15 de setembre del 2013

Pastís de Maduixa i Ganache de Xocolata amb llet

De nou un pastís de bateig i un nou disseny amb fondant, en aquesta ocasió havia de ser un pastís amb molts colors i la idea de tenir molts globus de colors encaixava perfectament.
La veritat és que tenir molts colors sobre un fons de cel blau crea una efecte molt vistós!

El pastís és una tradicional però molt gustosa recepta de pa de pessic amb maduixa i anava farcit de melmelada de maduixa i de ganache de xocolata amb llet; sabors que per al meu gust combinen a la perfecció.




També hi havia unes galetes de mantega amb diferents formes i colos per formar tot un bateig de molt colorejat!!!



El disseny del pastís culminat amb les banderetes que anuncien el nom del petit dona una gran presència i alçada a les postres de la gran celebració fent que l'hora de les postres sigui la culminació de la festa.

Espero que us animeu a ser creatius amb les vostres postres! No hi ha res més gratificant que deixar anar la imaginació i veure com els resultats captiven els vostres comensals!
I per que veieu el que acabo d'escriure, amb els trossos de pastís que no vaig fer servir, vaig preparar un petit pastisset per un dinar en família... aquí el teniu...


Bones Postres!

Montse.

9 de setembre del 2013

Pastís i Galetes pel Bateig d'en Pol

Han estat unes llargues vacances sense cap publicació i per començar de nou amb el ritme habitual que millor que una bona celebració. Aquest cap de setmana vam batejar en Pol i vaig tenir l'oportunitat de fer els dolços per l'ocasió.


El pastís era un Lemon Extrem farcit de Ganache de Xocolata Negra i Lemon Curd. Vaig fer quatre capes de pastís sobre les que vaig untar un almíbar de llimona i vaig alternar la ganache i el lemon curd, 2 de cada.
La decoració amb fondant em va portar unes quantes hores però el resultat va valdre la pena, el trenet, el fum, els núbols... tot estava al seu lloc i el conjunt va quedar molt equilibrat.
Les lletres i la figureta de la cigonya coronaven el pastís que causar l'admiració dels que estavem reunits al voltant de la taula.


També hi havia galetes de mantega decorades: piruletes amb la lletra "P" decorades amb glassa de color blau, per als grans i avions blau i rosa per als mes petits.


El pastís estava deliciós i les galetes són un detall que mai falla!


Sabeu quina satisfacció més gran és veure la cara de la gent quan els hi agrada el que estan degustant??... és indescriptible!!! m'emociono..!!!

Espero que les vacances us hagin anat molt bé, hi han moltes ocasions per fer postres d'aquí endavant!

Bones Postres!

Montse.

28 de juliol del 2013

Pastís de Xocolata, Préssecs i Avellanes

La xocolata ens perd a moltes dones i si la combinem amb fruites naturals de temporada ja es converteix en irresistible. Aquí teniu una recepta estiuenca de xocolata i préssecs amb el toc de l'avellana que casa perfectament en aquest pastís. 

Vaig veure aquesta recepta en  aquest blog que he descobert recentment i la vaig adaptar amb les fruites que tenia a la cuina. 


Haurem de preparar vàries masses per l'elaboració d'aquest pastís, ja que té una base de xocolata que serveix de recipient i un farcit de pa de pessic de xocolata esponjós on hi hauràn els préssecs naturals.



Ingredients per la base de xocolata del pastís:

225 gr. de farina
25 gr.de cacau en pols
125 gr. de mantega sense sal, freda
85 gr de sucre
1 ou

Elaboració:

Col.locar la farina, el cacau en pols, la mantega i el sucre en el bol de la batedora i batre fins que tingui una estructura terrosa. Afegir l'ou i seguir batent fins que formi una masa que es despegui de le parets del bol. Treure del bol i acabar d'amassar a mà si és necessari. Formar una bola, envolicar-la amb papel film i posar-la a nevera durant 30 minuts.

Estirar la massa entre 2 fulls de paper de forn fins tenir un gruix d'uns 5 mm. Folrar el motllo, retallar l'excés de massa que sobresurti del motllo i deixar-lo a la nevera mentre preparem el farcit del pastís.

Ingredients per al farcit:

60 gr. de mantega sense sal, a temperatura ambient
120 gr. de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous mitjans
2 culleradetes de llevat químic
120 gr. de farina

Elaboració:

Posar la mantega i el sucre en el bol de batedora i mesclar fins que blanquegi i estigui esponjós. Afegir l'extracte de vainilla i els ous un a un batent molt bé entre les adicions. Barrejar la farina i el llevat i afegir-los a la mescla fins que s'hagin incorporat i formi una massa homogènia. 

Ingredients per a la crema de xocolata i avellanes:

150 gr. de xocolata negra a trocets
90 gr. de xocolata amb llet a trocets
250 ml de nata líquida
50 gr d'avellanes torrades i picades

Elaboració:

En aquest moment ja podem encendre el forn a 180ºC. També tallem els préssecs a troços grans i els espolvoregem amb sucre per la part de la polpa. Reservem.

Posar la xocolata trocejada en un bol. Posar la nata líquida al foc fins que arrenqui el bull i abocar-la sobre la xocolata. Barrejar amb les varilles fins que es defaci la xocolata. Afegir les avellanes trocejades i barrejar (reservar unes quantes avellanes per la decoració final). Incorporar la massa del farcit sobre la crema de xocolata i mesclar suaument amb l'espàtula.

Un cop tenim totes les masses:

Treure el motllo de la nevera, abocar-hi la massa del farcit de xocolata. Repartir els troços de préssec pel damunt i espolvorejar amb les avellanes que teniem reservades.

Posar al forn durant uns 40 minuts o fins que al clavar un esciradents surti sec.

Un cop fora del forn, deixar refredar sobre una reixeta.

Per servir, podeu pintar-lo amb una mica de melmelada d'albercoc per a que quedi un aspecte brillant. Jo em vaig oblidar d'aquest darrer pas i es nota a les fotos i també al gust, hi faltava alguna cosa...



Aquí en teniu un tall...


... i el que va sobrar després de repatir-lo...



Amb el que em va sobrar de les masses vaig fer aquest ossets tan divertits... i bons!!



El pastís va ser un èxit tot i que, com us he dit, em vaig decuidar de donar-li el toc brillant tant atractiu a la vista.

Espero que us animeu a fer-lo, és tot un regal per als amants de la xocolata!!!

Bones Postres!

Montse.

7 de juliol del 2013

Pastís de Casament i Taula Dolça

A finals de juny vaig tenir la magnífica oportunitat de fer el pastís i la taula dolça del casament de la Pilar i el Jordi, per mi era un gran repte i vaig dedicar-hi moltes hores i el millor del que he après a fer dn aquest món dolç. El procés per aconseguir que tots els dolços siguin del grat dels nuvis radica en la coneixença que s'en tingui d'ells i dels seus gustos, així com dels detalls del dia del casament; en aquest cas ho tenia molt fàcil, tant els nuvis com els propietaris de la masia on se celbraria l'enllaç i la resta de professionals que van intervenir en l'event van proporcionar-nos totes les facicilitats.

Els dolços d'aquest casament van ser, a més del pastís, una taula dolça composta de cupcakes de diferents gustos, galetes gravades amb el nom dels nuvis, galetes en forma de piruleta, merengues... i tot amb una gran dosi de decoració pernosalitzada per l'ocasió.

Aquí teniu unes quantes fotos que els genials fotògrafs de Nou Enfoc, encarregats d'immortalitzat aquest dia, m'han regalat per a què us les pugui ensenyar.

Són parts de la taula dolça: el petit pastís...


... les galetes amb pal i les dels noms dels nuvis...


... els merengues i cupcakes...


I aquestes són les que vaig fer jo (quina diferència amb les dels professionals, jeje) del "making-off" per a què us feu una idea del procés:

Aquestes van ser les flors del pastís nupcial i les flors de les decoracions dels cupcakes...


... les galetes...


 ... les decoracions de la taula...


... el muntatge del pastís...


... i tots aquests ingredients van tenir el següent resultat: el pastís nupcial...



... i la taula dolça, foto que també ens facilita l'equip de Nou Enfoc ...



... formada per:

- galetes de maduixa i de fruita de la passió, decorades amb fondant i glassa.
- cupcakes i mini-cupcakes de mojito, de pinya colada i de móra amb licor de cassís i cirera natural.
- merengues de diferents colors.
- un petit pastís rèplica del pastís nupcial, de xocolata i guiness amb swissbuttercream de mango i melmelada de préssec.
- fotos dels nuvis, espelmes i un marc amb diferents decoracions i fotos.

El dia va ser genial i els dolços van ser també un èxit; tothom va poder-los disfrutar i endur-se'n a casa uns quants.

Ha estat un gran plaer poder fer que aquesta festa tingui una nota dolça ben original i que hagi agradat tant, les felicitacions van venir de nuvis i convidats; què més es pot demanar??!!!

Espero que aquest post us hagi agradat i us animeu a fer taules dolces, porten feina però val la pena, són un èxit total i quedareu molt bé amb els vostres convidats!!!

Bones Postres!

Montse.

24 de juny del 2013

Coca de Sant Joan 2013

L'any passat no vaig quedar contenta amb el resultat de les coques de Sant Joan que vaig fer i enguany no volia fallar, vaig estar mirant i mirant i de cop i volta em vaig dir: "però si les receptes de la Dolors Mateu del Blog de cuina de la Dolorss no fallen mai! i dit i fet allí vaig trovar aquesta recepta: fàcil, molt entenedora i amb un resultat espectacular!!!

Així que endevant amb la recepta:


Ingredients:

500 gr. de farina de força
100 gr. de sucre
1 culleradeta de sal
150 ml. de llet
25 gr. de llevat fresc
2 ous grans i un altre per pintar la coca
1 culleradeta de ratlladura de llimona
1 cullerada d'anís
1 cullerada d'aroma de flor de taronger
75 gr. de mantega a temperatura ambient
sucre per espolvorejar
fruita confitada
pinyons

Elaboració:

Posar en el bol de l'amassadora ( o a mà) la farina, el sucre i la sal. Mesclar.
Afegir el llevat fresc dissolt en la llet lleugerament calenta. Mesclar bé.
Afegir els ous i treballar bé la massa.
Afegir la ratlladura de llimona, l'anís i l'aroma de flor de taronger. Seguir treballant la massa.
Afegir la mantega i amassar molt bé durant uns 10 minuts o fins que quedi una massa fina i que es despegui de les parets del bol (o no s'apegui a la taula de treball si ho feu a mà).

Tapar amb un drap de cuina i deixar que dobli el volum.

Tornar a amassar una mica i dividir la massa en tantes parts com coques vulguem (jo la vaig dividir en 2 parts, surten 2 coques com la safata de forn).

Estirar la massa amb un rodet fins que tingui un gruix d'1,5 cm. i de la forma desitjada; posar-la a la safata de forn sobre paper sulfuritzat.
Pintar la coca amb l'ou batut amb una mica de sal.
Repartir pel damunt les fruites confitades i els pinyons i espolvorejar amb sucre al gust.

Deixar fermentar durant unes 2 hores o fins que torni a doblar el volum (jo l'he posat dins el forn encés a 35ºC i ha trigat una mica menys, jejeje guanyant temps!)

Fornejar a 180º-200ºC (depèn del forn) durant uns 15 minuts o fins que estigui ben daurada.

Deixar refredar sobre una reixeta... i cap a la revetlla!!!!

Aquí la teniu abans d'anar al forn... 


... després de fornejar...


... i el tall


Què bones estaven!!! En vaig fer 3 i no n'han quedat ni les engrunes!!!

Espero que us animeu a fer-les, no cal que sigui Sant Joan per fer una bona coca, i encara ens queda alguna revetlla més per endavant!

Bones Postres!

Montse.

10 de juny del 2013

Pastís Moka amb Swiss Buttercream de Cafè

El cafè és una de les meves perdicions, no se començar el dia sense prendre 1 ó 2 cafès i després durant el dia en cauen uns quants més...

Quan vaig veure aquesta recepta, que és de la Velvet Cakes, estava impacient per provar-la i aquí està: un pastís amb cafè per dins i per fora que té un gust intens a cafè.



Ingredients:

200 gr. de mantega a temperatura ambient
85 gr. de cacau en pols sense sucre
140 gr. de farina de rebosteria
200 gr. de sucre
4 ous
2 cullerades de llet
30 ml de cafè
1 i 1/2 culleradetes de llevat en pols

Elaboració:

Preescalfar el forn a 170ºC

Batre la mantega amb el sucre fins que la mescla estigui esponjosa i blanquegi.

Afegir el ous un a un batent entre cada incorporació.

Afegir el cacau i el cafè i seguir batent a baixa velocitat. Incorporar la farina i el llevat prèviament tamisats, alternant-ho amb la llet (començar i acabar amb la farina).

Engreixar i enfarinar un motllo de 20 cm. i fornejar durant uns 45 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Treure del forn i deixar refredar dins el motllo durant uns 15 minuts.

Desmotllar i deixar refredar completament.

Per farcir i cobrir el pastís, fer una recepta de Swiss Buttercream i al final afegir-hi cafè al gust, jo hi vaig posar una tasseta de cafè express plena.

Muntatge

Fer un almíbar amb cafè:

50gr. de sucre
50 ml. d'aigua
2 culleradetes de cafè soluble

Posar el sucre i l'aigua en un  caçó i portar a ebullició, afegir-hi el cafè soluble i remenar una mica.
Deixar atemperar una mica abans d'útilitzar.

Tallar el pa de pessic en 3 plaques.

Posar la primera placa sobre la safata i sucar-la amb l'almibar de cafè. Posar una capa de Swiss Buttercream de cafè i repetir la mateixa operació amb les 2 plaques restants, la darrera capa de SMB l'extendrem també per tot el voltant del pastís formant un gruix uniforme i anivellat.

Finalment espolvorejar cacau en pols sobre el pastís i servir.


Si us agrada el cafè, aquest és el vostre pastís!!! Va ser un èxit total!!! Jo no em vaig poder resistir a repetir 2 cops!


Com veieu jo només vaig fer-lo de dues plaques, la tercera la vaig reservar per menjar-la durant l'esmorzar i cal dir que aquest pa de pessic està tant bo sol com muntat en un pastís. Deliciós!!!

Bones Postres!

Montse.

3 de juny del 2013

Pastís primaveral per una celebració

Dono per inaugurada la primavera!!! Aquest cap de setmana les temperatures i el solet ens han visitat definitivament i ho hem celebrat amb un dinar a l'aire lliure,... bé aquesta no era l'excusa del dinar, però ja em serveix per presentar aquest pastís de colors pastel.

El millor de tenir un temps tant bo (per fi!!!) és que tothom està de bon humor i té ganes de sortir, ballar, cantar.... que és el que hem fet aquest diumenge.


El pastís era de Xocolata amb Guiness i els farcits eren de Swiss Buttercream de Gerds amb melmelada de gerds en el pastís de la base i de Swiss Buttercream de Préssec amb melmelada de préssec en el pastís de dalt.

El pastís va estar sublim! No hi ha una recompensa millor que veure com tothom es menja el tall de pastís i te'n demana més, i en vol tornar a repetir i provar tots els gustos...

El dia va ser genial, la colla de Dale Carnegie de Lleida són una gran companyia i uns bons amics. 


Aquest post serveix per donar les gràcies a la magnífica gent amb la que vaig tenir l'oportunitat de disfrutar del diumenge!!! ...i que no sigui l'últim... ens retrovem a la Lifara-2014!!!

Bones Postres!

Montse.