell inclosa) i reservar.

Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat i les ametlles mòltes. Reservar.

Batre els ous amb el sucre i l'oli fins que estigui escumós, afegir el carbassó ratllat i mesclar. Afegir la barreja de farina i barrejar fins que quedi tot ben integrat.

Omplir les càpsules de cupcake que estaran dins el motllo rígid, fins a 3/4 parts de la seva capacitat i fornejar durant uns 20 minuts.

Treure del forn i deixar reposar 5 minuts dins el motllo, després deixar refredar del tot sobre una reixeta abans de posar-hi el frosting al damunt.

Per fer el frosting:

Batre la nata fins que comenci a tenir consistència (no s'ha de muntar), afegir-hi el formatge cremós i les gotes de llimona i seguir batent. Incorporar el sucre, al gust, i batre fins que s'hagi incorporat.

Posar la crema dins una màniga amb la boquilla desitjada i decorar, o simplement untar tota la part del damunt de les magdalenes  i espolvorejar els festucs trocejats pel damunt... i ja està!!!!



Aquests cupcakes són una bona opció per menjar verdura a l'estiu, són frescos, lleugers i tenen un gust exquisit, la textura és esponjosa i humida; per als no amants de les verdures us diré que NO tenen gust de carbassó.




Espero que tots us animeu a fer-los, són boníssims, no us defraudaran!!!

Bones Postres!

Montse.