Li he agafat el gust a fer donuts, avui els he fet de xocolata i com a novetat, aquests no porten farina; la farina es substitueix per farina d'ametlla i la textura resultant és molt millor, esponjosos, humits i el glassejat contundent de xocolata negra és el complement perfecte per tenir uns dolços per als més xocoaddictes!!
La recepta es fa en un tres i no res i amb aquests donuts podeu preparar un berenar expectacular! Aquest cop l'he trobat en el blog de Megasilvita.
Bé, anem amb la recepta...
Ingredients per a 6 donuts:
2 ous
60 gr de farina d'ametlla
60 gr de sucre
1 cullerada de cacau pur sense sucre
xips de xocolata o xocolata de cobertura trocejada
Ingredients per la cobertura de xocolata negra:
100 gr. de xocolata negra de cobertura
100 ml. d'aigua
15 gr de maizena
festucs o qualsevol fruit sec en trocets o en pols
Elaboració:
Prescalfar el forn 170ºC
Posar tots els ingredients en un bol excepte les xips de xocolata. Mesclar fins unir-ho tot i efegir les xips, remenar fins incorporar.
Engreixar els motllos dels donuts i omplir-los fins a 3/4 parts amb la massa.
Fornejar durant uns 20-25 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.
Deixar en el motllo 3 minuts i després deixar refredar completament sobre una reixeta.
Per fer la cobertura de xocolata:
Posar un caçó al foc amb l'aigua i la maizena, quan s'hagi dissolt la maizena afegir la cobertura de xocolata i remenar fins que s'hagi fós. Treure del foc i deixar atemperar.
Submergir una de les cares de cada donuts dins la cobertura de xocolata i deixar sobre la reixeta, espolvorejar els trocets de fruits secs, sprinkles de colors... i ... a berenar!!!!
Veieu que fàcils?? Ja no teniu excusa per preparar aquestes delícies, nosaltres ja ens les hem començat a menjar!!
Bones Postres!
Montse.